За сваляне на високо кръвно хапвайте по-често кисело мляко

Киселото мляко е доста добър помощник и при козметичните процедури

Консумацията на кисело мляко два пъти седмично може да се окаже ключът към побеждаването на високото кръвно налягане, твърдят учени от американския университет Тъфтс в Бостън.
Ново изследване е установило, че изяждането на една кофичка кисело мляко на всеки три дни може да доведе до подобрение. Изследователите твърдят, че ако прибавим повече кисело мляко в диетата си, без да увеличаваме броя на калориите, които приемаме, това може да ни помогне да намалим опасността от високо кръвно налягане.

За високо кръвно хапвайте по-често кисело мляко

За високо кръвно хапвайте по-често кисело мляко

Това означава, че трябва да запазим калоричността на консумираната от нас храна.
Учените от Бостън направили изследване и от установили, че хората, консумиращи кисело мляко, по-рядко страдат от високо кръвно налягане и имат по-ниско средно систолно кръвно налягане от тези, които не ядат кисело мляко.
Високото кръвно налягане, което е рисков фактор за инсулт и коранарни сърдечни заболявания, често се нарича „тихият убиец“, защото като цяло не е придружено от никакви симптоми.
Освен за сваляне на високо кръвно налягане, холестерол и други опасни болести, киселото мляко е доста добър помощник и при козметичните процедури. Доказано е действието на млякото като цяло върху кожата и косата. Може да намажете лъжица кисело мляко върху филия хляб и след около 5-10 минути водата в него е попила, а млякото се е превърнало в крем за лице.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *