За високо кръвно налягане помага диня

Американски учени доказаха, че динята има свойствата да намалява опасното високо кръвно налягане при хора с наднормено тегло

Освен ужасно вкусен, сочен и любим плод, динята е е и много полезна. Тя освежава и оводнява тялото, полезна е за здрави бъбреци и дори може да служи за диетично хранене. Сега обаче американски учени откриха, че динята и други много важни здравословни ползи. Тя има способността да намалява опасното високо кръвно налягане при хората с тегло над нормата, както и да понижава риска от инфаркт, съобщи в. „Дейли мейл“.

високо кръвно налягане

Американски учени доказаха, че динята има свойствата да намалява опасното високо кръвно налягане при хора с наднормено тегло

Екип от изследователи от университета на Флорида е установил, че екстракт от диня действа така благотворно срещу високо кръвно налягане, тъй като смъква налягането върху аортата и сърцето при по-пълни хора, дори и когато е навън е студено.
Знае се, че когато температурата е по-ниска много хора получават инфаркт, тъй като стресът от необходимостта тялото да се топли вдига кръвното налягане.
Ако хората, изложени на този риск, хапват повече диня или пък използват екстракт от сочния червен плод, имат шанса да намаляват риска от проблеми със сърцето, както и да свалят висо кръвно налягане.
Учените изследвали няколко мъже и жени с тегло над нормата на средна възраст, на които те дали екстракт от диня, който съдържа аминокиселините L-цитрулин и L-аргинин. На друга група бил даден плацебо.
Лекарите мерили кръвното налягане, докато тестваните хора били държани на студено.
Резултатите показали, че динята намалява високо кръвно налягане и сърдечния стрес, сърцето било натоварвано по-малко и работило по-добре.
Срещу високо кръвно налягане учени от университета на Сао Паоло съвсем наскоро обявиха и друг факт – аеробика в топла вода. Тази процудура действала дори на хора, които и лекарствата не можели да спасят.
Така че, ако искате да намалите своето високо кръвно налягане – яжте почеве диня или пък правете аеробика в топла вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *