За здрави бъбреци една евтина и супер лесна рецепта с магданоз

Много проста, лесна и евтина рецепта за здрави бъбреци и за изваждане на излишната сол от организма с китка магданоз

Бъбреците като един от най-важните органи в тялото ни филтрират кръвта като премахват солта, отровите и всяко ненужно, което влиза в нашето тяло. Лошото е, че с течение на времето солта, която разрушава организма ни, се натрупва и се налага тя да бъде изхвърлена от тялото ни.

Вижте и ТОВА: Още лекове за бъбреци, защо боледуват и как да решим техните проблеми?

За здрави бъбреци може да си приготвите една напитка, която ще провокира органите да изхвърлят останалата и натрупана в тях сол с магданоз. Магданозът е известен като най-доброто природно средство за прочистване на бъбреците.

здрави бъбреци

Много проста, лесна и евтина рецепта за здрави бъбреци и за изваждане на излишната сол от организма с китка магданоз

Взема се китка магданоз, измива се и се почиства, след което се нарязва на ситно. Слага се в тенджера и се налива около половин литър вода.

Тази смес се вари в продължение на десет минути, след което се остава да изстине. Прецежда се и се изсипва в бутилка, която се прибира в някъде на хладно, най-добре в хладилник.

За здрави бъбреци и за премахване на натрупаната в тях и в организма ни сол се пие по една чаша на ден. Ще забележите как цялата сол и останалата натрупаната отрова излиза от бъбреците при уриниране.

Който не иска да вари магданоза, може да си направи и една алтернативна смес. Една китка магданоз се смила с пасатора и се поставя в чаша минерална вода. Смесвате, оставяте на слънце за час, прецеждате и пиете. По този начин всичко е в живо състояние, плюс това, че водата ще бъде енергизирана. Така изпълнена рецептата помага и за почистване на черния дроб от налепи, но трябва да се прави няколко пъти.

Хубаво е да знаете, че магданозът е толкова полезен, че има силата да изгаря коварния рак, да отнема силата на раковите клетки. Зелената подправка съдържа големи количества витамин С и провитамин. Над 8 негови ценни съставки пазят клетките от окисляване. Който хапва повече магданоз, предпазва тялото си не само от рак, но и от атеросклерозата, заболявания на дебелото черво, диабет и астма.

Така че за здрави бъбреци направете си някоя от тези отвари и смеси с магданоз.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “За здрави бъбреци една евтина и супер лесна рецепта с магданоз

  1. Бъдете внимателни с магданоза ако имате например язва на стомаха – той може да предизвика кръвоизлив !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *