Задължителните ваксини скараха лекари и родители

Родителите са притеснени за децата си, тъй като някои ваксини предизвикват алергии

Родители въстанаха против задължителните ваксини, които се поставят у нас и се обявиха за свободен избор дали да ваксинират или не децата си. Щекотливата тема беше разисквана от лекари и родители в студиото на сутрешния блок по бТВ тази сутрин. Експерти и епидемиолизи от своя страна застанаха на противоположното мнение, като заявиха, че ваксините са най-добрият начин за предпазване от опасни болести не само у нас, но и по света. Родителите заявиха, че не са изобщо против ваксините, а против тяхната задължителност, като изтъкнаха факта, че те могат най-добре да преценят кое е добро и кое – не за здравето на собствените им деца.

Задължителните ваксини скараха лекари и родители

Майка изтъкна факта, че в Европа ваксинацията няма задължителен, а пожелателен характер и поиска така да стане и у нас. Баща на две деца също изрази становище, че ваксините безспорно са необходими, но това трябва да става задължително след консултация с лекар и само когато здравословното състояние на детето го изисква.
Докторите от своя страна се усъмниха дали здравето на децата трябва да е приоритет на семейството. Педиатърка заяви, че благодарение на ваксините много опасни болести в света са изчезнали. Та сподели, че ваксините целят само и единствено да предпазят децата.
Много от родителите споделиха, че децата им имат алергия от ваксини и това е причината да поискат те да не бъдат имунизирани.
Лекарите в своя защита заявиха, че в страната ни в момента непрекъснато влизат емигранти, които пренасят различни заболявания. Това създавало опасна епидемиологична картина. Имало дори случаи на полиомиелит, срещу който у нас задължително се ваксинират подрастващите.
Темата за ваксината и ваксинациите у нас е парлива и дължи от години лекари и родители едни срещу други. Няколко случаи не само по света, но и у нас на изпаднали в будна кома деца или такива, получили епилепсия след ваксинация, както и още по-тежки случаи на смърт, карат родителите да са много подозрителни към ваксините.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Задължителните ваксини скараха лекари и родители

  1. Заповядайте на някой семинар на класически хомеопати да видите с колко случая се сблъскваме в следната задължителна последователност – БЦЖ – АД/АБКМ /от там след кортикостероидно "лечение"/ – АСТМА. Ако имаше свободен достъп до лекарските доклади, още по-ясно ще се види и броят на тези случаи. Ако изобщо се докладваше….

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *