Пийте запарка от гръмотрън за здрави бъбреци, силно сърце и тънка фигура

Освен за отслабване, билката гръмотрън е отличен помощник при високо кръвно налагане и сърдечна недостатъчност

Има една билка, която лекува десетки заболявания и всички от тях са много сериозни. Сърдечна недостатъчност, възпаление на бъбреците, ревматизъм, подагра, цистит, че дори и при шипове. Става въпрос за билката гръмотрън. Корените на това красиво растение всъщност са неговата лековита част. Те са богати на етерични масла, танини, захароза, сапонини, лимонена киселина, смолисти вещества и ред други природни лекарства.

гръмотрън

Освен за отслабване, билката гръмотрън е отличен помощник при високо кръвно налагане и сърдечна недостатъчност

Билката притежава както диуретично, така и потогонно действие. От нея могат да пият като настойка или запарка хора, които са склонни към задържане на течности в организма, при сърдечна недостатъчност и бъбречни възпаления. На всичкото отгоре с гръмотрън може и да се простим с някоя и друг излишен килограм, тъй като той води и до отслабване.
Гръмотрън има способността да понижава високо кръвно налягане и да увеличава амплитудата на сърдечните съкращения. Лековитото растение може да се ползва също и при ревматизъм, подагра, шипове, цистит, безплодие и простатит.
За да постигнете успех обаче, трябва всеки ден в продължение на няколко месеца да пиете запарка, която се приготвя по следния начин: вземат се две супени лъжици ситно накълцан корен от гръмотрън, които се пускат в 400 милилитра вряла вода. Сместа се запарва в продължение на 30 минути. След това се изцежда и се приема три пъти на ден по 100 милилитра от запарката. Задължително условие при тази настойка е да се прави почивка от 7 дни, след като сте приемали запарката 10 дни.
Хора, които страдат от бъбречно-каменни болести, имат затруднено уриниране, ревматизъм, подагра и кожни обриви могат да си направят друга смес. Та се приготвя от една супена лъжица корени от гръмотрън, които се варят в 450 милилитра вода около 10 минути. Прецежда се и се пие по една кафена чашка 3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *