За здравето на нашето сърце са полезни тези храни

Защитата на нашето сърце в буквалния смисъл на думата е сериозен здравен проблем в днешно време

Днес сърдечните проблеми стават едни от главните причина за смърт и загуба на сила. Поддържането на здравето на сърдечносъдовата система е един от най-важните здравни проблеми. Но знаете ли, че всъщност може да се подобри здравето на сърцето ни, ако консумираме определени храни? Ето някои от тези храни, които е добре да се употребяват за здравето на вашето сърце.

За здравето на нашето сърце са полезни тези храни

За здравето на нашето сърце са полезни тези храни

Мазни риби. Соленоводните риби, като сьомга и сардини, са богати на много мазнини, сред които и омега-3 мастни киселини. Те са пряко свързани с намалени нива на триглицеридите и с намаляване риска от сърдечни заболявания.

Овес. Той е забележителен, понеже е богат на много разтворими фибри. Те са способни да абсорбират холестерола в храносмилателния тракт, и не се усвоява от кръвния поток. Другите пълнозърнести храни също като овесът имат фибри.

Тъмен шоколад. Има пряка връзка консумацията на шоколад и намаляване риска от инсулт и инфаркт, според различни проучвания. Тъмният шоколад (варианти от поне 60% какао) има голямо количество полифеноли, съединение, което понижава кръвното налягане, кръвосъсирването и възпалителните процеси. Какаото съдържа теобрамин, което е вредно за нашето здраве, разрушава нервната ни система. Затова в шоколадите и в другите щоколадови изделия е добре да се го замества с Кераб-рошково брашно, както правят някои производители на здравословни храни, но тогава се лишаваме от вкусните и здравословни свойства на какаото.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ягоди. Малините и ягодите са полезни за подобряване на здравето на сърдечно-съдовата система . Те притежават голямо количество антоцианини и флавоноиди, които помагат на състоянието на кръвоносните съдове и намаляват кръвното налягане.

Цитрусови плодове. Те са пряко свързани с подобряване на здравето на сърдечносъдовата система. Техните флавоноиди помагат за здравето на сърдечно-съдовата система. Богати са и на витамин С.

Ядки. Те имат предимството, че са богати на диетични фибри и омега-3 мастни киселини, които са добри за вашето сърце. Освен това са богати и на витамин Е, който е полезен срещу лошия холестерол. Полезни са обаче суровите и неосолени ядки.

Зехтин. Той е изобилен на мононенаситени мазнини. Редовната му консумация е свързана с намаляване на количеството на холестерола и на кръвната захар в кръвта. Да се купува обаче Екстра Върджин, който е натурален от сурова преса.  Дори и маслините имат същите характеристики.

Червено вино. То има ресвератрол, който е вид полифенол и е полезен за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Това е известно, но важното е да се избира безалкохолно вино, защото алкохолът е вреден и по-добре е да не се пие въпреки тази и други съставки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *