Зимзелен срещу диабет и високо кръвно

Високите нива на кръвната захар при диабет могат да бъдат понижени с една много ефикасна и леснодостъпна билка – зимзелен

Опасното заболяване диабет от тип 2, което ако не се лекува може да разруши целия организъм, може да се контролира – с диета и да се поддържас билки. Нашата народна медицина познава такива растения, които могат да намалят нивата на кръвната захар до нормални стойности. Наред с това трябва да се спазва и подходящ хранителен режим.

диабет

Високите нива на кръвната захар при диабет могат да бъдат понижени с една много ефикасна и леснодостъпна билка – зимзелен

Високите нива на кръвната захар при диабет могат да бъдат понижени с една много ефикасна и леснодостъпна билка – зимзелен. Билката е позната още под името самодивско цвете.
Основното действие на билката е, че понижава кръвната захар и кръвното налягане. и това свое действие зимзеленът дължи на свойството да разширява кръвоносните съдове.
Освен това зимзелен притежава и успокояващо действие, а според някои лечители билката е и кръвосъсирващо средство. Като цяло много билкари и лечители препоръчват билката зимзелен, поради ефикасното си и доказано здравословно действие.
За нормализиране на кръвната захар при диабет се събират листата на зимзелен в периода на цъфтеж. Самият лек от зимезелен се приготвя, като супена лъжица от билка се запарва с 300 милилитра вряла вода. След час се прецежда и от нея се пие по една кафена чашка преди хранене.
Билката може да бъде намерена навсякъде из страната, дори и по градските улици, където се отглежда като градинско цвете. Също така може да бъде открита и като диворастящо растение. Освен при диабет и високо кръвно налягане, зимзелен помага много и на хора, страдащи от атеросклероза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *