Златните бижута могат да доведат до срив в нервната система

Накитите от жълтия благороден метал могат да ни докарат и депресия

Въпреки че златото е един от най-предпочитаните благородни метали, или точно заради това, лекарите предупреждават, че носенето на златни бижута може невидимо да влияе негативно на човешкото здраве. Учените предупреждават, че ако се окичите със златни накити, това може да ви донесе срив в нервната система и дори да ви докара до депресии.

Златните бижута могат да доведат до срив в нервната система

Златните бижута могат да доведат до срив в нервната система

По принцип всеки благороден метал притежава силата да стимулира чрез невидимите си излъчвания човешкия организъм. Сега учени са доказали, че този стимулиращ ефект, който златото притежава, може да въздейства доста негативно и да порази нервната система на човека, пише vesti.bg като цитира руския „МедВести”.
Според руските лекари носенето на много златни бижута – обици, колиета, гривни, пръстени и прочие – може да предизвика нервни разстройства, различни видове депресии и дори да наруши обмяната на веществата в организма.
Учените обаче уточняват, че златните накити не оказват своето зловредно въздействие върху всеки. Най-уязвими са онези хора, които са по-емоционални и чувствителни и те трябва да избягват носенето на златни дрънкулки. Епилептиците също са застрашени от благородния метал, тъй като отблясъците от накитите могат да провокират у тях пристъпи и дори припадъци.
Жителите на големите градове, които се кичат със златни бижута, попадат в списъка със заплашените от зловредното влияние на благородния метал. Кражбата на накитите могат да доведат притежателите им до дълбоки депресии и чувство за страх и неврози.
Като заместител на златото учените препоръчват да се носят сребърни или платинени бижута, които не носят подобен риск за човешкото здраве.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Златните бижута могат да доведат до срив в нервната система

  1. Злато се нови от векове и досега не мисля че има научна разработка която да доказва неговата вреда.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *