Знахари лекуват артрит, високо кръвно и дори рак с кръвопускане (видео)

Индийски лечители практикуват древния ритуал направо по улиците

Стотици пациенти се лекуват по един много древен и странен обичай – чрез кръвопускане. Това е традиция, датираща от векове, но станала особено модна напоследък. Практикува се от знахари в Индия, които извършват кървавия ритуал направо на улицата в Делхи.

Въпреки че медицината е много напреднала, кръвопускането си остава доста популярно. Едни от най-тачените знахари са няколко и при тях опашката от чакащи е най-голяма.

Повечето са възрастни и много опитни. Един от тях е категоричен, че чрез кръвопускане може да излекува артрит, сърдечни болести и дори рак на кръвта в ранна фаза.

Пускането на кръв е древен метод, който не е запазена марка само на индийците. Преди век и у нас се е използвал същия начин, най-вече при лечение на високо кръвно налягане. Освен с прорези, кръвопускането е известно у нас и чрез поставяне на пиявици на определени места по тялото, най-вече по крайниците.

Пускането на кръв се основава на прочистването на организма от мръсната кръв, натрупана в тялото. На мястото на старата, се произвежда нова, която лекува. По същия начин действа и кръводаряването.

През 2012 година учени са направили изследвания дали наистина пукането на кръв помага. В опитите са 60 души с наднормено тегло, които след кръвопускане са с нормално кръвно налягане, намалял лош холестерол и увеличен добър такъв.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Знахари лекуват артрит, високо кръвно и дори рак с кръвопускане (видео)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *