Диабетна полиневропатия. Лечение с билки и бабини рецепти

При полиневропатия има няколко народни рецепти, които могат да помогнат и да ви избавят от неприятните симптоми

За диабетна полиневропатия се говори тогава, когато има засегнати повече от един нерв. Болните от тази болест изпитват болка, изтръпване, мравучкане, парене и дискомфорт в засегнатото от полиневропатия място.

Причини за диабетна полиневропатия

Полиневропатия се получава при някое от следните заболявания като захарен диабет, недостиг в организма на фолиева киселина и витамин В12. Онкозаболявания, отравяне с токсини, синдром на Гилен Баре, амилоидоза, бъбречна и чернодробна недостатъчност, мускулна дистрофия, полиомиелит и порфирия също могат да причинят полиневропатия.

полиневропатия

При диабетна полиневропатия има няколко народни рецепти, които могат да помогнат и да ви избавят от неприятните симптоми.

Лечение с билки при диабетна полиневропатия

Има рецепти от народната медицина, които могат много да помогнат при това неприятно и сложно здравословно състояния.

  • При полиневропатия се прави смес от по 30 грама босилек, корени от дилянка, комунига, мащерка, мента, корени от магданоз, хмел и страшниче. Всички тези билки се смесват и от тази смес се взимат 2 супени лъжици, които се пускат в половин литър вряща вода. Варят се десетина минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. Отварата се прецежда и от нея се пие по една винена чаша три пъти дневно преди ядене.
  • Друга много ефикасно рецепта при полиневропатия е всяка вечер гръбнакът да се разтрива с камфоров спирт, а на болните места се правят компреси от силна над 60-градусова ракия или медицински спирт.
  • При полиневропатия може да си приготвите смес от 600 грама глюкоза и 300 грама лимони, смлени на каша. Всичко се обърква много добре и се взима по една супена лъжица три пъти дневно 20 минути преди ядене.
  • Диабетната полиневропатия се изразява в т. нар. диабетно стъпало, при което биват засегнати периферната сетивна и моторна автономна нервна система. Диабетната полиневропатия е едно от най-тежките усложнения при захарния диабет, затова профилактиката и ранната диагностика при тази рискова група е много важна.

Най-доброто билково лечение

Най-добрият вариант при диабетна полиневропатия е лечението с билки от комбинацията Демир бозан. Хубавите струват 43 лева, но има и по-евтини фалшификати, които не действат положително на тези симптоми. Има много отзиви в интернет на хора, които са си помогнали с тези билки, например ТУК. Демир бозан се пие по 3 пъти на ден и в продължение на 1 месец започват да се появяват първите положителни резултати. Комбинацията се приема заедно с изписаните лекарства и усилва действието им.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Диабетна полиневропатия. Лечение с билки и бабини рецепти

  1. Здравейте
    Искам да попитам ако някой знае за полиневропатия от рода на Гилен Бари нормално ли е мускулите на краката да се подуват и някак си всякаш се разместват от нормалното им местоположение .няма да ви казвам за ужасната болка.

    • Пробвайте с постоянно движение. Създайте си някакъв режим. Дневно минимум 5 км трябва да се движите. НИКОГА не се отказвайте и не се отчайвайте!

  2. Билки и лекарства много,но по-добре е да не се разболява човек !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *