Рефригеранс крем актив и Камфор салициликум за болки в кръста

Как се ползва конско мазило Рефригеранс за кръст (ветеринарен). Камфор салициликум (мехлем) за болки в кръста. Мнения за Рефригеранс крем актив

Два мехлема, създадени за млекодайни и домашни животни, от години намират хуманна употреба при болки в ставите и кръста. Това са Рефригеранс и Камфор салициликум, производство на Ветпром, Радомир.

Единият получи такава известност, че производителят разработи вариант и за хора – Рефригеранс крем актив. Принципна разлика в „човешкия“ крем няма – той също разчита на алуминиевия ацетат. А Камфор салициликум лекува със салицилова киселина.

  • Приложение: Рефригеранс и Камфор салициликум са кремове за локално лечение на ставни проблеми – при ревматизъм, неврити, травми и контузии, възпалявания във всички звена на опорно-двигателния апарат. Кремовете ограничават възпалителното огнище и допринасят за облекчаване на болезнените усещания. Отлично допълват цялостното лечение на ставни заболявания. Оптималното е да се комбинират с колаген.

Рефригеранс + колаген: защо?

Колаген CH Alpha plus е патентован течен колаген за пиене, който възстановява отвътре ставите. Докато мехлеми като Рефригеранс се справят със симптоматичните прояви (болка, зачервяване и др.), приемането на колаген оздравява тъканите и връзките в костно-ставния апарат и допринася за реалното излекуване.

Течен колаген е най-новото в лечебната практика при ставни заболявания и изменения в кръста. Той се усвоява добре и бързо замества недостигащия естествен колаген. Води до възстановяване на хрущялните тъкани.

Качествената опция е комбиниране на колаген с противовъзпалителни и възстановяващи съставки. Например в CH Alpha plus са добавени екстракт от шипка, селен и витамин С. Те имат мощна антиоксидантна активност. Специалисти в ставните заболявания често използват комбинацията от колаген за пиене + локални мехлеми срещу възпаляване и болка.

Можете да го купите от ТУК: Колаген CH Alpha plus.

Как се ползва Рефригеранс за кръст?

refrigerans-02

Двата Рефригеранс – кремове за хора и за животни

Ветеринарният и хуманният крем се прилагат по идентичен начин: болезнената зона се обработва с тъничък слой от лекарството, през 6-8 ч. Неговата задача е да ограничи болезнените усещания.

“Фигурин

Едновременно с мазането, през устата се приема друг препарат, който атакува самото заболяване. Това може да е Колаген CH Alpha plus или друго, изписано от лекар.

Рефригеранс за животни е зареден при ветеринарите – аптеки и кабинети, а „човешкият“ крем – в хуманните аптеки. Първият към момента е с цена от 9 до 13 лева (зависи от търговеца), а вторият – около 16 – 17 лв.

Кой крем да изберем?

Мнозина смятат, че ветеринарният крем Рефригеранс е по-силен, защото е предназначен за животни. В този мехлем концентрацията на алуминиев ацетат е 3%. На хуманния продукт процентното участие на активната съставка не е посочено, за да можем да сравним.

При втриване алуминиевият ацетат оказва незабавна противовъзпалителна ефикасност. Усещането е като за охлаждане и отпускане. След това болката се притъпява и постепенно отшумява.

Невидимият ефект на Рефригеранс е, че извежда излишните течности от болните тъкани и ги възстановява.

За какво да купим Рефригеранс?

Той е добър и за малките, и за големите стави, за кръста и гръбначни проблеми. С него бързо ще облекчим болка както в коляното, така и в китка, пръсти, лакът.

Как се ползва Камфор салициликум за болки в кръста?

Салициловата киселина, на която разчита кремът Камфор салициликум, е действен начин да се облекчи болезнеността в ставите и кръста. Добре работи при наличие на възпаляване.

refrigerans-03

Два крема от ветеринарните кабинети, от които хората много се интересуват

Помага при проблеми с мускули, сухожилия, особено при дискова херния, дископатия, плексит. Подходящ е при спортни травми. Прилага се като Рефригеранс – намазване на фин слой 2-3 пъти дн., заедно с облекчаващо масажиране.

За оптимален резултат комбинирайте с приемането на колаген. Пациенти споделят за бързо премахване на болката и разширяване на обхвата на движение при използване на тази комбинация.

Мнения за Рефригеранс крем актив

Във форуми и в социалните мрежи пациенти споделят, че са получили скоростно облекчение от съчетаването на двата крема. При едновременното втриване на тези мехлеми болката в кръста отшумява почти незабавно, а напълно изчезва за около 5 до 7 дни.

Добри отзиви има за използване на Рефригеранс при скованост и ограничени движения. След известно време неестествените усещания отшумяват и активността се възстановява.

Рефригеранс и камфоровият крем се използват и по още един начин – на компрес. В този случай те имат сгряващ ефект, който е лечебен при мускулни и нервни болестни изменения. Пациенти споделят още, че използват такива компреси при напрегната и претоварена мускулатура, за отпускане и регенерация.

С Рефригеранс се мажат глезените и прасците след претоварен работен ден. Кремът отпуска мускулатурата в състояния на дълбока умора, научаваме още от споделените в интернет мнения.

Вижте и ТОВА:

Антифлегмин. Ефикасен крем за външни хемороиди. Приложения на лекарството

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *