Чудодейното змийско мляко – лечебни свойства, рецепти, пречистване на тялото, полезна билка за туберкулоза и рак

Билката змийско мляко. Лечебни свойства. Мария Требен. Змийско мляко с ракия. Мехлем със змийско мляко. Цена. Странични ефекти. Какво лекува. Брадавици, бенки, мазоли, кокоши трън, кондиломи, папиломи. Рак на кожата. Псориазис, витилиго, екзема. Билка за очи. Обезкосмяване. Рак. Гъбички. Бъбреци. Полипи в носа. Черен дроб, хепатит. Жлъчка. Миома. Хемороиди.

Билката змийско мляко.

Билката змийско мляко е едно много разпространено многогодишно растение, родината на което е Западна Азия и  Европа. Пренесено е и е разпространено в Америка и другаде. Научното му име е Chelidonium majus, представител е на семейство Макови и се издига на височина до 50 см – 1,20 метра. Науката определя 2 вида змийско мляко. Вторият вид е Chelidonium asiaticum или това е азиатската билка змийско мляко, която е по-ниска – 30-50 см. Корените й са с дължина само 5-10 см. При разчупване на корена се отделя яркооранжев сок, а от стъблото му жълтооранжев. Периодът на цъфтене е с начало май-юни до есента, а при топло време започва и по-рано – през април.

Змийско мляко - Chelidonium majus

Змийско мляко – Chelidonium majus

У нас се среща из горите, а също и из населените места покрай зидовете. Тя не става за ядене от човека, защото е отровно и съдържа алкалоиди, но някои домашни животни го ядат – кокошки, коне, овце. Цветовете на билката змийско мляко са медоносни. Тя има и древно име според една легенда – “лястовича трева”, което на гръцки означава “chelidon”, защото хората забелязали, че тя започва да цъфти, когато долитали лястовиците и при тяхното отлитане на юг прецъфтявала. Освен това древните гърци я наричали “хелидониум”, което означава “дар от небето”.

Народът е дал на билката и други наименования, с които е известна: брадавична билка, златен корен, Божия милост, жълтениче, Богородична билка, очен корен, дар Божий, желтеникав бурен, брадавично цвете, желтеничава трева, лишайче и кръвоспираща билка.

В Русия народът е дал име на билката ”чистотел”, което отговаря на нейното свойство да изчиства тялото.

Лечебни свойства на змийското мляко.

За лечебните свойства на растението пише още през 372 г. пр. Хр. древногръцкият учен Теофраст. Той го е използвал при лечение на запек, камъни в жлъчката и чернодробни тумори. По-късно през Средновековието неговите трудове са били използвани от други лекари и лечители.

В листата, стъблата и корените на билката змийско мляко се съдържат:

  • бета каротин, витамин С;
  • някои органични киселини като лимонена, ябълчена и янтарна;
  • етерични масла, смоли, горчиви сапонини, естествени антибиотици, които са летливи;
  • токсични алкалоиди сангинарин, хелидонин, протопин, алокриптопин и коптисин.

От значение е хелидонинът и неговите производни: оксихелидонин, гомохелиданин, и метоксихелидонин. Този алкалоид е установено, че е пряк роднина на морфина, което не е изненадващо, защото змийското мляко е от семейството на мака.

“Фигурин

Хелидонинът в малки дози има обезболяващо действие и по-големи причини за гърчове и парализа на нервната система. Най-високо съдържание на алкалоиди в билката има в коренищата – до 0,5%, но листата на растението са отровни.

Биологично активните съединения в билката й придават многостранни ползи за здравето, но като се внимава с дозите, защото има и отровни вещества в нея.

Тя се използва за анестезия, за препарати, за зарастване на рани, за жлъчката, като диуретик, за кожни заболявания, за болести на дихателните пътища, за храносмилателните органи, за ставите, костите, за нервите, за женски генитални болести, за бъбреците и черния дроб; действа бактерицидно, диуретично, антитуморно, спазмолитично, отхрачващо, кръвообразуващо и кръвопречистващо.

Мария Требен.

Народната лечителка Мария Требен пише, че билката змийско мляко е била на голяма почит някога и че го прилагала за лечение на черния дроб, бъбреците, за очите, за пречистване на кръвта, брадавици, лишеи и други.

Тя комбинира билката с други като коприва, лайка и др. Имала е един случай на клисар, който си излекувал очите като следвал нейните съвети и прилагал билката. Той е бил с очила, когато тя му е дала напътствията и след няколко месеца не са му били нужни. Освен това се е налагало да вади корените на змийското мляко изпод снега замръзнали, макар че е било зима и не е имало зеленина като през лятото.

Една от рецептите на Мария Требен е за пречистване на организма действа особено полезно на черния дроб, особено и при лечение на опасната жълтеница.

За изпълнението й са необходими 30 г от билката, стъбло, листа и корени и 500 мл бяло вино. Достатъчно е да оставите лековитото растение да кисне за един час във виното и природното лекарство ще бъде готов за ползване. Употребява се на глътки. Единият начин е да се употребява по 1 чаена лъжичка или глътка дневно за 3 седмици или по 3 чаени лъжички дневно за 1 седмица.

Към тази рецепта се препоръчва и да се употребява чай от змийско мляко. Дозата за лечебни цели, която не трябва да се превишава е една лъжичка за чай на 250 мл вода. Това е количеството за едно денонощие, което се използва за правене на чай.

Сок от стъблото на отровната билка змийско мляко

Сок от стъблото на отровната билка змийско мляко

Корен, стрък, сок от змийско мляко.

От корените, стръковете и листата на лековитото змийско мляко може да се приготви сок, когато то е свежо през пролетта и лятото. Просто се слага в сокоизстисквачката и се изстисква. Предвиденото количество за един ден е само една чаена лъжичка, не повече. Както споменахме, билката змийско мляко е отровна в по-големи количества от посочените. Вие можете да запазите полезните свойства на сока за 6 месеца като ги съхранявате в хладилника, но все пак те ще намалеят.

В народната медицина са известни 2 начина за изцеждане на сок от змийско мляко:

Първият начин: пресни, наскоро събрани стъбла от билката до 15 см, с цветовете и се подготвя сок за зимата. За да се приготви сока, първо трябва събраната маса от билката да премине през месомелачка, след това внимателно се прецежда. Полученият сок е необходимо да се прибере в хладилник за три дни и след това следва поредната операция – да се прецеди препоръчва се през тензух и се излива в купа като се покрива с капак, в който има малки дупки, с цел избягване да се натрупва газ в буркана по време на ферментацията. Три седмици след това, процеса на ферментацията на сока завършва и сокът от растението остава да се прибере в хладилника до следващата жътва на змийско мляко.

Втори начин за получаване на сок от отровното змийско мляко е: трябва да бъдат внимателно нарязани стъблата на растението с дължина 12-15 см, заедно с цветовете, след това да ги прекарате през месомелачка и изстискайте сока, както при първия начин на получаване на сок. След това можете да добавите етилов алкохол или водка в размер на 1 литър сок – половин литър водка или 250 мл алкохол.

Сок от змийско мляко – алкохолна тинктура

Сок от змийско мляко – алкохолна тинктура

Тинктура, екстракт, спиртен извлек, капки от змийско мляко.

Тинктура от сока се продава готова в билковите аптеки. Той се получава чрез вакуумно извличане на сока от цветовете и листата и се съхранява със спирт, като се прави спиртно-воден и маслен извлек. Това не е чист сок, а по-разреден разтвор със сока. Тази тинктура намира приложение като допълнително средство при извършване на премахването на бенки и за други неща. В shop.zdravnitza.com се предлага 10 мл за 15 лв.

Вие също можете да си приготвите тинктура и у дома. Наберете си цяло растение и ги нарежете на ситно. Сложете го в голям буркан и добавете спирт 70% до нивото на един литър, затворете буркана плътно и в такъв вид нека да остане за 2 седмици на студено и тъмно като го разклащате периодически. Ако го оставите буркана да стои така за 6 месеца, ще получите по-концентрирана тинктура. ayzdorov.ru/tvtravnik

Екстракт от билката се прави като се смесват всички нейни листа, цветове, стъбла и корени и се смилат ситно или се смесват с разредител – вода или спирт или и двете. Правят се от пресни билки и в тях има най-голяма сила от растенията, от които се правят. Така се съхраняват и най-дълго. Активните съставки в тях са запазени в най-голяма концентрация.

Капки от полезното змийско мляко се правят като се приготвя малко листа от билката и етилов спирт. Сложете в избран от вас съд листа и следва да се залеят със спирт, така че да ги покрие. Съхранете този извлек захлупен за една седмица и ще бъде готов да го ползвате. По този начин получавате спиртен извлек от змийско мляко, който се ползва на капки.

Змийско мляко с ракия.

С домашна ракия или етилов спирт или водка, може да се направи тинктура със змийско мляко. Приготвят се 200 г сушени или 600 г пресни билки и се слагат във вода 1 литър и алкохол. Както казахме домашната ракия е много подходяща за случая. Затварят се добре уплътнена сместа в буркан и следва да се остави да престои на студено и затъмнено място за 2 седмици. От време на време през тези дни бурканът се разклаща. След изтичането на това време се прецежда и вече е готова за ползване. За един ден се взема трикратно по 5 капки от тинктурата като се разтваря в сок или вода.

Мехлем, крем, маслен извлек от змийско мляко.

Крем за мазане с билката се приготвя като се приготвят и смесят по равни части често използваната за мазила свинска мас и сок от лековитото змийско мляко. Ако искате може да замените свинската мас с патешка.

Ако Ви трябва мазило със сок от жълтениче, може да си направите мехлем. Към 50 г свинска мас сложете 5 г жълтеникав сок от коментираното змийско мляко и съхранявайте в хладилник. Препоръчва се да се добави и още толкова сок от слез. С мехлема се мажат определените места по кожата, които ще третирате с мазния лек по 2 пъти през деня.

Мехлем от змийско мляко – втора рецепта. Приготвя се 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Всички съставки по предлаганата рецепта следва да се смесят добре и се прилагат за лечение на опасния рак на кожата (намазват се засегнатите места 2-3 пъти през целия ден). Този мехлем също е много добър и Ви помага да се справите с мазоли, брадавици, папиломи. Той е добър лек за псориазис, екзема и туберкулоза на кожата.

Сок от змийско мляко с мазнина – маслен извлек

Сок от змийско мляко с мазнина – маслен извлек

Маслен извлек от неговите корени можете да си направите като към буркан със 100 г корени се налее студено пресовано масло, зехтин или друго до нивото за 1 литър, до горе, ако е еднолитров буркана. Оставя се сместа да престои така в буркана от 7-10 дни. Използва се при псориазис и други кожни заболявания.

Чай от змийско мляко.

За да се подготви чай от жълтеничета са нужни прясна или предварително изсушена билка. Сложете 1 чаена лъжичка сушена билка в чаша предварително приготвена завряла вода и я оставете така за 15 минути да се запари. Чай от змийско мляко е полезен за черния дроб, жлъчния мехур, дванадесетопръстника и пикочния мехур. Употребява се по 3 пъти през деня в количество 100 мл за 5-7 дни.

Клизма със змийско мляко.

Клизмите са в помощ при различни лечения и особено на червата и при доброкачествена простатна хиперплазия наричана ДПХ, която се среща сред мъжете в напреднала възраст. За да се спре острият възпалителен процес е необходимо за една седмица всеки ден да се изпива в половин чаена чаша с вода 1 чаена лъжица сок от змийско мляко по всяко предпочитано и удобно за Вас време. Лечението на ДПХ със змийско мляко ще бъде по-ефективно, когато се комбинира с билкова клизма с лайка, градински чай и 1 супена лъжица от лековития сок от жълтениче.

Цена.

Тинктура от змийско мляко намира приложение като помощно средство за премахване на бенки и при други проблеми. В shop.zdravnitza.com се предлага 10 мл за 15 лв.

Билкова аптека ”Билки ЕООД” предлага стръкове от змийско мляко с грамаж 50 г нето за 1.65 лв. bilki.bg

От онлайн магазин ”Дикрасин” предлагат 70 г стръкове от билката за 1.50 лв. dicrassin-online.com

От аптека ”Стела” предлагат тинктура от сок от жълтениче за 10 мл цена 10.90 лв. aptekastella.com

Странични ефекти.

Лековитата билка змийско мляко не трябва да се взема в големи количества, защото се получава отравяне. Напълно е противопоказана за бременни, кърмачки и малки деца. Не се препоръчва продължителното й прилагане, защото може да предизвика проблеми и предварително се препоръчва лекарска консултация. Ако се получи отравяне трябва веднага да спрете приемането на билката и да си промиете стомаха. Тя не е подходяща за хора с тежки психически заболявания и епилепсия.

Змийското мляко може да предизвика силно дразнене и възпаление на целия стомашно-чревен тракт, и може да понижи кръвното налягане. В случай на предозиране или отравяне с жълтеничета са наблюдавани следните симптоми: прекомерна жажда, тежест в главата, стомаха, гадене, повръщане, диария, замайване, в редки случаи, загуба на съзнание или дори халюцинации. Това се случва поради причината, че в сока от жълтеничетата има достатъчно голям брой алкалоиди.

Билката змийско мляко е отровна в по-големи дози от препоръчаните

Билката змийско мляко е отровна в по-големи дози от препоръчаните

Змийско мляко – какво лекува.

Прилага се като помощен лек срещу заразния хепатит, панкреатит, холецистит, на стомаха язва и полипоза, язвен колит. Благотворно действа на нервната система. Полезна билка е при лечение на онкологични заболявания, защото има свойството да пречиства организма и затова се използва и в онкологията. Запарка от билката се препоръчва при широко разпространения и опасен рак на гърдата, спиртен извлек за рак на нашите бели дробове, и запарка също за рак на стомаха.

Намира приложения и при други заболявания: зъбобол, болести на стомаха, на ухото, синусите, за ставни болести, артрит и артроза, подагра, пневмония, бронхит, остеохондроза, ревматизъм, ринит, пиелонефрит, кожни заболявания, папиломи, брадавици, екземи, гъбички, лишеи, пародонтоза, пиелонефрит и други.

Премахване, лечение на брадавици, бенки, мазоли, кокоши трън, кондиломи, папиломи със змийско мляко.

Едно от имената на змийското мляко е брадавична билка. Това показва, че е била известна в миналото за лечение на брадавици. Тези образувания се причиняват от разпространението и действието на папилома вирус и в случая  те не са злокачествени, а доброкачествени. За лечението им действа добре сокът на змийско мляко. Откъснете лист от растението и ще потече оранжево-жълт сок. Намажете с него брадавиците, но пазете кожата около тях. Внимавайте да не попадне и в очите.

Препоръчва се и да се намокря първо брадавицата и да се остърже леко само горния слой на повърхността й със стерилен инструмент или пемза и тогава да се намаже със сока. За премахването на брадавици, мазоли и полипи от сайта ayzdorov.ru/tvtravnik се препоръчва  пресният сок да се разреди в глицерол. Други източници пишат, че се слага неразреден сок върху брадавиците и другите образувания по кожата.

Освен мазането със сока, за брадавиците се препоръчва и да се пие чай. Смесете 30 г хвощ, по 50 г маточина, камшик и коприва, 20 г от популярното в много страни глухарче и стрък змийско мляко. От тази смес се отделят равни 2 супени лъжици и се слагат да се запарят в литър вряла вода. Консумира се преди всяко ядене по една малка чаша.

За бенки билката се прилага по същия начин чрез мазане на сок от нея, прясно изстискан. Тука също трябва да пазите кожата и дори можете да я защитите като намажете участъците около бенките с крем за деца например.

За лечение на мазоли се прилага същият метод със сок от отровното, но и лековито змийско мляко. Препоръчва се обаче и да се разреди в глицерол.  ayzdorov.ru/tvtravnik

За появата на кокоши трън е виновен отново известният папилома вирус. Некачествените обувки създават добра среда за неговата поява. Той трябва навреме да се лекува при наличие на симптомите му, защото се разпространява бързо. Заразата може би могла да се прихване и на обществени места като басейни. За лечението му отново се препоръчва сок от змийско мляко. Змийското мляко действа ефикасно със своите лечебни вещества.

За справяне с папиломи и кондиломи ( и те се получават от папилома вирус) може да ползвате мехлем от змийско мляко. Той се прави както го описахме по-горе от 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Всички съставки трябва да са разбъркани добре и се намазват засегнатите места 2-3 пъти за 24 часа. От полза е и пресният сок от обсъжданото змийско мляко, смесен в равни части с клеева тинктура, която може да се купи.

Локалното лечение на брадавици и папиломи със змийско мляко е по-приемливо да се съчетава с приемането на отвара или алкохолна тинктура. Алкохолната тинктура се приготвя за 2 седмици от половин литър алкохол и 2 супени лъжици изсушени жълтеничета. Консумирайте по 10-15 капки преди да започнете да се храните за период от един месец.

Отвара: 2 супени лъжици пресни жълтеничета сложете в 600 мл студена вода и ги варете около 5 минути. След 2 часа ги приберете и съхранявайте в хладилника и вземайте по 1 лъжица равна преди хранене.

Рак на кожата.

При лечение на опасната болест се използва също пресен сок от прословутото змийско мляко разреден с глицерол. Другият вариант е да се използва мехлемът описан по-горе, с който се мажат проблемите места 2-3 пъти дневно. Към терапията с мазилата по ваше желание се добавя и запарка от билките невен, коприва и змийско мляко. Вземат се по равни количества и се смилат и разбъркват. Една супена лъжица от общата смес се сипва в термос с 300 мл вряла вода. Консумира се половин чаша сутрин на гладно и още толкова вечер преди да вечеряте. ayzdorov.ru/tvtravnik

Невродермит, розацея, лишеи, псориазис, витилиго, екзема.

При лечението на невродермит, псориазис, екземи и гнойни възпаления се прави отвара от корените, която се добавя към водата във вана. Това се препоръчва за тези заболявания. Счукайте 100 г корени и ги залейте с хладка или студена вода, където те остава да се накиснат за 2 часа и се преминава след това към варене за половин час на слаб огън. Остава да се прецедят и да се излеят във ваната, в която се потапя страдащият. Тази терапия продължава 12 дни.

За екзема, розацея, псориазис и лишеи се прави намазване със свеж сок от растението змийско мляко и вана с отвара от неговите корени също се препоръчва. Едно от имената, които е дал народа на билката е лишейче. Това означава, че е била популярна за лечение на лишеи – едно от лечебните й приложения. Вътрешно също е полезно да се взема като 20% спиртен извлек. Тъй като билката е и отровна при предозиране, да се внимава с количеството.

Билка за очи.

Препоръчва се да се мажат клепачите на очите със сок от обсъжданото змийско мляко при перде, трахома и проблеми с ретината. Непременно трябва да се пази сокът да не попадне в очите. При извършване на процедурата трябва да затворите очите си и да намажете клепачите си в това положение, с палците от вътрешната страна към краищята. Мария Требен пише в книгата си за успешното приложение на този метод за очите. Тя го препоръчва за перде, отслабнало зрение и за преуморени очи. Английско-еврейският билкар Жулиет де Байракли Леви препоръчва ползването на сок от билката с мляко за очите, като смес за намазване на клепачите, но може и без млякото.

Обезкосмяване, косми.

За обезкосмяване на определени места по кожата се прави също така намазване със сок от пресни и свежи растения. Просто трябва да си съберете от планината или от други места змийско мляко и да го смелете през миксери или в машинката за сок да получите лековитата течност. След това може да я запазите в хладилник и да си мажете тези зони от кожата, които бихте искали да ги обезкосмите. Една от причините за прекаленото окосмяване на краката и ръцете на жените и появата на косми по лицето се дължи на бъбречни проблеми.

Рак.

Според съвременните изследвания отровното змийско мляко не само пречиства кръвта и тялото, но се бори и раковите тумори. То забава растежа им, а след операциите помага срещу метастазите. Билкарите го препоръчват и срещу новообразувания. Мария Требен също пише за билката и за успешното й приложение срещу рака. Следователно отровното жълтениче е отровно и за раковите клетки, не само за хората.

Билката змийско мляко е ефикасна за лечение на рак и други тежки болести

Билката змийско мляко е ефикасна за лечение на рак и други тежки болести

Жълтооранжевият сок в билката е най-полезното нещо в нея. Той се съдържа повече в корените и по-малко в другите части на растението. С него се лекуват без болки гъбички, мазоли, херпес, кожни болести, тумори на гърдата, брадавици и други. Подходящ е и за деца за външна употреба. С него трябва да се мажат по-често проблемните места. Противораковите свойства на тази отровна билка сега се изследват активно, тъй като е установено, че тинктурата от нея предпазва от метастази.

Много изследователи са на мнение, че жълтеничето може да задържи развитието на туморите и да пречисти тялото от отделяните от него токсини.

За лечение на смъртоносната болест се препоръчва запарка от змийско мляко. Една равна супена лъжица от него, се слага в термос и към билката се добавя около половин литър гореща вода. След около час и половина се прецежда и се употребяват по 1-2 пълни лъжици 30 минути преди хранене.

При онкологични заболявания на вътрешните органи, за тяхното лечение се използва една рецепта с алкохолна настойка.

В буркан или друг съд се слагат малко цветове и листа, но свежи, които се заливат с етилов спирт, така че да ги покрие. Оставя се сместа да престои една седмица и следва да се прецеди. Пият се капки от настойката по определена схема. Първо дозата за един ден се смесва с вода 50 мл. В началото на терапията се започва с 20 капки изпити веднъж дневно. Всеки ден се добавя по още една капка, докато стигнат до 50 на ден. След това се продължава с по капка от лека на ден да се намалява количеството им докато се стигне отново до 20 капки дневно. Курсът на лечение по желания се повторя след 2 седмици.

Друг вариант на препоръчаната рецепта е да се вземат през първите 3 седмици по 5-10 капки на ден. През следващите седмици да се увеличава дозата с 10 капки седмично, докато се стигне до 50 капки дневно. Продължителността на лечението може да се наложи да продължи до 6 месеца за по-тежки болести като туберкулоза и рак. ayzdorov.ru/tvtravnik

Препоръчителна рецепта при лечение на широко разпространения рак на гърдата.

В 1 литър вряла вода се изсипват 1 препълнена супена лъжица смлени корени от змийско мляко. Изчаква се да престои няколко часа и се консумира по половин часа 3 пъти преди хранене през деня. Терапията с рецептата се прилага 10 дни подред и се почива 10 дни; следват 5 дни на медикаменти и 5 дни почивка. Така се продължава 6 месеца и след това се почива един месец.

За рак на белите дробове.

От пресни стъбла на билката се откъсват листата и се нарязват като се слагат в 3 литров буркан на височината на 1 литър. Бурканът се запълва догоре със спирт. Оставя се да престои добре захлупен за 3-4 седмици на сухо и тъмно място. Спиртната настойка се пие по схема. Взема се по половин чаена лъжица 3 пъти за цял ден като се прилага за 2 седмици и още толкова се почива.

Рак на стомаха.

Всеки ден се запарва за 15 минути, една супена лъжица жълтеничета в 300 мл вода, като количеството е за един ден. След като се охлади се пие на три етапа преди ядене. Схемата на лечението е 10 дни се пие запарката и следват 10 почивни дни; продължава се с 14 дни пиене на запарката и 14 почивни дни; след това 7 дни пиене и още толкова дни почивка.

Освен запарката се ползва и спиртна тинктура. От полза е следната рецепта: една част алкохолна тинктура на змийско мляко, 3 части алкохолна тинктура от мента и 6-части шипков сироп. От това лекарство 3 пъти на ден се вземат по 2 супени лъжици 15 минути както при повечето случаи – преди хапване за време от 2-4 седмици.

Общи препоръки за употребата на билката змийско мляко.

За приготвянето на запарка от змийско мляко за лечение на рак трябва да се приготвят 1 супена лъжица изсушена или сурова билка и да се смели. Слага се в 300 мл вряла вода в термос, след което се оставя да престои за 1 до 1,5 часа и се филтрира. Вземат се по една – две супени лъжици трикратно през деня 20-30 минути преди хранене. Тази инфузия се препоръчва да се консумира при рак на вътрешните органи, тумори на кожата и полипи на дебелото черво. Ефектът ще бъде още по-голяма, ако се прилага сок от билката или тинктура локално.

За тази цел можем да си послужим с мехлем от змийско мляко, за който писахме по-горе.

Приготвят се 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Съставките се смесват и се намазват засегнатите места за един ден по два – три пъти. Препоръчва се още и пресен сок от популярното змийско мляко, смесен в равни части с клеева тинктура, която може да се купи.

Против разрастването на метастази е от полза запарка с невен, коприва и змийско мляко. Билките се смесват в равни части и старателно се смилат и разбъркват. Приготвя се една супена лъжица от подбраната и разбъркана билкова смес и се слага в 300 мл вряла вода направо в термос. Препоръчва се от инфузията да се взема половин чаша сутрин на празен стомах, а другата половина – вечер, преди вечеря.

Гъбички.

Против гъбички се използват описаните досега начини за третиране с мазане на проблемните места с пресен сок от билката жълтениче и като се пие същевременно запарка. Вместо мазане със сок, можете и да направите компрес със запарка от билката. Получава се сърбеж, но не трябва са се разчесва мястото, където се третира с билката външно.

Бъбреци.

За бъбреци се препоръчва рецепта с бяло вино и змийско мляко на Мария Требен, която описахме по-горе. Употребява се и като чай и под всякакъв вид с тази лековита билка, което е подходящо и помага за изхвърляне на камъни от бъбреците и за други здравословно проблеми свързани с тях.

Полипи в носа.

Против полипи в носа може да се използва пресен сок от препоръчаната билка змийско мляко. Капват се по 1-2 капчици с капкомер и след като отмине щипането процедурата се повтаря още няколко пъти – 2 или 3 пъти. Някои източници препоръчват да бъде разреден с глицерол.

Направете запарка с една супена лъжица от жълтеничето в чаша предварително сгорещена вода. Оставете я захлупена да  се запари за 2 часа. Следващата стъпка е да се прецеди и е готова за промивките. Напълва се една спринцовка с 5 мл от запарката и се впръсква постепенно в едната ноздра, а после в другата. Предварително се ляга на едната страна. Впръсквайте не всичко, а само по няколко капки.

Черен дроб, хепатит.

За пречистването на важния черен дроб се препоръчва отново описаната по-горе рецепта на Мария Требен с бяло вино и билката змийско мляко. Като допълнени е добре да се ползва и чай от билката. С цел да не с е допуска предозиране, слагайте не повече от чаена лъжица в 250 мл вода.

Цироза на черния дроб. Смесете 2 части сушени змийско мляко и по 1 част от бял равнец, хвощ и горицвет. Два пъти на ден се прави запарка в 300 мл вряла вода като се вземат две препълнени суп. лъжици от тази смес и се накисват за 15-20 минути. Напитката се употребява преди хранене. Можете също така да пиете и по една малка лъжица за чай пресен сок от жълтениче три пъти за деня, но може да има нежелани реакции, въпреки че ефективността ще бъде по-висока.

За хепатит. Пригответе си по един изсушен корен от жълтениче и от блатен аир. Две супени лъжици приготвени от сместа се добавят в 300 мл вряща вода за час. Запарката е готова и се разпределя на 6 части, за изпиване през деня. Лечението с тази рецепта продължава 2-3 седмици.

Жлъчка.

При някакви проблеми с жлъчката се ползва също сок от лековитото змийско мляко. То може да се използва с рецептата с бяло вино, спиртна настойка, чай или запарка от змийско мляко. За направата и приложението им писахме вече по-горе.

Билката змийско мляко - ”Буренът”, който лекува 100 болести - Chelidonium majus

Билката змийско мляко – ”Буренът”, който лекува 100 болести – Chelidonium majus

Миома.

Спиртната настойка от змийско мляко се препоръчва и за миома. За нея писахме по-горе. Тя е от полза и за киста на яйчника.

Хемороиди.

Заболяването засяга повече мъжете, които работят като шофьори или с друга работа, с обездвижване на тялото. За лечението им се използват клизми. Трябва да се приготви билката като за всеки килограм телесно тегло да има по половин грам змийско мляко. След това билката се запарва с 10 пъти по-голямо количества вряла вода за 2 часа. Ако тежите 80 кг ще Ви трябват 40 г от билката, която да запарите с 400 мл вода предварително завряла. Болният трябва да е полегнал на дясната си страна и лекът се вкарва с круша или друго подобно средство в ректума. Трябва да се опитате да правите това няколко часа. Клизми със змийско мляко са полезни не само за лечението, но и за облекчаването на болките от хемороидите.

Освен това подходяща е и да се пие описаната по-горе запарка от билката и да мажете болното място с мехлем от пчелен восък и сок от жълтениче. Восъкът предварително се разтопява на топла водна баня и се добавя 5 грама от сока на отровното растение змийско мляко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *