Вестибо или Бетасерк? Мнения, заместители, аналог от билките. Странични ефекти

Кое лекарство е по-добро при световъртеж и шум в ушите: Вестибо или Бетасерк? Мнения на хората, видове заместители. Аналог от света на билките и странични ефекти.

Помогнете си при световъртеж и шум в ушите с лекарствения препарат Вестибо. Тук ще опишем накратко как действа и ще направим бързо сравнение с неговия аналог Бетасерк, който успешно го конкурира.

Лекарството Вестибо оказва влияние на вестибуларния апарат, откъдето идва и неговото име. То се използва за световъртеж, но главно за провеждане на лечение на свързаната с виенето на свят Мениерова болест.

Действието на Вестибо се изразява в подобряване на микроциркулацията на кръвта в капилярите и тяхната пропускливост. Това е от значение за подобряване на състоянието на вестибуларния апарат и от това за предотвратяване на световъртежа.

Помогнете си при световъртеж и шум в ушите с лекарствения препарат Вестибо

Помогнете си при световъртеж и шум в ушите с лекарствения препарат Вестибо

Мениеровата болест е характерна с проявите си като световъртеж, придружен с гадене или повръщане или и с двете, с трудно чуване – отслабване на слуха и шум в ушите или като се нарича още и тринитус.

Когато е налице тази болест, се провежда симптоматично лечение на органа на равновесие.

Състав на Вестибо

Вестибо съдържа в една таблетка лекарствено вещество бетахистин хидрохлорид (betahistine hydrochloride). Той е с показания за лечение на вестибуларния апарат и е аналог на друго важно вещество хистамин. Освен това има и помощни вещества: повидон, микрокристална целулоза, монохидратна лактоза, стеаринова киселина, силициев двуокис, безводен колоид и кросповидон.

 Действие на Вестибо

То оказва въздействие върху рецепторите, които се намират в някои места в мозъка и във вътрешното ухо. Вестибо подобрява микроциркулацията на кръвта в капилярите и тяхната пропускливост, води до нормално налягаме в ендолимфата, намираща се във вестибуларния апарат във вътрешното ухо.

“Фигурин

Не вреди на работата на сърцето, може да доведе до понижаване на артериалното налягане, но не винаги, а само понякога.

В резултат на действието на Вестибо се намалява шума вушите, подобрява се слуха, ако е намалял от Мениерова болест и световъртежът става по-рядко и е по-слаб.

Възможни странични ефекти от Вестибо

  1. Може да се получат ефекти като главоболие, отпадналост и сънливост; обриви по кожата, пруритус; леко неразположение в стомаха, което може да се избегне с вземането на таблетките по време на хранене.
  2. Възможни са и други незарегистрирани странични ефекти, за които трябва се консултирате с лекар, ако се появят.
  3. При бременност и кърмене се консултирайте с вашия лекар дали да г вземате. При шофиране и работа с машини трябва да се взема внимателно, ако се налага, защото води до сънливост и отпадналост.
Ползвайте Вестибо при световъртеж

Ползвайте Вестибо при световъртеж

  • Лекарството Вестибо трябва да се ползва с внимание за болни от язва, астма, уртикария, мигрена и хистаминово главоболие и при ползване и на лекарства съдържащи хистамин. Всяка една таблетка съдържа 8 или 16 мг от активното вещество бетахистин хидрохлорид.

Вестибо или Бетасерк? Мнения

Двете лекарства имат твърде много прилики и често лекарите сменят едното с другото. Тоест ако видят, че Вестибо не действа, предписват Бетасерк или пък действат обратно. Но така или иначе Бетасерк е повече ориентиран към синдрома на Мениер и към шума в ушите, докато Вестибото, както се разбира и от името му, е насочено главно към лечение на вестибуларния апарат. Страничните ефекти и противопоказанията и на двете лекарства са твърде сходни, цената също, но все пак зависи и от милиграмите. Мненията на хората са полярни и разнопосочни, защото понякога нямат търпение и се изказват, преди да се е натрупала необходимата доза от лекарственото вещество в организма. На други просто не им действа нито едното, нито другото лекарство.

Тук сме събрали няколко мнения с хора, които открихме по интернет. Те бяха коментирали тук и там за двете лекарства, но коментарите им бяха кратки. Затова се свързахме с тях за повече подробности, за да можем да бъдем изчерпателни, тъй като читателите търсят главно мнения, както сме се убедили от обратната връзка.

Всичко е до кръвоснабдяване
Иванка Делиева 01 Вестибо или Бетасерк?

Иванка Делиева

За мен Бетасерк и Вестибо са едно и също нещо и при проблеми със световъртежа и вестибуларния апарат не съм имала полза нито от едното, нито от другото. Според мен виенето на свят може да идва и от кръвоснабдяването на главата, а не е само свързано с равновесието, както казват. Това може да се причини от много седене и малко разходки. Сигурно сте забелязали, че като висите пред компютъра един-два часа и ако се изправите рязко, може да загубите равновесие. Така се получава, защото в седнало положение се натоварва кръвообращението и гръбнакът също. Но при мен нещата бяха стигнали до краен вариант, защото имах режещо главоболие и повръщах. Всъщност лекарствата ми действаха, но за кратко. Те са от този тип, който трябва да се пие до края на живота. Ако ги спреш, пак се почва. Единствено ми помогнаха едни билки за шум в ушите и против виене на свят – говоря за оригиналния Демир бозан за 43 лева. Той се пие еднократно за месец или два и се оправяш. Подчертавам цената, защото има и фалшификати, които са по-евтини, но не действат. За мен това беше аналог. И разбира се разходките. Поне един час на ден трябва да се ходи, трябва да виждате слънце, иначе само на лампи ако се седи и пред монитор, нещата отиват към разболяване. Това е истината!

Иванка Делиева, Добрич

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====>
Вирус предизвика шума в ушите

Моят шум в ушите заедно с виене на свят се появи в резултат на някакъв вирус, който започна да предизвиква у мен постоянно главоболие и световъртеж при ставане от стола. Също така когато легнех на дясната страна, започваше всичко да ми се върти пред очите и ми прилошаваше. Ставал съм да повръщам без никаква друга причина, просто е нещо като морска болест. Опитахме с доктора физиотерапия за шипове на врата, защото и такова нещо ми намериха. Сложих очила по препоръка на очен невролог, но световъртежът продължи. Пих Бетасерк, Вестибо и Ноотропил, като се очакваше те да спрат и шума в ушите.

Николай Бонев 03 Вестибо или Бетасерк?

Мариан Шопов

Но това беше като пищене, което се появява един-два пъти в деня и изчезва само. Много упорито, всеки ден и продължава по няколко минути. Може би половин година се лекувах без особена полза. Тогава личният ми лекар препоръча да опитаме със специални билки, които помагат при виене на свят, когато е съчетано с шум в ушите. Даде ми да чета за Демир бозан и видях, че наистина помага, но има и доста ментета, които са на по-ниска цена от оригиналния, така че трябва да се внимава какво се пие. Направих си курс от два месеца и се оправих. Шумът в ушите си замина и повече не съм го чувал. От световъртежа няма и следа. Доволен съм, по-хубаво е от лекарствата. Те няма нужда да се спират, ако помагат, просто билките се вземат паралелно с тях, за да има по-хубав ефект и по-трайно да се излекува човек.

Мариан Шопов, Пазарджик

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====>
Чернобил е причината за виенето на свят

Виенето на свят може да се появи и от Хашимото, ако имате лошо кръвоснабдяване на главата, както стана в моя собствен случай. Вероятно болестта идва от радиацията на Чернобил, когато ни караха да ходим на манифестация на Първи май и ни валя радиационния дъжд. Сега има голям бум на Хашимото. Десетки хиляди българи са болни от него, защото запазиха в тайна аварията, за да може да вярваме, че комунизмът е нещо невероятно хубаво. За виенето на свят съм пил Бетасерк и Вестибо, като първото хапче трябва да се пие половин месец, защото е с натрупване. Ако го спреш по-рано, полза няма.

Мариан Шопов 02 Вестибо или Бетасерк?

Николай Бонев

Но може и след това да няма, дори и цял месец да го пиеш. При мен ефект имаше и от двете хапчета, но за кратко. После пак отначало. Защото причината не е била в органа на равновесието или в ушите, а в щитовидната жлеза и в движението на кръвта. Само лечение с билки ме оправи. Взех една кутия Демир бозан на „Фарма витал“ и пих чая месец и половина. Осезаем ефект. Отново прилив на кръв в главата, енергичност, никакво виене на свят и отшумяване на всички други странични симптоми, които имах. Пак казвам, лекарствата са добри, не ги оставяйте. И Бетасерк, и Вестибо са прекрасни. Но за трайна полза ги съчетайте с билките и ми се обадете да ми благодарите по-долу в коментарите.

Николай Бонев, Костинброд

Още подробности за действието на Демир бозан за световъртеж, шум в ушите, плюс мнения и начин да се снабдите с него ще намерите ТУК:

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====>

Пишете ни и вие по-долу в коментарите. Нека съберем повече и обективни мнения за Вестибото!

Още информация за Бетасерк:

Бетасерк – лекарство срещу световъртеж и шум в ушите

Допълнителна информация в нашите източници (на английски): Как действа Вестибо? Странични ефекти и употреба. Сравнение на Вестибо и Бетасерк.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Вестибо или Бетасерк? Мнения, заместители, аналог от билките. Странични ефекти

    • Вестибо го има абсолютно навсякъде в аптеките и струва 12-13 лева. Лошото е, че не работи. Аз лично повече харесвам Бетасерк, защото ми помага. Но и неговото действие е от ден до пладне. Пробвала съм Демир бозан и имаше хубав ефект както за шума в ушите, така и за виенето на свят, и за загубата на равновесие на моменти. Трябва обаче да се пие цял месец, за да има ефект от него. За сметка на това ефектът е траен. Вземете от хубавия Демир бозан, който струва 43 лева и не се лъжете по евтиното, за да не плачете после и да не ревете.

  1. Ще споделя моят опит с Бетасерк, като кажа че съм наистина много доволен от лекарството. Не съм пробвал негови заместители, но го приемах за известен период от време и имаше значително подобрение, а по- хубавото е че когато го спрях проблемите не се върнаха.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *