Гранофорин лекува гнойна ангина и афти

Едно позабравено лекарство, което вече не може да се намери навсякъде – гранофорин – лекува всякакви заболявания в устната кухина и гърлото

Сигурно и вие го помните – боядисва в зелено и помага при афти, гнойни сливици, стоматит и други остри възпаления на устната лигавица.

На руски гранофоринът се казва „зельонка“ и го има във всяко руско семейство – ползва се за намазване на всякакви недълбоки рани и ожулени места.

За съжаление, в България то вече не може да се намери навсякъде, а само в специални аптеки, където го приготвят на място. Друг начин е то да бъде открито в аптеките за домашни любимци, тъй като то се използва много и за тях.

Ако решите да си купувате Гранофорин от ветеринарна аптека, неговото наименование е Гранулин. Трябва да споменете, че ще го прилагате на човек, защото концентрацията може да е различна и да се наложи да го разреждате.

гранофорин

Гранофорин лекува всякакви заболявания в устната кухина и гърлото

С гранофорин възпаленията в устната кухина отзвучават бързо, а афтите се повлияват след кратък курс на лечение. С това вълшебно лекарство много хора лекуваха и гнойни ангини при малки деца. Ефектът се проявява още същия ден, след 1-2 намазвания.

Освен това гранофорин успешно лекува изгаряния, алвеолит, перикоронити, а така също и екзацербирална възпалителна форма на пародонтоза.

За съжаление заявка за направа в аптеките може да се направи само от стоматологичен кабинет, а това е много неудобно.

В различни форуми доста хора апелират към българските фармацевти да не унищожават едно от прекрасните, ефективни и евтини български лекарства.

Вместо гранофорин, сега лекари и стоматолози предписват скъпи и не толкова ефикасни лекарства, с който заболяванията не минават така бързо. А цената на едно шише гранофорин е 5 лева.

Все пак има аптеки, в които се приготвят на място лекарства, които все още могат да приготвят гранофорин. Тези аптеки обаче се броят на пръстите на едната ръка и много хора протестират, че ефикасния и евтин гранофорин вече не се произвежда и продава свободно.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Запознайте се с листовката на ветеринарния препарат Гранулин, може да ви потрябва.

 

гранофорин гранулин

гранофорин гранулин

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *