Светът полудя по полезната гъша мас

Западните ресторанти се надпреварват да готвят с гъша мас, защото тя има удивителни свойства и правят хората по-здрави

Едва ли сте очаквали някой да ви каже, че има полезна животинска мазнина, но това наистина е факт. Става въпрос за полезната гъша мас. Тя направо направи революция в използването по цял свят, който наистина е луднал по готвенето и използването в козметиката на полезната гъша мас.
Западните ресторанти се надпреварват да я използват, дори са оформени цели вериги ресторанти, в които ходят да се хранят хора, почитатели на здравословното и вкусно хранене.

гъша мас

Западните ресторанти се надпреварват да готвят с гъша мас, защото тя има удивителни свойства и правят хората по-здрави

Полезната и вкусна гъша мас е толкова търсена, защото за разлика от различни маргарини, индустриални и транс мазнини и в сравнение с всички други животински мазнини, тя има много ниска точка на топене – при едва 14 градуса по Целзий. Това означава, че тя се усвоява много лесно от организма и се разгражда много по-бързо отколкото свинската мазнина и дори пилешката. Свинската мазнина например се топи при над 43 градуса, а пилешката – при 37 градуса по Целзий. Това прави полезната гъша мас много подходяща за хората, тъй като много по-лесно се разгражда от човешкия организъм, преработва се бързо и бързо се отделя, което намалява риска от затлъстяване. Това влияе и на вкусовите и качества, защото по-ниската точка на топене прави патешкото месо вкусно дори сервирано студено.
Удивителната гъша мас прилича повече на зехтина и другите полезни масла със своя полезен състав, в който има близо 36% наситени мастни киселини, над 50% мононенаситени и близо 14% мазнини, богати на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Полезните мазнини в тази гъша мас действа на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола. Недостатъчният прием на ненаситени мастни киселини вреди на сърцето, мозъка, артериите и кръвоносните съдове.
В патешкото месо и чудодейната гъша мас има четири пъти повече желязо, отколкото в останалите меса и до 10 пъти повече витамин А. Освен това в тези удивителни продукти има големи количества от витамините В1 и В2.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Светът полудя по полезната гъша мас

  1. Gahata mas ne ia davam i na kuqeto si -mnogo vredna za qerniat drov ,amerikanskata vizia go dokazva,hte ia hapvat i he e vkusna-te kakvo li ne hapvat !

    • Бе Златке (черната ли си или някоя друга) нищо не ти се разбира нито като латиница нито като мисъл,ако изобщо има такава у теб!!!

  2. Златке, преди да споделиш колко си ограничена е редно да се поинтересуваш, че в Щатите гъша мас почти не се употребява. Употребяват я в огромни количества само французите, а те са сред едни от най-слабите нации.

    Това за черния дроб не знам от къде го измисли, но не намерих дори една научна статия по въпроса.

    Съветът ми е, ако няма какво да кажеш, да си замълчиш, тъй като тогава поне не изпъква липсата на мисловни процеси.

  3. Патешката мазнина е много полезна,а за мен и много вкусна.Аз си я приготвям от патешки фенер,като я разтопя.Много е вкусна,моята баба ми мажеше на филийка и сега аз съм баба,но продължава да ми харесва.Предполагам,че е много полезна,както е и вкусна.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *