Излекувах се с кислородна вода. Пиене за отслабване, разреждане и др.

Възможно ли е отслабване с кислородна вода? Какво разреждане трябва да се приложи при пиене и поглъщане? От какво можем да се излекуваме с нея. Формула, противопоказания. Какво казва Мермерски? Лечение на невродермит.

Кислородна вода.

Какво представлява използваната най-често за рани кислородна вода? Тя е 3 до 5 процентен воден разтвор на водороден прекис или както се нарича още диводороден пероксид. Водородният пероксид принадлежи към семейството на пероксидите и е неговият най-прост представител. И ако всеки е свикнал да чува за пероксида само като средство за лечение, химиците знаят повече за немедицинските му свойства. В основата си водородният пероксид е силен окислител, който много бързо реагира с много вещества, включително и от биологичен произход. Ето защо често се използва в индустрията.

По отношение на физичните си свойства, водородният пероксид е безцветна бистра течност. Той е отличен разтворител. Силно концентрираният принадлежи към категорията на експлозивните вещества. Практически 30-процентният разтвор се нарича перхидрол. За първи път е получен от Луи Жак Тенар през 1848 година.

Формулата на водородния пероксид е H2O2 . Такъв на пръв поглед е простият му състав, който определя физичните и химичните свойства на веществото, което е силно разтворимо във вода и алкохол. Концентрираните му разтвори във вода са взривоопасни. Той преминава в твърдо състояние при – 11 °C, и се изпарява при 150,2 °C.

Характеризира се с нестабилна формула, която се разлага на светлината с отделянето на кислород. Затова е по-добре да се съхранява в тъмни запушени бутилки. Друга концентрирана форма освен перхидрол е хидроперит на таблетки и – използвани за изрусяване на косата или като дезинфектанти за помещения.

При биологичните тъкани водородният пероксид действа като антисептик и е добър дезинфектант.

Съдържание:

Съставът на водородния пероксид съдържа само два атома кислород и два водород, но поради специфичните му връзки в молекулата, се получава активно вещество.

Употреба

В повечето случаи водородният пероксид се използва външно за лечение на рани. Защо? – Както вече беше отбелязано той е мощен окислител. Поради това свойство, разтворът на водороден прекис действа върху живите организми отрицателно. В медицината съществува концепция – бактерициден ефект, т.е. когато лекарството убива микроорганизми и дори спира растежа на живите клетки.

Освен медицинските му приложения, той има и други – например използвал се е като окислител на ракетните горива и в създаването на реактивна раница преди години.

“Фигурин

Какъв е механизмът на действие на водородния пероксид? Когато влезе в тъканите, се отделя активен кислород, като е важно антимикробното му свойство в този случай.

Но в някои отношения това средство оказва вредно действие срещу нас. Как влияе водородният пероксид върху раната? Противно на общоприетото схващане, че той спомага за оздравяването, всъщност водородният прекис не изпълнява тази функция. Лекарството има отрицателен ефект върху микроорганизмите и човешките тъкани, а именно потиска образуването на нови клетки в лечебния процес на раната.

Още в статията: Уникален лек против рак и други болести ли е методът на проф. Неумивакин с чудодейната кислородна вода? Официалната медицина отхвърля тези твърдения! Кислородна вода. Лечение с кислородна вода. Кислородна вода за лице. Изрусяване с кислородна вода. Лечение с кислородна вода по професор Неумивакин. Кислородната вода страж на здравето. Избелване на зъби с кислородна вода. Пиене на кислородна вода. Лечение на екзема с кислородна вода. Лечение на синузит с кислородна вода. Отслабване с кислородна вода. Цена на кислородната вода. Кислородна вода при рак.

Какви други употреби има за водородния пероксид?

Той се използва широко в хирургията. Основното му действие е дезинфекцията на гнойни рани. В този случай продуктът работи безупречно, като потиска размножаването на бактериите. Но този ефект е кратък и ограничен от времето на лечение на рани.

За какво още можем да използваме водородният прекис? Използва се за спиране на повърхностното кървене. С кръвотечение от носа също можете да се справете с помощта му. За да направите това, достатъчно е раната да се лекува с течност или да се навлажни с марля, нанесена върху повърхността. Как действа? Поради образуването на пяна в контакт с тъканите съществува „блокиране“ на малки съдове или появата на тромби на мястото на кървене.

Едно от указанията за употреба съгласно инструкциите е приложението на лекарството за улцерозни дефекти по кожата. Основната му функция е антисептична и спира растежа на бактериите в раната. Как в този случай да се лекува раната с водороден прекис? С разтвор със слаба концентрация се навлажнява или намокря повредената повърхност, понякога с марля или памучен тампон се навлажнява с разтвора.

С помощта на пероксид, старата бинтова превръзка добре стои, а впоследствие се премахва безболезнено.

Лечение с кислородна вода.

Полезните свойства на водородния прекис за хората са много широки, защото това лекарство е универсално, то има много медицински приложения. Концентрацията до 0,3% е бактериостатична и до 3% бактерицидна. Същата концентрация има дезодориращ ефект, но ако кожата или органите са засегнати с чист концентрат до 30%, тогава може да получите изгаряния, дразнене, депигментация.

Принципът на действие на агента се състои в освобождаването на молекулярен кислород при взаимодействие с човешките тъкани. Те съдържат каталазен ензим, който разгражда състава и освободеният кислород участва в процеса на окисляване, придружен от активно образуване на пяна. Тази пяна механично почиства повредените повърхности, премахва микробите, гнойта, мъртвите клетки, спира кръвта.

Традиционно инструментът намира приложение при:

 • измиване на рани;
 • гинекологични заболявания;
 • ангина, в стоматологията за изплакване;
 • кървене.

Неофициалната народна медицина използва лекарството за:

 • лечение на рак;
 • избелване на зъби;
 • пречистване на тялото;
 • лечение на обриви, пъпки, папиломи.

Внимание! Нашата статия е само информативна и описаните методи не са академични, затова бъдете внимателни при използването на кислородната вода особено за пиене.

Може ли да се прави гаргара с водороден пероксид? Той се използва за заболявания на устата, лекарите препоръчват гаргара при гнойна ангина и с развитието на стоматит. Но в този случай е необходимо да се разрежда кислородната вода с обикновена вода в съотношение 1:11, за да не се изгори лигавицата на устата.

Коментираната кислородна вода се изпозлва за дезинфекция и гинекологични заболявания (кандидоза, бактериално възпаление на женските органи).

Възможно ли е да се капе кислородна вода в ухото? Благодарение на нея можете да смекчите серните натрупвания, но не е необходимо да капете разтвора. Достатъчно е да поставите 3-5 капки върху памучен тампон и да го сложите за няколко минути във външния слухов канал. Но е по-добре да направите всичко това под наблюдението на специалист.

Основната задача на пероксида е борбата срещу микроорганизмите на повърхностите на раната. Ето защо основната форма на производство на водороден прекис е в това, че всички видове разтвори са с различни концентрации.

Водороден пероксид – инструкции за употреба

Препаратът се явява лекарство и следователно внимателно прочетете цялата информация, преди да използвате водороден прекис – инструкциите за употреба включват много полезна информация. Лекарството е антиоксидант, антисептик без функция на стерилизация. Най-популярният разтвор на водороден прекис – 3%, както писахме по-горе и се нарича кислородна вода. Предлага във флакони с различни обеми.

Можете да я изберете в удобен размер за бърза и удобна употреба, за дезинфекция. Тя се употребява за:

 • възпаление на лигавицата;
 • рани с гнойно съдържание, кървене от капилярен тип;
 • кървене от носа;
 • стоматит, ангина, тонзилит, гинекологични заболявания.

Промивки с водороден прекис

Гинеколозите препоръчват промивки с душ с кислородна вода за обеззаразяване. Процедурата включва използването на разтвор от 3%, който се въвежда във влагалището със специален инструмент – гинекологична спринцовка. Можете да направите инжектиране след незащитен контакт, да излекувате възпалението и увреждането на лигавицата.

Комплексно трябва да се вземат лактобацили от предписана от лекаря рецепта – това ще помогне да се възстанови рН на вагината, да се предотврати появата на колпит. За да се получи лечението, трябва да проведете 7-10 процедури. Направете следното:

Вземете половин чаша топла преварена вода, в която добавете ­ 100 мл от 3% кислородна вода.

Изсипете разтвора в спринцовката, вкарайте върха във влагалището, както сте във ваната или сте легнали на леглото.

Притискайки спринцовката, инжектирайте течността вътре със струята.

Процедурата продължава до 15 минути. Правете я два пъти дневно, при подобрения – на всеки два дни и за да запазите добрия резултат – два пъти седмично.

Изплакване на устата с водороден прекис

 

Кислородна вода за гаргара

При ангина и грип водородният пероксид ще ви помогне да изплакнете гърлото си. Благодарение на своите оксидативни действия, той механично почиства заразените органи, като паралелно действа и като антисептик. Пероксидът ефективно премахва плаката от сливиците, което подкрепя организма в борбата срещу инфекциозните прояви – броят на микробите и степента на увреждане намаляват. Гаргарата може да се прави само с разреден с разтвор – една супена лъжица кислородна вода в половин чаша вода.

Гаргарата на устната кухина се извършва до 5 пъти на ден, но не по-често от на всеки 3 часа. Заслужава си да се научим с какво да заменим разтвора между приемите – можете да използвате проста топла вода, разтвор от сода, морска сол, билков чай ​​или калиев перманганат. С гнойно възпаление на сливиците, можете да смажете самите жлези с концентриран разтвор – вземете половин чаша вода 3 супени лъжици пероксид, натопете памучен тампон и нанесете върху повърхността.

Лечение на настинка с кислородна вода

Лекарите могат да предписват на пациентите за лечение на настинка водороден пероксид. Тази процедура ще помогне не само при обикновена настинка, но и при вирусен или алергичен ринит. В носа се капва 3% разтвор, разреден с две части вода. Във всяка ноздра трябва да се капнат до две капки, след което те трябва да се изкарат (често с кихане) и да се отдели секрет от носа. След процедурата не трябва да се храните 10-15 минути.

Обработка на рани с кислородна вода

Тя се различава от разтвора на йод. При лечението на рани с водороден прекис, детето няма да изпитва дискомфорт и/или мравучкане. Плюс това при използването на пероксид, поради липсата на цвят, не е възможно да си изцапате кожата, дрехите или друг предмет, за да спрете кръвта. За да лекувате раната сами, навлажнете тампона и го нанесете за кратко върху кожата. Ако раната е голяма, тя може да бъде изплакната със заливане с кислородна вода от бутилката.

Обработка на гъбички с кислородна вода

Условията у дома позволяват третиране на гъбички с водороден прекис. Трябва да отрежете нокътя, да го почистите и да го накиснете в разтвор от пероксид и вода 1:1 за половин час. След процедурата, нокътят се изсушава и остава свободен – не трябва да го покривате с обувки и чорапи. Процесът е ежедневен, продължава докато симптомите изчезнат напълно. Ако с кожата има проблеми или дразни, прекратете лечението.

Друга възможност да се отървете от гъбичките ще бъде използването на 5% оцет и 2% пероксид. На първия ден нокътят се накисва в оцет, следващият в пероксида. Времето за накисване и в двата случая е 5 минути. Процедурата продължава 3 седмици, спира при изгаряне или при достигане на ефекта. Прилагането се прави при запарване, след което веществата проникват в плътните слоеве на нокътната плоча.

Клизма с водороден пероксид

Използването на веществото вътрешно е забранено, но народната медицина гарантира, че клизмата с водороден пероксид премахва болестите на тазовите органи. За лечение е необходимо да се почистят червата, да се вземат 4 чаени лъжички активно вещество на литър вряла вода и да се задържи вътрешно лечебния разтвор за 3 минути, така че да се абсорбира в чревната стена. Такива клизми са забранени при заболявания на ректума, аналния отвор, възпаление на червата. Не трябва да изпълнявате процедурата при апендицит, остра болка и след операция на коремната кухина.

Кислородна вода при отит

Ако откриете инфекция във външното ухо, водородният пероксид може да помогне. За да се отървете от отита, трябва да разредете 15 капки в 30 мл вода. Легнете с ухото си нагоре и излейте половината от разтвора в него. След 10 минути бавно наклонете главата си и оставете остатъците да изтекат. Тази рецепта ще ви помогне при загуба на слуха, като омекотите сярната тапа, която може да попречи на нормалното слушане.

Лечение на венците с кислородна вода

Нетрадиционен метод на лечение на венците с водороден пероксид. Използва се, ако гингивитът причинява болест на Паркинсон, захарен диабет или дисфункция на сърдечния мускул. За лечение се препоръчва измиване или втриване на венците с мокър тампон. За да почистите джобовете на венците, добавете няколко капки към пастата за зъби.

Кислородна вода при акне

В козметологията използването на пероксид срещу акне намира приложение, тъй като той дезинфекцира, разрушава патогенните микроби, като дава тласък за подобряване на местния имунитет на кожата. Важно е продуктът да се нанася само върху увредените зони, за да не се изгаря здравата кожа. Ето няколко рецепти за премахване на акнето и акнето:

Добавете няколко капки в обикновен тоник, избърсвайте лицето си два пъти дневно за 7 дни подред.

Смесете по лъжица мед и сок от алое с 2 капки кислородна вода с йод, нанесете с памучен тампон върху акнето, изплакнете компреса след 15 минути.

За да се отървете от петна след акнето или от космите по лицето, от папилома може да приложите смес от пероксид и амоняк, ако пациентът понася миризмата на амоняк.

Кислородна вода при глисти

Само възрастни могат да използват водороден пероксид против глисти, а децата до петгодишна възраст не могат да го приемат. За да се елиминират паразитите, разтвор от ¼ чаша чиста вода с капка пероксид се прилага три пъти дневно половин час преди хранене. На следващия ден се увеличава количеството активно вещество с капка, и така до 10 дни. След 3 дни почивка, възобновете ангажимента незабавно с 10 капки, след 3 дни почивка отново повтарете. Общият курс на лечение да бъде 3 седмици.

Противопоказания на лечението с кислородна вода

Както при всяко друго лекарство, трябва да знаете дали да започвате лечение с водороден прекис и кога – противопоказанията могат да бъдат много важни. За да не се уврежда здравето, е невъзможно да се вземе лекарството при свръхчувствителност към състава, с повишено внимание се приема при заболявания на черния дроб, бъбреците, дерматит, хипертония. Нежеланите реакции след изтичане на срока на годност може да са парене, алергии.

Продуктът не принадлежи към типа лекарства, които трябва да се консумират ежедневно, но има и ограничения при употребата.

Какви са противопоказанията за употребата на водороден прекис освен изброените?

Голямо венозно и артериално кървене – в този случай лекарството е просто неефективно.

Не го използвайте, ако в историята от предишно ползване има анамнеза за алергични реакции прилагането му.

Според указанията – тази течност е само за външна употреба. Не можете да пиете или инжектирате в тялото по друг начин. В противен случай са възможни усложнения, един, от които е емболизъм – „запушването“ на кръвоносните съдове от газ, освободен в резултат на освобождаването на кислород, което може да доведе до смърт.

Какво трябва да направя, ако изгаря от водороден пероксид? Малки повърхностни изгаряния могат да се лекуват у дома с мазило или спрей „Декспантенол“. В случай на възникване на големи дефекти или изгаряния на лигавицата, е необходимо да се обърнете за помощ към лекарите.

Възможни нежелани реакции

При правилна употреба лекарството се понася добре и не причинява проблеми. Но си струва да се отдръпнете от общите препоръки или да приложите не според инструкциите – усложнения са възможни.

Както при всяко лекарство и от водородния пероксид, могат да се появят алергии. Изглежда като малък обрив на мястото на прилагане на препарата, или по-тежки – същите промени, но в цялото тяло.

Често хората, които често го употребяват, и отбелязват неприятен страничен ефект – изгаряне в областта на прилагане.

В резултат на лечението на сливиците в устата може да има загуба на чувствителност на езика и хипертрофия на неговите папили.

Може с водороден прекис да се получи и отравяне, ако се употребява вътрешно, което е строго забранено, тъй като в инструкциите за неговата употреба, няма такива препоръки.

С изключение на алергиите всички други странични ефекти от употребата на разтвора са резултат от неправилна употреба.

Пиенето на кислородна вода може да доведе до запушване на кръвоносните съдове и смърт. Смъртоносната доза при поглъщане се счита 50-100 мл 30% разтвор, но то е индивидуално – за някой, и по-малка доза ще доведе до летален изход. Официалната медицина отхвърля лечението с кислородна вода чрез пиене, добре е да запомним това! То крие рискове!

Кислородна вода за лице.

Възможно ли е да избършете лицето си с водороден прекис? Понякога се използва за обезцветяване на луничките. Как се понася тази процедура? За всеки е  индивидуално. По-добре е да започнете със слаб разтвор и да опитате на отделно незабележимо място, и след това да не плащате много пари на козметиците за коригиране на дефекти.

Можете да добавите няколко капки в обикновен тоник, и избърсвайте лицето си два пъти дневно за 7 дни подред.

Изрусяване с кислородна вода.

Лечение с кислородна вода по професор Неумивакин.

Подобряване на тялото и здравето, и дори след поражения от много заболявания, позволява обикновеният водороден прекис. Това е мнението на основателя на космическата медицина д-р Иван Павлович Неумивакин. Той беше този, който разработи невероятна техника, благодарение на която е възможно да се избегнат сърдечни пристъпи, удари, елиминиране на съдови заболявания, атеросклероза. Освен това известният професор изпитваше развитието си върху себе си. Ученията му бяха подкрепени от целия свят.

Помислете как да пиете водороден прекис по неговия метод. По-горе разгледахме приложенията на кислородната вода в народната медицина, плюсовете и минусите, възраженията на лекарите, но все пак, след като методът е помогнал на някого, следователно има и положителен ефект.

В древни времена, народните лечители, които с уменията си са успявали да излекуват болести, се считали за престъпници. Въпреки добрите си намерения, лечителите били преследвани и строго наказвани. Днес ситуацията се е променила радикално. И много от пациентите, на които не им е помогнала официалната медицина, се обръщат към народните лечители. Един от тях е професор Иван Павлович Неумивакин.

Добре известен лекар е и има редица заглавия и степени. Той е получил 85 удостоверения за авторски права за своите изобретения. Повече от 200 научни произведения, написани от него, са от голямо значение.

Проф. Неумивакин е основателят на космическата медицина. В тази област неговият опит е просто невероятен. В същото време, непрекъснато търсейки нови начини на лечение и предотвратяване на различни заболявания, удивителният лекар винаги се стремял към едно. Той вярва, че основната задача на медицината е обединяването на натрупания неоценим опит на хората от народните и официалните методи за борба с болестите, както и с физическия и духовния свят.

Според професор Иван Павлович Неумивакин, чудодейната кислородна вода може да лекува някои болести, дори и рак, но официалната медицина отхвърля това мнение като не научно.

Според професор Иван Павлович Неумивакин, чудодейната кислородна вода може да лекува някои болести, дори и рак, но официалната медицина отхвърля това мнение като не научно.

Всички идеи на великия учен са били подкрепени от съпругата му Людмила Степанова, лекар по образование. В миналото тя страдала от болест, която официалната медицина не можела да излекува. Тогава тя се обърнала за помощ към народните методи на лечение. След като изпитала лечебната сила на алтернативната медицина, тя напълно споделя идеите на съпруга си.

Така е създаден здравният център на Неумивакин, който няма аналози в целия свят. Намира се в района на Киров, в село Боровица. Той се нарича „Здравен център на професор Неумивакин“.

Лекарят вярва, че всички болести се дължат на нарушаване на законите на природата и духовната същност. Много точно! За да излекувате всяка патология, ще трябва да промените диетата и някои други фактори.Освен това е важно да се наблюдава ендоекологията на собственото здраве.

Системата за подобряване на здравето, разработена от съпрузите, се основава на следните постулати:

 • Човешкото тяло е био-енергийна система, в която всичко е взаимосвързано. Тя е способна на самовъзпроизвеждане и саморегулиране.
 • Нарушената работа на имунитета, шлаките в тялото, неуспехът в биоенергетичното равновесие са основните причини за всяка патология.
 • Всички книги на великия учен се основават на гореспоменатите принципи.

Ефекти върху тялото

В края на краищата участва в разнообразни процеси, протичащи в тялото:

 • Водородният пероксид е най-добрият антиоксидант. Той разрушава токсичните елементи, унищожава разнообразно инфекции – бактерии, гъби, вируси.
 • Веществото участва активно в биоенергийните реакции, мазнините, въглехидратите, протеиновия метаболизъм, образуването на минерални соли, витамини, топлината в клетките.
 • Влияе върху кръвта, нормализира неговия състав, подобрява течливостта, пречиства и насища с кислород.
 • Участва в борбата срещу свободните радикали.
 • Нормализира киселинно-алкалния баланс.
 • Участва в регулирането на някои хормонални процеси на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза, гонадовите жлези.
 • Насища всички тъкани на тялото с кислород.
 • Участва в процеса на транспортиране на калций до мозъка.
 • При продължителна употреба в тялото не се натрупва. По този начин не предизвиква развитието на алергични или токсични реакции.
 • Водородният пероксид е способен да изпълнява работата на инсулина. Той пренася захар в клетките с кръвната плазма. Това значително улеснява функционирането на панкреаса. При диабет това помага да се намали нуждата от инсулин.
 • Нормализира състоянието на храносмилателния тракт.
 • Подпомага разширяването на кръвоносните съдове: мозъка, сърцето, дихателните органи.
 • Стимулира умствената дейност.
 • Подпомага възстановяването на тъканите и подмладяването на тялото.
 • Това води до възстановяването на нарушения електролитен баланс.

Както виждате, професорът причислява водородния пероксид към лекарствените продукти. Правилното използване на това „лекарство“ може да се превърне в панацея за повечето патологии, дори и тези, които трудно се лекуват.

Механизъм на действие според професора

Нека да разгледаме какъв е методът на Неумивакин. Повечето лекари се съгласяват с идеята, че в човешкото тяло всяка патология се дължи главно на недохранване. В резултат на това има нарушение на нормалното функциониране на храносмилателния тракт.

Например, много хора понякога ядат храна с различни течности. Влизайки в стомаха, те разтварят храносмилателния сок, който произвежда стомаха, черния дроб и панкреаса. В тази форма се намалява способността за нормална хранителна обработка.

Тялото изисква отделяне на допълнителни кисели сокове. В този случай човек чувства тежест в стомаха, киселини. В бъдеще това може да доведе до развитие на язви. Стомашната киселина, която не е напълно неутрализирана, влиза в дванадесетопръстника. Това състояние провокира развитието на нови патологии, започващи със запек и завършващи с рак и тумори.

За да се елиминира процесът на гниене от не напълно разградените продукти в храносмилателния тракт, тялото се нуждае от атомен кислород. Произвежда се при хората от обикновения вдишван въздух.

За съжаление, екологичната ситуация често е причина за недостиг на кислород. И предвид модерния живот, трябва да се отбележи, че днес човешкото тяло се нуждае от това много повече. Причините за тази нужда се крият в неефективността в храната, пушенето, пиенето, ниската мобилност, недохранването.

Употребата на кислородна вода в такива ситуации е нужна според лекуващия лекар Неумивакин. Попадайки в тялото, тя помага да се подобри общото състояние. В края на краищата, тя го насища с необходимия кислород. В допълнение, водородният пероксид нормализира редукционните процеси и води до баланс в храносмилателната система.

Лечебни свойства

Водородният пероксид дава един наистина фантастичен лечебен ефект. Професор Неумивакин дава цял списък от болести, за лечението на които той помага. Неговите терапевтични свойства се основават на кислородния атом.

При поглъщане на водороден прекис, каталазният ензим започва да действа. Получава се разлагане на кислород и вода. Течността лесно се абсорбира от тялото. И необходимият кислород започва да унищожава болните клетки, всички видове паразити, вируси, бактерии, отравящи хората и източници на много патологии. Това е важен момент, който д-р Неумивакин е учил. Пречистване на тялото под въздействието на водороден прекис – едно от основните насоки на разработената методология. Това вещество е мощен окислител, който освобождава клетките от шлаки и токсини.

Достатъчен е обширният списък с болести, който според професор Неумивакин могат да се лекуват с кислородна вода. Лекарят описва подробно как да прилага водороден прекис в различни патологии. Сред болестите, с които това вещество успешно се бори, се различават следните:

 • патология на дихателната система: емфизем, рак;
 • болести на устната кухина: кариес, периодонтална болест, стоматит;
 • кожни заболявания: гъбични заболявания, екзема, рак;
 • инфекциозни патологии: пневмония, бронхит, ТОРС, възпалено гърло;
 • нарушения на сърдечно-съдовата система: разширени вени, исхемична болест;
 • неврологични: склероза, остеохондроза, инсулт;
 • патология на метаболизма: лупус, захарен диабет;
 • УНГ заболявания: фарингит, отит, синузит, ринит.

Този списък може да продължи.

Правила за приложения

Хората, които са решили да се възползват от съветите на известния лекар, трябва да знаят как да пият водороден прекис по неговия метод. В края на краищата всяка панацея, ако се използва неправилно, може да навреди на тялото.

Така че правилата за използване са достатъчно прости:

Допустимо е да се използват само качествено пречистени разтвори на водороден прекис.

Започнете процеса на лечение с малка доза. Препоръчва се 1-2 капки от 3% разтвор, разтворени в 1-2 супени лъжици вода. През деня тази процедура трябва да се повтори 2-3 пъти. Всеки следващ ден е необходимо да се увеличи дозата с една капка. Това се случва, докато еднократната доза е 10 капки. Изключително важно е да запомните, че дневният прием на водороден пероксид не трябва да надвишава допустимата доза от 30 капки.

За да получите благоприятен ефект от лечението, помнете как да пиете водороден прекис по метода на Неумивакин. Изключително на празен стомах. Наличието на храна в храносмилателната система сериозно ще доведе до негативен ефект от този препарат. По този начин, след хранене трябва да минат най-малко 2-3 часа. След като консумирате водороден прекис, и трябва да се въздържате от хранене, като са достатъчни 40 минути.

Терапевтичният ефект ще бъде значително подобрен, ако агентът се използва циклично. Предлага се следната схема. Лекарството се използва в продължение на 10 дни. След това трябва да има кратка почивка – 3-5 дни. Новият курс може да започне веднага с 10 капки. Увеличаването на дозата обаче е строго забранено. Не забравяйте, че висока концентрация на пероксид води до тежки изгаряния.

Реакция на тялото

Пациентите, които започват лечение само с водороден прекис, могат да се сблъскат с доста неприятни ситуации. Често след първата употреба има силно опиянение на тялото. Състоянието се влошава доста рязко.

Но в това няма нищо ужасно. Това явление е свързано с факта, че водородният пероксид е активно вещество, което при навлизане в организма веднага започва да унищожава бактериите.

Изключително неприятно проявление, но в същото време свидетелство за лечебния ефект е появата на разнообразие от кожни възпаления и изригвания. Чрез тях от организма се отделят токсични вещества. Такива прояви се наблюдават средно една седмица.

Освен това, пациентите могат да получат следните нежелани реакции: кожен обрив; гадене; необичайна умора; сънливост; явления, които наподобяват студена кашлица, хрема; диария (рядко).

На практика няма контраиндикации за прилагането на този метод. Въпреки това, за хората, които са преминали трансплантация на органи, се препоръчва да не прибягват до този метод на лечение. Тъй като проблемите са възможни.

Как да лекуваме болестите?

Обмислете как да пиете водороден пероксид на Неумивакин при различни патологии:

Синузит. За да се справите с това заболяване, трябва да разтворите 15 капки кислородна вода в супена лъжица вода. Полученият разтвор се капва в носа. След това пациентът трябва внимателно да издуха слузта, която ще се отдели от синусите.

Остеохондроза. Това лекарство напълно третира болезнения дискомфорт, който възниква в шийния участък на гръбначния стълб. За това се използват компреси. Парче плат от естествена тъкан, се навлажнява в пероксид и се нанася върху повърхността на шията. Отгоре е желателно да се покрие с целофан. Такъв компрес трябва да се съхранява 15 минути. Ще са необходими няколко повторения на тази процедура, докато болката напълно напусне пациента.

Ангина. При тежък дискомфорт в гърлото, една чаена лъжичка пероксид трябва да се донави в 1/4 чаша вода. С този разтвор трябва да изплакне обилно устата си и гърлото. Най-добрият ефект ще бъде постигнат, ако флуидът донякъде забави сработването на сливиците. Процедурата трябва да се повтаря няколко пъти на ден. При настинка е необходимо да се впръскат 3-5 капки във всяка ноздра.

Според професор Неумивакин, с кислородна вода може да се лекуват много болести и рак, но официалната медицина отхвърля това становище. Книгата Кислородната вода страж на здравето.

Според професор Неумивакин, с кислородна вода може да се лекуват много болести и рак, но официалната медицина отхвърля това становище. Книгата Кислородната вода страж на здравето.

Пародонтална болест. Това лечение се използва за кървене на венците, както и в случай на неприятна миризма, излъчвана от устната кухина. В този случай ще е необходимо, както препоръчва д-р Неумивакин, сода, кислородна вода и лимонов сок. Професорът съветва да използвате следната рецепта. 10 капки лимонов сок се смесват с 3 грама сода. Към състава се добавя водороден пероксид 20 капки. Продуктът трябва да почисти добре зъбите. След процедурата не яжте и не пийте и не изплаквайте устата за 10-15 минути.

Болезнени места. Препоръчва се да се приложи компрес върху зоните, причиняващи дискомфорт. Платът се навлажнява с разтвор на 3% водороден прекис. С други думи, е необходимо да разредете 3 чаени лъжици в 1/4 чаша вода. Компресът трябва да се приложи на болезненото място. Продължителността на процедурата е 15 минути. След отстраняване на компреса, зоната, причиняваща дискомфорт, трябва да се избърше с кърпа, предварително навлажнена с чист пероксид. Можете с него да намажете или да го втривате дори в цялото тяло. Тази процедура води до благоприятни резултати при множествена склероза или болест на Паркинсон.

Зъбобол. Неприятен, болезнен дискомфорт също може да бъде елиминиран с водороден пероксид. За такива цели се препоръчва да се разтварят две таблетки Хидроперит във вода 100 мл. При зъбобол се изплаква устата с получения разтвор колкото се може по-дълго. Тази процедура трябва да се повтори няколко пъти.

Кислородната вода страж на здравето.

 

Избелване на зъби с кислородна вода.

Сода и кислородна вода за зъби

Професор Неумивакин е разработил рецепта, включваща сода и водороден прекис за зъби. Според данните му методът е ефективен за избелване на емайла и укрепване на венците. Той предлага върху четката за зъби да се нанесе състав от сода и пероксид, смесени до състояние на паста. Почистете емайла на зъбите 3 минути, след което изплакнете устата си с пероксид, разреден с вода. Обаче зъболекарите предупреждават, че агресивният метод може да повлияе неблагоприятно на състоянието на емайла.

Пиене на кислородна вода.

Когато се използва за пиене, кислородната вода трябва да е пречистена. Би трябвало да се продава в някои магазини за здравословни храни и добавки.

Пречистване на тялото с кислородна вода

За пиене на почистваща смес за черния дроб е необходимо на празен стомах или 3 часа след хранене. Необходимо е да изчакате 40 минути от момента на приемане на лекарството и след това да ядете. На всеки 10 дни трябва да вземете почивка от 5 дни, след това да повторите отново цикъла незабавно с 10 капки от първия ден. За начинаещите полезни ще са отзивите с информация, че в първите дни на терапията може да има силна интоксикация и рязко влошаване на здравословното състояние, дължащо се на ефекта на лекарството върху бактериите и микробите, които изхвърля.

Лечение на екзема с кислородна вода.

Лечение на синузит с кислородна вода.

За да помогне ефективно водородният пероксид при синузит, трябва да използвате само 3% разтвор, в противен случай можете да изгорите лигавицата и по-нататък да влошите състоянието. Необходимо е да се капе в носа разтвор от два капки пероксид на чаена лъжичка вода. Това ще облекчи главоболието, което се дължи на натиска от натрупването на слуз в носните проходи и синусите.

Отслабване с кислородна вода.

Можете да използвате кислородна вода за отслабване, но за да не вредите на тялото, трябва да научите повече за правилата за употреба. Схемата за употреба, диктуваща как да се пие пероксид, е под въпрос за традиционната медицина. Отзивите обаче препоръчват да се ползва вътрешно, за да се обновят процесите.

Отслабването включва приемането на кислородна вода 30 минути преди хранене или 2 часа след това. В чаша вода се разреждат 4 капки, за един ден не могат да се пият повече от 30 капки от лекарството. Струва си да се отнесете предпазливо към метода, ако имате заболявания на стомаха и чревния тракт.

Изследванията на Неумивакин се основават на резултатите от изследванията, проведени от У. Дъглас – учен, който е заявил, че с помощта на пероксид може да се лекува рак.

Неумивакин вярва, че влизането в тялото на пероксид, допринася за активиране на метаболитните процеси, което помага на организма да се бори с отлагането на мазнини.

Цена на кислородната вода.

 • От Аптеки Фрамар предлагат кислородна вода 100 мл от 3% за 1.05 лева, а 1 литър от 3% разтвор е 5.26 лева.
 • Същото количество от 6% разтвор се предлага за 0.95 лева.
 • Перхидрол от 30% 100 мл се предлага за 1.70 лева, а 1 литър от същия разтвор за 7 лева. apteka.framar.bg
 • От Булад-Дент предлагат кислородна вода 1 л от 3% за 5.30 лева, а перхидрол 1 л от 30% за 6.60 лева. buladdent.com
 • От bilki.bg се предлага 1 л кислородна вода от 3% разтвор за 3.04 лева.

Кислородна вода при рак.

Изследванията на Неумивакин се основават на резултатите от изследванията, проведени от У. Дъглас - учен, който е заявил, че с помощта на кислородна вода може да се лекува рак.

Изследванията на Неумивакин се основават на резултатите от изследванията, проведени от У. Дъглас – учен, който е заявил, че с помощта на кислородна вода може да се лекува рак.

Народната медицина предлага лечение на рак с водороден прекис по интравенозен или орален път. Лекарите дават отрицателни отзиви, защото това не е научен метод. Въпреки това, пациентите прибягват до него, когато нищо не помага. Интравенозното приложение е възможно с помощта на капкомер или спринцовка.

Последният се предлага активно за използване от професро Неумивакин – неговият метод включва въвеждането във вената физиологичен разтвор от 20 мл, смесен с 0,35 мл пероксид. Сместа бавно се добавя по 5 мл, след това количество кратно на 5 мл за 2-3 минути.

За да се постигне ефектът, следващите процедури предполагат използването на повишено количество пероксид в стъпки от 0,1 мл. Когато обемът бъде доведен до 1 мл, препоръчва се отново да се намали концентрацията. Според професора, поради въвеждането на веществото в кръвта, то се разлага в организма, образува свободен кислород и радикали, които унищожават раковите тумори. Ефектът от метода не е научно доказан, така че преди да го използвате, консултирайте се с лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *