Зъбни импланти. Важни детайли за самата процедура

В тази статия ще поговорим за поставянето на зъбни импланти, какво представлява самата процедура и доколко е надеждна.

Поставянето на зъбни импланти е една от най-често препоръчваните процедури при липса на зъб или невъзможност такъв да бъде излекуван в следствие на сериозно увреждане.

Имплантологията в съвременната дентална медицина представлява истинска иновация не само защото използва нови – щадящи и лишени от дискомфорт за пациента – методи за лечение, но и защото ефективността й е изключително висока, а крайният резултат повече от задоволителен.

Цените на зъбните импланти не са единственото нещо, което притеснява пациентите днес

В действителност е така. Колкото и надеждна да е процедурата по поставяне на зъбни импланти тя не се приема масово от пациентите. Нещо повече – голяма част от тях изпитват сериозни притеснения във връзка с имплантологията, като на първо място е страхът от самата процедура. Този страх обаче е напълно неоснователен. Практиката показва, че всички преминали през процедурата я описват, като лека и безболезнена и съжаляват, че не са я предприели по-рано.

За някои актуалните цени на зъбните импланти звучат твърде високи и в много случаи дори завишени. Това, обаче в пълна степен не може да се приеме за вярно. Истина е, че зъбен имплант с корона струва, колкото хубав мост от три корони.

Но съществува и друга истина, която не бива да се пренебрегва. Цената на процедурата може да се приеме за инвестиция, която да ви се отплати в бъдеще – мостът издържа значително по-кратко време непокътнат и достатъчно функционален в сравнение с имплантите.

Поставяне на зъбни импланти – важни детайли за самата процедура

Самото имплантиране индикира поставянето на метален – както вече разбрахте, най-често титаниев – щифт под венците чрез хирургическата интервенция. Целта на този елемент е да преодолее липсата на зъбен корен и свързвайки се с костта да създаде здрава и дълготрайна основа за бъдещия зъб. В зависимост от времето на „създаване“ на тази връзка, както и на наличната останала зъбна кост, се изчаква определен период, след който се пристъпва към поставяне на изкуствения зъб. Преди да се извърши каквото и да е от процедурата по поставяне на имплант, задължение на всеки стоматолог е да установи дали пациентът подлежи на нея, тоест снемане на анамнеза, установяване на евентуални противопоказания от локален или общ характер. Следва внимателно планиране въз основа на триизмерно рентгеново изследване, за да се постигне максимална прецизност в заместването на истински с изкуствен зъб.Зъбни импланти 01 zabni-implanti-02

Топ предимства на зъбните импланти, които трябва да знаете:

  • Крайният естетичен ефект граничи със съвършенство и по-конкретно с нулева видимост, че става въпрос за изкуствен, а не за истински зъб.
  • Процедурата не включва болка или какъвто и да е сериозен и/или продължителен дискомфорт. По време на хирургическата интервенция пациентът е под анестизия, а след поставяне на импланта, липсват каквито и да е неприятни усещания.
  • Имплантологията не просто лекува и решава на пръв поглед неразрешим проблем (в хипотезата за невъзможност да се спаси един счупен или болен зъб), но и защитава. Превантивната й функция е по посока максимално съхраняване на здравата кост, както и на съседните зъби. Трябва да отбележим, че при поставяне на мост, съседните зъби се изпиляват, а при имплантологията не се изисква подобна процедура.
  • Зъбните импланти подобряват дъвкателните и говорните способности. Това важи с пълна сила и за хора, които дълго време са били без голям брой зъби в устата.
  • Нещо повече – с четири импланта могат да се възстановят всички зъби в една челюст.
  • Споменахме за надеждността на зъбните импланти, но ще трябва да ви успокоим и по друга тема. На практика, за да увеличите годността на срока на имплантите не е нужно да правите нищо специално. За да поддържате зъбните импланти трябва да спазвате само и единствено стандартните мерки за хигиена на устната кухина, тоест редовно миене на зъбите, използване на вода за уста, както и редовно посещение при зъболекаря за клинична орална хигиена.

Зъбите, възстановени с импланти, се усещат, изглеждат, функционират и поддържат, като естествени такива. Ако имате допълнителни въпроси или съмнения относно имплантологията или искате да разберете актуалните цени на зъбните импланти, не се колебайте да се доверите на специалистите от Дентална Клиника Александър Вълев, от които ще получите индивидуално отношение и професионално обслужване.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Вижте и ТОВА:

Лечение на гранулом с домашни средства и народна медицина

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *