Листа от смокиня церят камъни в бъбреците

Народни рецепти при камъни в бъбреците с листа от смокиня и дръжки от вишна

Рецепта с листа от смокиня е полезна при лечението на камъни в бъбреците. За целта е необходимо да сварите 5 листа от смокиня в 1 литър вода. Получената отвара се пие 3 пъти за деня по една винена чаша – около 75 г. преди хранене. За да има максимална полза от билковата рецепта със смокиновите листа, се препоръчва тя да се пие поне една седмица.

Другата рецепта, която сме избрали за вас е с вишневи дръжки. За да приготвите отвара от тях нарежете на ситно 2 супени лъжици изсушени вишневи дръжки и ги сварете в половин литър вода за 10 минути на слаб огън. Изчаква се малко да изстине и се прецежда и пие по една винена чаша на гладно 4 кратно през деня преди приемане на храна.

В повечето случаи билките се препоръчват за профилактика при камъни в бъбреците, но може и при напреднало заболяване да се приложат. Така например за по-тежки случаи се препоръчват билки, които се редуват – всеки ден по една билка за цяла седмица. Например започва се с мечо грозде – вари са на водна баня 20 минути, за да се отделят нужните за нас алкалоиди и се пие по 30 до 50 г 4 кратно за деня преди хранене. Последната чаша я изпийте преди лягане вечер и освен това може да се пие и повече от посочената доза за деня, особено ако през деня човек повече с поти и отделя много течности чрез потта и урината.

Следващата седмица се преминава на друга билка и тя е полски хвощ, след него копър, магданоз, листа от боровинки и цветове от невен – по една седмица за всяка билка да се пие като се започва с мечо грозде винаги, обяснява д-р Виктор Нахаев.

Листа от смокиня церят камъни в бъбреците

Листа от смокиня церят камъни в бъбреците

При камъни в бъбреците е добре да се търсят всякакви рецепти за болестта, да се пият повече течности особено през лятото и особено повече движение е необходимо. Може да се помогне и с диета, например с дини за няколко дни без друга храна или само с черен хляб.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Още ТУК:

Листа от смокиня и сироп от смокинови листа или чай – по-полезни от самия плод

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *