За какво се пие Оргаметрил и какви са страничните му ефекти

Вижте какви са страничните ефекти от приема на Оргаметрил и преценете сами дали да го приемате

Жените, които са страдали или страдат от хормонални проблеми, най-вероятно са използвали подобни медикаменти като Оргаметрил. Той се прилага при множество женски болести и състояния като полименорея, миома, менорагия и метрорагия, в определени случаи на първична и вторична аменорея или олигоменорея и ендометриоза.

Оргаметрил се приема също така в определени случаи на ендометриален карцином, доброкачествени заболявания на гърдата, за потискане на овулацията, болка при овулация и менструация и при дисменорея. Много жени ползват медикамента и за отлагане на менструацията, ако имат някакви неотложни ангажименти или пък им предстоят различни неща, а не искат пред този период да имат цикъл.

Оргаметрил се използва също и като допълнение към естрогенната терапия в пери- и постменопаузата. Хубаво е да не взимате лекарството на своя глава, ако ви се налага да го правите за първи път, а да се консултирате с лекар гинеколог, който ще ви обясни как да го пиете, в зависимост от вашето заболяване или здравословен проблем.

По принцип Оргаметрил се приемат през устата, за предпочитане с вода или друга течност. Пропусната доза трябва да се вземе веднага след като се установи пропуска, освен ако не са изминали повече от 24 часа.

Както всяко лекарство и при Оргаметрил има ограничения за прием. Той касае бременност или съмнение за това. Страдащите от тежки чернодробни заболявания като холестатична жълтеница или хепатит, както и с тумори на черния дроби други болести на органа не бива да го приемат. От медикамента трябва да се откажат и жените с неизяснено влагалищно кървене, порфирия и отосклероза или анамнеза за такива състояния..

Тъй като всички хормонални лекарства влияят негативно върху кръвоносната система, жените с разширени вени или тромбози трябва също да се допитат до лекар дали могат да приемат Оргаметрил. При продължително лечение с него се препоръчва провеждането на периодични медицински прегледи.

оргаметрил

Вижте какви са страничните ефекти от приема на Оргаметрил и преценете сами дали да го приемате

Нежелани реакции при приема на Оргаметрил са нарушения на имунната система, свръхчувствителност, нарушения на метаболизма и храненето и задръжка на течности. Медикаментът може също така да причини и психични нарушения като нервност, депресивно настроение, повишено или понижено либидо.
Наблюдават се още нарушения на нервната система като главоболие, мигрена, замайване, стомашно-чревни нарушения като гадене, повръщане, болка в корема, диария, запек.

оргаметрил

Вижте какви са страничните ефекти от приема на Оргаметрил и преценете сами дали да го приемате

Освен всичко друго, Оргаметрил може да причини повишено тегло, понижен глюкозен толеранс, абнормни тестове за чернодробна функция, абнормни липиди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “За какво се пие Оргаметрил и какви са страничните му ефекти

  1. Фигурин билки за отслабване
  2. Здравейте използвах Оргаметрил назначен от моят генеколог заради спиране на цикъл понеже не бяха видели че съм бременна и ме тъпкаха венозно с антибиотик и се наложи да направя аборт след него продължи не обилно кървене той ми каза да пия 20 дни хапчетата по 1 сутрин вече 9 дни как съм ги спряла и цикълът ми не идва и за капак имам киста която трябваше да се оперира но се е спукала и сега незнам нормално ли е или не

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *