Причини за болки в главата отзад  

Обикновено появата на болки в главата отзад е поради често напрежение

Ако имате болки в главата отзад, които са много чести и болезнени, обикновено това означава редовно напрежение, но може да означава и нещо друго по-сериозно.

Понякога те са твърде болезнени и се чувстват като удари с твърд предмет в задната част на главата.

Ако главоболията обикновено се случват, когато човек има много стрес и се притеснява за някакъв проблем за дълго време или дори да работи прекалено много без почивка, то тогава се налага да се обърне повече внимание за здравето и за почивка от работата.

Причини за болки в главата отзад

Причини за болки в главата отзад

Проблемите с болките в задната част на главата не трябва да се пренебрегват.

Освобождаването от напрежението и главоболието в задната част на главата с болкоуспокояващи е само временно и поради това е необходимо да се намери начин да се отпуснат мускулите и да се държат удобно.

Някои хора смятат, че мускулните релаксанти са ефективни, но пак това е само едно облекчаване на симптомите.

Ако болките в главата отзад се случват около 15 дни в месеца и дори когато не е налице преумора от работа и стрес, то тогава може да се е получила мигрена.

Главоболието може да не бъде голям проблем, ако се случва само няколко пъти в месеца.

Възможно е причината да бъде във високото кръвно налягане и да се е стигнало до хипертонична криза.

В такъв случай обикновено болките отзад се увеличават и разпространяват и по други места из главата. В такова състояние е по-добре да се посети лекар.

Ако кръвното се задържа във високи горни нива около 190 и долни 115 например, тогава е по-добре да се направят изследвания и да се промени начина на живот.

По отношение на храненето трябва да се избягват храни увеличаващи холестерола, да се ядат повече плодове, зеленчуци, лук, чесън, целина, риба, орехи и ядки.

От билките да се пият подходящи за понижаване на холестерола като бабини зъби, билковата комбинация демир бозан, глог, хвощ, здравец, имел, маточина и други.

За лечение на едни мозъчно заболяване четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *