Ранни симптоми на рак на белия дроб. Пневмония, кашлица, болки и др. Какво се пие?

Първи симптоми на рак на белия дроб: Пневмония, болки, температура, задух, бодежи. Какво се пие при ранни симптоми на рак на белите дробове? Къде боли? За колко време се развива? Истории „Излекувах се от рак на белия дроб“ – реални ли са?

Рак на бял дроб е сред честите злокачествени новообразувания. Ежегодно се откриват над 1.3 млн. нови случаи. Мъжете развиват такъв рак 8 пъти по-често от жените. Основната група заболели (70% от случаите) са дългогодишни пушачи на възраст 50 – 80 г.

Заболяването е неблагоприятно. То се характеризира с опасно продължително скрито течение, ранна поява на метастази и вследствие на тях – негативен изход. Повечето пациенти започва лечение в III и IV стадий. В таблицата помесваме статистическа информация за преживяемостта според времето на диагностициране на рака.

Възможност да се преживеят 5 години
стадий на откриванепроцент пациенти, които преживяват 5 г.
Carcinoma in situ (преинвазивен), стадий 0над 90%
При I-II стадий60 – 70%
При III-IV стадийпо-малко от 15%
Обща смъртност90 – 95%

Защо и кога да се изследвам?

Повечето рискови за рак хора не знаят как да се проверяват отрано. При половината болни диагноза се поставя в късните стадии. В началото няма симптоми. На ранен стадий изменението се открива случайно или при усложнения.

Правилният подход: лекар да определи степента на риска и при наличие на такъв веднъж годишно да провежда комплексно обследване.

rak-byal-drob-03

Възможни локации в белия дроб

Ранни симптоми при рак на белите дробове

Клиничните прояви на белодробния рак зависят от първичното разположение на новообразуванието. На начален етап най-често заболяването протича безсимптомно. На по-късните стадии се появяват общи и специфични признаци.

Симптоми по стадии
СтадийКакви прояви се отбелязват
Нулевняма прояви
Първиняма симптоми или те са незначителни изменения в общото самочувствие, каквито възникват при всякакви болести
Вторикашлица, храчене на кръв, болки в гръден кош. Намалява апетитът, често настъпва безпричинна умора
ТретиСимптомите от предходния стадий нарастват, към тях се присъединява задух
Четвъртиупорито мъчително кашляне, ярки гръдни болки, изразен задух, изразена слабост, безапетитие, загуба на телесна маса, специфични симптоми от метастазите
Първи симптоми и признаци

Ранните, първи симптоми на рак на б. дроб, са неспецифични и не предизвикват тревога. Към тях се отнасят:

 1. Немотивирана умора;
 2. Снижен апетит;
 3. Незначително отслабване;
 4. Кашлица.

Наличието на тази четворна конфигурация от прояви е покана за преглед.

rak-byal-drob-02

Пълният спектър от симптоми се развива след време

Демир бозан билки за бъбреци

Най-съвременният и чувствителен метод за ранна диагностика на белодробен рак е нискодозова компютърна томография на гръден кош. Тя откроява и минимални изменения в белодробната тъкан.

Пневмония

Периферният рак на бял дроб понякога се приема за вяло протичаща пневмония, която не се поддава на антибиотично лечение. Температурата се повишава, но стойностите са невисоки. Обикновено първи симптом е упоритата кашлица. Тя безпокои няколко седмици, няма връзка с алергия или инфекция. Ако към нея се присъедини постоянна температура до 37,5 градуса. Често тези прояви се приписват на бронхити и пневмония, но такива всъщност няма.

Разпространено усложнение на централния рак на белия дроб е пневмонията – възпаление на дроба, което възниква в резултат от нарушена проходимост на дихателните пътища и вентилацията на алвеолите. Проявява се като кашлица, повишена температура, задух, болки в гърдите, които се пораждат от раздразване на плеврата.

Болки при рак на белия дроб

В белодробната тъкан няма болеви рецептори. Затова на ранните стадии няма неприятни усещания. По-късно се явява периодична болезненост, но бързо преминава.

Къде боли? Бодежи

Болката градира на късните стадии, когато туморът силно нарасне и ирадира към плеврата и междуребрените нерви. Тогава започват продължителни мъчителни болки в гръдния кош. Нерядко те се разпространяват към рамото и външната повърхност на ръката.

Температура

При онкология на б. дроб рядко се среща висока температура. По правило най-високите стойности не надхвърлят 38 градуса. Ако термометърът покаже повече, значи състоянието на болния се е влошило заради привличане на странична инфекция или имунно заболяване. Не е изключено внезапното покачване да е свързано с бърз растеж на тумора.

Кашлица и задух. Затруднено дишане

Растящият тумор може да стане причина за кашлица, отделяне на секрети или слузесто-гноен ексудат.

 • Кашлица безпокои до 75% от болните. Тя е хронична и упорита. Нерядко се приема за прояви на бронхит или хронична обструктивна болест (ХОББ);
 • Кръв в храчките се отбелязва при 50% от болните, този симптоми се нарича храчене на кръв;
 • Задух измъчва 25% от пациентите. Той става забележим , щом туморът изключи от процеса на дишане голям % от дроба;
 • Болки в гърдите се проявяват при 20% от болните. Болките показват включване на прилежащите органи и тъкани.

Погледнете и ТУК: Преживяване на 4 стадий от рак на белия дроб, последен. Симптоми на начален стадий. Храчене на кръв. Петно на белия дроб – как да го познаем.

Каква е кашлицата при рак на белия дроб?
rak-byal-drob-01

Фактори, които вкарват човек в рисковата група

По кашлянето се съди за стадия на заболяването. Тя има свои особености.

 • В началото кашлянето не носи дискомфорт. Представлява редки единични покашляния, на които не се обръща внимание. На този стадий кашлицата се поражда от покачване на налягането в гръдния кош. Храчки все още няма;
 • С прогресиране на болестта кашлицата се променя. Тя става пристъпообразна, напориста, но приглушена. Обусловена е от хиперреактивност на б. дроб и говори за повреждане на структурите му;
 • В крайните етапи кашлицата може да премине в спастична, конвулсивна. Пристъпи възникват нощем, може да причинят повръщане. Понякога болните губят съзнание.
Характерните храчки. Кръвохрачене

Появата на храчка се случва най-често нощем и сутрешно време.

Секретът е гъст, жилав, трудно се отделя. Специфичен симптом е цвят на храчката от червен до рижав. Цветът идва от примесите на кръв.

Появата на капки или жилки кръв са специфичен диагностичен симптом на рак. Те са еднозначен белег, свидетелстват за възпаление на лигавицата на поразените бронхи. На такъв етап към кашлицата се присъединява тежък задух.

Рентгенова снимка. Пример. Петно

Снимка на дробовете може да покаже непосредствено първичния тумор, но не винаги. Най-малкият тумор, който проличава на рентгенова снимка, е с големина от 1 см.

rak-byal-drob-04

Иска се не само снимка, но и грамотно разчитане

В началото по-често се регистрират косвени признаци за наличието на централно новообразувание като обструкции на бронхите и патологични изменения, свързани с разпространението на тумора. Познаването на разнообразните и понякога едва забележими прояви на рака позволява на специалиста по лъчева диагностика да постави диагноза възможно най-рано.

Видове прояви:

 1. Непосредствена проява – визуализиране на самия тумор. Обикновено представлява възелче или обемно образувание, или консолидация на белодробна тъкан. Понякога ракът представлява възелчета в просвета на дихателните пътища или стеноза на дихателен път с консолидация на белодробна тъкан или обемно намаление на дроба
 2. Възелче в белодробната тъкан – те представляват сянка с кръгла форма и ясни контури с диаметър <3 см. По-често те са случайна находка при рентгенография. В много случаи се характеризират като доброкачествени поради отсъствие на динамика в течение на дълго време. Неопределените възелчета в белия дроб се подлагат на по-нататъшна оценка с помощта на КТ на гръден кош.
Събиране на течност (вода в белия дроб)

Течност в бял дроб се установява в късните етапи на рака на БД. Събирането на течности се бележи от косвени симптоми като:

 • Задух в покой, усилващ се при минимално физическо натоварване;
 • Усещане за дискомфорт и тежест в гърдите;
 • Побледняване на кожата със сини оттенъци;
 • Силна дразнеща кашлица;
 • При оток на б. дроб – отделяне на разпенена течност с розов оттенък заради просмукване на кръвни телца;
 • Болка от страна на поразения дроб.

Изпълнен с течност, дробът не изпълнява функциите си, а пациентът чувства остър недостиг на въздух. Случва се поради метастази в гръдните лимфни възли и нарушен лимфен отток, загуба на белтъчини, усложнение след лъчева терапия и др.

При рак няма определена скорост за събиране на течности в дроба – може да е постепенно, а може да се случи и в течение на няколко часа.

Увеличен бял дроб (уголемен)
 • Първи стадий се характеризира с тумори с размер до 3 см без метастази;
 • Втори стадий – туморът се увеличава до 6 см, започва формирането на метастази;
 • Трети стадий – туморът достига размери 10 – 15 см;
 • Четвърти стадий – туморът става толкова голям, че излиза от пределите на белия дроб. Метастазите преминават в други органи.

Процесът на нарастване на тумора почти не се отразява върху общия обем на белия дроб, понеже той представлява изменение на здрави клетки в ракови. Нарастването е преобразуване на все повече клетки, а не добавяне на нови.

Барабанни пръсти на ръцете
рак на белия дроб първи симптоми

Ако пръстите ви изглеждат така, отидете на лекар за преглед на белите дробове

Характерната деформация на крайните фаланги е достатъчно информативен признак за хронични болести на сърцето, белите дробове и ч. дроб. Тя се регистрира при около 35% от пациентите с недребноклетъчен белодробен рак и при около 4% от тези с дребноклетъчен.

Какво представлява: удебеляване на пръстите в края им, от последната става до върха. Пръстите наподобяват палки за барабани, а ноктите са изпъкнали като часовникови стъкла.

Фиброза и двустранна пулмофиброза

Това е необратимо изменение на тъкани в б. дроб, поява на „кръпки“ от съединителна тъкан. Тази тъкан заздравява повредени места, но не работи като белодробна, тоест намалява обема и функционалността на органа. При рак се появява като следствие от лъчетерапия.

Болки в рамото

Болка с такава локация понякога бележи рак на б. дроб, дори се явява като ранен симптом. Например тумор в горната част на органа може да засегне нерви, които обслужват рамото.

Друг провокатор е разпространение на тумора към костите или гръбнака.

Възможно е образуванието да окаже натиск върху диафрагмалния нерв, който се спуска по белия дроб. Мозъкът го възприема като болка, излизаща от рамото, макар че първичното място е до дихателния оргран.

Трудно се разпознава източникът на такава болка, но насочват белези като поява по време на почивка, нощно време и липсата на положителна динамика при лечение с противовъзпалителни.

Кога говорим за карцином?

Карциномът на б. дроб се разделя по типове – дребноклетъчен и недребноклетъчен. Класификацията се основава на характеристика на туморните клетки. Разпознаването на типа рак е ключово за разпространението и растежа на образуванието, а оттам  – и за подходите за лечение.

 1. В 20% от случаите ракът е дребноклетъчен, най-агресивният и бързонарастващ тип. Възникването му ясно се свързва с пушенето, едва 1% от пациентите са непушачи. Тази форма бързо метастазира в различни зони на тялото.
 2. В 80% от случаите ракът е недребноклетъчен. От този тип се наблюдават по-често 3 вида:
 • Аденокарцином  – 50% от случаите на недребноклетъчен рак. Образува се в периферните и външни участъци на б. дроб. Подтип е бронхиоалвеолната карцинома по стените на алвеолите;
 • Сквамозно-клетъчен тумор – плоскоклетъчен (епидермоиден) карцином. Обичайно се разполага в центъра на гр. кош, в бронхите;
 • Метастази от друг орган. Нерядко в б. дроб се откриват тумори, които представляват метастази от първичен рак в друг орган. Тумори от който и да е орган „прескачат“ в белия дроб. Злокачествените клетки проникват с кръвния и лимфния поток или направо от близко разположени органи. Местастазите обикновено са множествени, концентрирани в периферните участъци на дроба или разпръснати из тъканите му.
За колко време се развива?

Белодробният рак е една от най-бързоразвиващите се и разпространяващи се онкопатологии. Скоростта му варира според пациента и според типа на рака.

Понякога са нужни години, за да може първичният тумор да достигне размер от няколко см, достатъчни да се види чрез образна диагностика. Но след като нарасне дотолкова, карциномът бързо се развива и метастазира още от втория стадий. Без лечение недребноклетъчния рак получава максимално разпространение за 7 месеца, а дребноклетъчният – за 2 – 4 месеца.

Метастази

Способността за метастазиране е една от главните особености на раковите тумори. Метастазите са вторични огнища на заболяването, придвижили се в тялото чрез кръв или лимфа, или направо пренесени в съседни тъкани.

rak-byal-drob-05

Метастази биха се намерили из цялото тяло

При белодробен рак приоритетно се засягат мозък, ч. дроб и костите.

Какво се пие при рак на белия дроб?

Към какъв лекар да се обърна: с лечението се ангажират лекари – онколози. Първите симптоми се откриват от пулмолозите.

Основен способ за лечение на белодробен рак е хирургията – изрязване на тумора. Обемът на отстраняване е различен – от целия дял до частите с тумора и непосредствени лимфни тъкани. Има неподлежащи на операция тумори.

След операцията се назначава химио- и лъчева терапия за унищожаване на евентуално останали ракови клетки.

Провеждат се още таргетна и имунна терапии. Таргетната е сравнително нова, насочена към определени мишени в туморните клетки. Но не са известни мишените за всички типове рак. Имунната също е нов метод, ползван при лош отговор на стандартното лечение и при рецидиви. Представлява въвеждане на препарати, които не засягат изродени клетки, а активират имунната с-ма за борба с тумора.

Инжекции за рак на белия дроб

Химиотерапията се провежда чрез инжектиране на препарати или чрез венозно капково вливане. Различават се следните видове:

 • Предоперативна – непосредствено преди операцията. Провежда се с цел намаляване на тумора. Помага да се установи чувствителността на клетките към медикаментозно лечение, неговата ефективност;
 • Следоперативна – непосредствено след опериране. Предприема се при поражение на лимфни възли и при наличие на ракови клетки в края на резекцията. Прави се с цел профилактика на рецидиви;
 • Лечебна – процес, който цели намаляване, а понякога и пълно изчезване на тумора. Чрез лекарството се спира процеса на делене на туморните клетки. Позволява дълго веме за се контролира болестта и да не й се позволява разпространение. Използва се при пациенти с метастази с цел удължаване на живота и подобряване на неговото качество.

При рак на б. дроб обичайно се ползват препарати на основата на платина (цис- и карбоплатин) в съчетание с други химиопрепарати. Повечето режими са взаимозаменяеми и с равна ефикасност. Различават се по тежестта на страничните ефекти.

Неплатинови комбинации се изписват при противопоказания към платина. Страничните ефекти при двукомпонентната терапия могат да бъдат тежки, затова се назначава на пациенти в достатъчно добро соматично състояние.

За възрастни и слаби пациенти се назначават монорежими с химиопрепарати с по-добра поносимост. При стабилизация и евентуален регрес се провеждат 4 – 6 цикъла и контролни обследвания през 2 курса.

След 6 курса за стабилизиране се назначава поддържащ режим с бевацизумаб или пеметрексед. При метастази в костите се назначават деносумаб и бисфосфонати за укрепване на костната тъкан, предотвратяване на счупвания и свързани с тях усложнения.

Вижте и ТОВА: Рак на белия дроб. Симптоми, форум. За колко време се развива? Храчки, кръвохрачене и затруднено дишане. Какво се пие? Излекувах се от рак на белия дроб.

Билки и алтернативно лечение

Някои болни търсят алтернатива в народните средства за унищожаване на раковите клетки. За най-мощни се смятат:

 • Аконит – тинктура от корен, 1 Х 1 капка на 30 мл вода и постепенно увеличаване на дозата с по 1 капка;
 • Змийско мляко – взема се за потискане на кашлицата и за стимулиране на имунитета. 1 ч.л. млян стрък се попарва с 2 ч.ч. вода за 1 час, изпива се на 3 пъти;
 • Бучиниш – способства естествената регенерация. 1 капка тинктура се разрежда в 150 мл вода, еднократно за деня. Всеки ден се дава + 1 капка, докато не станат общо 20 капки. Курс 39 дни;
 • Картофен цвят – 1 с.л. цвят попарваме в 0.5 л за 3 часа. Схемата е 4 Х 100 мл, за 2 седмици;
 • Бял имел – само стрък, защото цветът е отровен. 1 с.л. стрък се попарва с 1 л вода за 3 часа. Прием на три пъти. Лечение половин година;
 • Мас от язовец – по 1 ч.л. пред всяко хранене;
 • Мед и лимони – 10 лимона на 1 л мед + 10 глави чесън, настъргани. Това е за 7 дни, по 1 с.л. пред ядене. Общо 2 месеца;
 • Бяло зеле и канела – 150 мл пресен сок зеле + 2 г канела, приема се 1 месец за имунитета;
 • Стафиди, алое и яйца – 100 г суха стафида + ½ ч.ч. лимон без корите, 5 сурови яйца, 50 мл сок от алое, 300 г масло. Разбиваме в блендер. Схема: по 1 ч.л. преди сън.
Бял трън при рак на белия дроб

Раковият процес е последствие от срив в регулирането на клетъчното взаимодействие – една част от клетките започват да растат неограничено, потискайки другите.

rak-byal-drob-06

Белият трън спира въздействието на възпалителните ензими, които подбуждат прогресиране на рак на бял дроб. COX2 и INOS провокират възпаляване при увреждане на тъкани и инфекциозни процеси. Това е полезно при локално увреждане. Обаче при системно възпаление в тялото то причинява хронични патологии, вкл. рак.

Открито е, че силимарин от белия трън потиска производството на COX2 и INOS, с което забавя или спира метастазирането. Оптимално е приемането на бял трън под формата на масло, като дозата е 1 – 3 с.л. на ден.

Истории „Излекувах се от рак на белия дроб“?

В интернет се срещат заглавия, които заявяват пълно излекуване от рак на б. дроб. За жалост те са просто трикове за привличане на читатели. Пълното излекуване от това заболяване не е възможно. Всички методи на терапия имат за цел стопиране на развитието на болестния процес и удължаване на живота. В някои случаи борбата е за 5-6 месеца в повече. Неслучайно се ползва показател за преживяемост от 5 години, това е стремежът на онколозите и маркер за успешна терапия.

Вижте какво споделят хората и не забравяйте и вие да разкажете своята история ТУК в нашия форум!

Преживяване и преживяемост. Стадии

За рак на бял дроб за основа се взема прогноза за продължителност на живота от 5 години. Измерва се колко процента от пациентите успяват да преживеят този срок. Процентите дадохме в началото в таблица. Правим уговорката, че продължителността на живота зависи от типа рак, от неговия размер и метастази и от наличието на лечение. Без лечение пациентите преживяват едва няколко месеца.

Още информация и източници на английски: Ранни симптоми на рак на белия дроб; * Болки като първи симптоми на белодробен рак. На какво приличат бодежите? * Кашлица при рак на белия дроб. Храчене на кръв и други видове храчки.

Последен стадий

Щом рак се открие в последния 4 стадий, прогнозата е неблагоприятна. Едва 5% от пациентите преживяват 5 години.

На последен стадий туморът е над 7 см. като размер. Клетките му са поразили лимфните възли и съседните тъкани. Отбелязват се метастази в ч. дроб, кости, надбъбречни жлези и мозък. Пациентите страдат от ярки гръдни болки, кървава кашлица, втрисане и тежка интоксикация.

На този стадий не се прилага хирургия. Грижите за пациента в последен стадий са палиативни – те облекчават симптомите (чрез терапия за туширането им) и забавят растежа на тумора, за да се удължи живота (чрез химио- и лъчевата терапия).

Още нещо интересно по темата ТУК: Какво лекува билката лечебен лопен? Екстракт от лопен и чай. Гъстоцветен и обикновен лопен. Цена и ползи.

Вижте и това видео на руски:

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Ранни симптоми на рак на белия дроб. Пневмония, кашлица, болки и др. Какво се пие?

 1. Фигурин билки за отслабване
 2. Тази публикация за рак на белия дроб е наистина ценна, защото съдържа информация, която не успях да открия никъде другаде в БГ-интернета. Обикновено всички преписват един от друг, а тук тя е уникална и полезна. Благодаря!

 3. ЗДРАВЕЙТЕ,ПИША ОТ ВЕЧНО ДЪЖДОВНАТА ИРЛАНДИЯ.ОТ ТРИ ЧЕТИРИ СЕДМИЦИ СЕДМИЦИ ИМАМ УЖАСНИ БОЛКИ В ГОРНАТА ДЯСНА ЧЕТВЪРТИНА НА ГЪРБА КАТО БОЛКИТЕ ЗАПОЧВАТ МЕЖДУДОЛНАТА ЧАСТ НА ВРАТА МАЛКО ПОД НАЙ ИЗПЪКНАЛИЯТ ПРЕШЛЕН МА ГРЪБНАЧНИЯТ СТЪЛБ И ДЯСНАТА ЛОПАТКА И ПРОДЪЛЖАВАТ КЪМ РАМОТО КЪДЕТО Е РАМЕННАТА СТАВА. БОЛИ МЕ СЪЩО И МИШНИЦАТА, ПРЕДНАТА ДЯСНА ГОРНА ЧЕТВЪРТИНА НА ГЪРДИТЕ И ВЪНШНАТА ЧАСТ НА РЪКАТА ТОЕСТ ЦЕЛИЯТ ЯЪНШЕН МУСКУЛ НА РЪКАТА И ЛАКЕТНАТА СТАВА. ХОДИХ НА ЛЕКАР ВСЯКА СЕДМИЦА ОТ ТОЗИ МЕСЕЦ И ПРЕДНИЯТ, НО МИ ИЗПИСВАТ САМО НЯКАКВИ ГЛУПАВИ ХАПЧЕТА КОИТО ИЗОБЩО МЕ ПОДОБРЯВАТ СЪСТОЯНИЕТО МИ.ОСВЕН ТОВА ОТ ТОВА КОЕТО ЧЕТА В НЕТА И ПО ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ РАЗБРАХ ЧЕ Е ДОБРЕ ДА МИ СЕ НАПРАВИ РЕНГЕН.ЕСТЕСТВЕННО ПОМОЛИХ НЯКОЛКО ПЪТИ ЛЕКАРЯ ЗА ТАКАВА СНИМКА,НО ТОЙ ОТКАЗА И ЕДВА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ СЕ СЪГЛАСИ И МЕ ИЗПРАТИ КАТО СНИМАХА ТОЧНО ТАЗИ ЧАСТ + РАМЕННАТА СТАВА И ЦЯЛАТА ДЯСНА РЪКА.ПРЕДНАТА СЕДМИЦА ПАН МЕ ПРАЩА НА СНИМКА, ТОЗИ ПЪТ ЗА ЦЕЛИЯТ ТРУП ОТ КРЪСТА НА ГОРЕ.СНИМКАТА ОБАЧЕ ЩЕ СТАНЕ АЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ ТЪЙ КАТО ТУК ЛЕКАРИТЕ СА АБСОЛЮТНИ НЕГРАМОГНИЦИ. В ПОНЕДЕЛНИК ПАК ЩЕ ХОДЯ ПРИ НЕГО ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ, НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА Е НАЙ ЛОШОТО. НЯКОЛКОНПЪТИ ГО ПОМОЛИХ ДА МИ СЛОЖАТ КОРТИЗОН, НО ОТКАЗА.ПРЕДНАТА СВДМИЦА МИ ДАДЕ ТЕЛЕФОН НА НИКАКЪВ ЛЕКАР КОЙТО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ САМО С ПОСТАВЯНЕТО НА ИНЖЕКЖИИ.ТОЙ ПЪК ЧИ ИСКА ЗА ВДНА ИНЖЕКЦИЯ 70 ВВРО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ АЗ МУ НОСЯ ВСИЧКО.ЕСТЕСТВЕНО ОТКАЗАХ.ПО ФОРУМИТЕ ЧЕТОХ ЧЕ АКО Е ЗАБОЛЯВАНЕ ОТ СОРТА НА ПЛЕКСИТ ИЛИИШИАЗ ИЛИ ПРИЩИПАН НЕРВ ПОМАГАЛО ЛЕКАРСТВОТО ДИПРОФОС. ТЪЙ КАТО МАЙКА МИ МИ ИЗПРАТИ ЕДНА ОПАКОВКА ДИПРОФОС СЪС 5 АМПУЛИ ОТ ПО 7 мл. ДНЕС СИ СЛОЖИХ ПЪРВАТА ИНЖЕКЦИЯ САМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ.ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА НЯМА.ОСОБЕННА ПРОМЯНА, А И НЕ ЗНАМ КОЛКО АМПУЛИ МОГА ДА СИ СЛОЖА И КАКЪВ ИНТЕРВАЛ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАЩОТО ВАЕ ПАК Е КОРТИКОСТЕРОИД. АКО ИМА ТУК НЯКОЙ ЛЕКАР НЕВРОЛОГ ИЛИ ОРТОПЕД НЕВРОЛОГ НЕКА МЕ ПОТЪРСИ В ФЕЙСА НА PLAMEN LILOV, ИЛИ В СКАЙПА НА plamenlilov68 ЗА ДА ПОГОВОРИМ, ЩЕ МУ БЪДА БЛАГОДАРЕН.

 4. Ваксина от син скорпион срещу рака посредничество с доставка от клиниката в Куба.
  sweni@abv.bg

 5. Пламене, идвай си в България. Все още са останали добри специалисти. Малко са грубички, но такива са балканските хора. Идвай си момче и се лекувай. Твоите оплаквания са стресиращи. Не си прави кортикостероиди на своя глава, ще си навредиш много, това лекарство е нож с две остриета, ще ти съсипе всички органи и системи. То се прилага по схема, в зависимост от заболяването, под наблюдение на лекуващия лекар и според кръвните изследвания.

 6. С горчивина ще кажа след минаването през този ужас с любим човек, никакви ранни симптоми на рак на белия дроб не спасяват. Колкото и рано да се намери, изходът е близък! Смелост на всички близки и на пациентите!

 7. Сега е трудно да се забележат първи симптоми, защото кашлицата и пневмонията са ежедневие при ковида.

 8. Какво се пие при рак на белия дроб за обезболяване, има ли билки, дайте идея, моля ви.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.