Билки и билкови рецепти срещу увеличена простата

Срещу увеличена простата помагат билки и природни продукти, съчетани в лечебни рецепти от народната медицина

Мъжете на 50-годишна възраст най-често се разболяват от увеличена простата или казано на медицински език доброкачествена простатна хипертрофия.
Това състояние е много депресиращо и създава дискомфорт, защото увеличената жлеза притиска пикочопровода и смущава отделянето на урината.
Срещу увеличена простата помагат билки и природни продукти, съчетани в лечебни рецепти от народната медицина.
Една от най-ефективните билки при този проблем е палмето. Тя е ефикасно средство за премахване на инфекцията на простатата. За премахване на проблема се взимат по 160 милиграма дневно липостеролен екстракт от плодовете на растението.

увеличена простата

Срещу увеличена простата помагат билки и природни продукти, съчетани в лечебни рецепти от народната медицина

В нашата народна медицина също има много билки и рецепти, които помагат при увеличена простата.
Супена лъжица от билката петопръстник се вари 5 минути в 200 милилитра вода и се приема 2 пъти по 100 милилитра сутрин и вечер 2 часа преди ядене. Правете това поне 20 дни, като всеки ден се приготвя нова отвара.
Супена лъжица от билката бабини зъби или позната като демир бозан се вари 5 минути в половин литър вода срещу увеличена простата. Пие се 4 пъти дневно по 100 милилитра преди хранене.
Друга ефикасна рецепта при увеличена простата е с две супени лъжици дръжки от череша или вишня, които се варят 10 минути в 600 милилитра вода. Пие се по 100 милилитра 4-5 пъти дневно преди хранене. Тази рецепта трябва да се изпълнява всеки ден в продължение на половин година.
Супена лъжица коренища бял оман се варят 10 минути в 600 милилитра вода. Прецежда се отварата и се пие срещу увеличена простата 3-4 пъти дневно преди хранене.
Друга ефикасна рецепта при увеличена простата е с магарешки бодил. В литър вряща вода се слагат 3 супени лъжици сух цвят от билката. Съдът се захлупва и веднага се сваля от огъня. След като изстине се прецежда. Пие се по 100 милилитра 3 пъти дневно 20 минути преди ядене. Тази отвара се приема по 10 дни веднъж или два пъти в годината през интервал от месец.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Билки и билкови рецепти срещу увеличена простата

  1. Пия Просткеър и той съдържа точно палмето и ленено масло, засега ми се струва, че има ефект, но трябва да се пие поне месец.

  2. И много лекарства има на пазара, ефектът не е постоянен за съжаление.

  3. Не е шега работа това с простата, трябва да започна и аз да пия нещо. Сега ще проверя и за този Просткеър, някакви препоръки и мнения за него или други продукти?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *