Пижаменият стил в дрехите – небрежност или ултрамодерен образ?

Вече няколко сезона моделиерите предлагат рокли, приличащи повече на пеньоари, с тънки презрамки, с дантелени декорации, от струящи тъкани.

Модните подиуми продължават да утвърждават този тренд – пижаменият стил демонстрират все повече дизайнери.

И понеже в случая ще говорим за пижами, то нека наблегнем, че не трябва да се бъркат пижамите за сън и пижаменият костюм за излизането навън. Какво е характерно за него? Отличителни черти на този стил се явяват меките , стелещи се тъкани като коприна, памук и поплин. Предназначението им е да създадат усещане за комфорт и разкош едновременно. Използваните тъкани принципно не са прозрачни. Под тях тялото се усеща, но не се вижда.

За пижамения стил са характерни точки, линии, карета, източни орнаменти и рисунки, изобилие от цветя в малки и големи варианти. Дребни и повтарящи се изображения на птици и зверове също са възможни в пижамената мода. Кройката на моделите е свободна, несковаваща движенията. Подборът на такива дрехи е много отговорен в сравнение с избора на други тоалети. И най-малката грешка може да доведе до печален резултат.Дамски пижами damski-pijami-06

Пижаменият стил изисква особено внимание към всички части на облеклото, обувките и аксесоарите, допълващи пижамения костюм . В противен случай цялата визия ще бъде лишена от чар и блясък. Изборът на обувки в случая се спира на сандали със сложни плетеници или на затворени обувки на висок ток. Тук са уместни ярките цветове и сложните модели обувки, акцентиращи върху използването им.В своите колекции модните дизайнери демонстрират халати от атлас и поплин, облечени върху дрехите. Например пижамен костюм с широки панталони с блуза. В такива случаи е важно да се отчете и постигне текстилна и цветова хармония.

Демир бозан билки за бъбреци

Аксесоарите също добавят в пижамения стил енергична нотка. Неголяма, с лаконичен модел чанта, красива шапка, синджири с различни дължини и дълги обеци. На модните подиуми се акцентира именно върху размера на обеците – висящи и обемни.

Пижаменият образ се допълва от лек естествен грим, създаващ усещане за свежест. Косата е разпусната или вързана на конска опашка.

А знаете ли, че още от началото на 20-ти век модата е революционна и още тогава са се носили дрехи, наподобяващи пижами, при разходка по плажа и за релакс?

Вижте и ТОВА:

Силно нощно сърцебиене по време на сън. Събуждане с ускорен пулс през нощта

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *