Отглеждането на цветя и подправки в домашната кухня – какви са ползите за здравето?

Неминуемо свързваме пространството в своята кухня с представата за здраве, тонус и допълнителна енергия – все пак именно там приготвяме храната си.

Балансът между всички необходими на тялото микро и макронутриенти е ключов, за да се поддържаме във възможно най-оптималното физическо състояние. Знаем добре, че добрата физика пряко се обвързва и с добрата психика. Ето защо днес решихме да добавим няколко важни щриха в обзавеждането на своята кухня – разполагайки в нея саксии с цветя и подправки, ние определено я правим в пъти по-ориентирана в посока на физическата и душевната хармония.

Цветя в нашата кухня – как това спомага да се чувстваме по-здрави и щастливи?

Наличието на зеленина в което и да е помещение няма как да не се отрази изключително ползотворно на психиката ни. Усещаме сякаш сме по-близо до природата – именно така действа присъствието на живите стайни растения в помещението. Често прекарваме значителна част от деня си в своята кухня – там стартираме деня си, пиейки кафе, там и приготвяме дневното хранително меню за себе си и своето семейство. Важно е да направим така, че да се чувстваме наистина уютно и приятно – така часовете ще отлитат като минути, а душевният баланс ще е налице. Поради тези причини изключително много семейства асоциират своята кухня с убежище, в което могат изцяло да се потопят в мислите си и да се презаредят.Кухня 03 обзавеждане

От гледна точка на физическото здраве, и тук стайните растения определено има с какво да ни помогнат. Обзаведете своята кухня с цветя, за да се радвате на пречистен и свеж въздух през целия ден. Определени сортове стайни растения са първенци по отношение на пречистващите си функции. Изпробвайте да имате такива в кухнята си – осезаемо съвсем скоро ще забележите благоприятния им ефект върху начина, по който дишате.

Говорейки за стайни цветя, няма как да не споменем и отглеждането на подправки в домашната кухня

Друг съществен елемент, който ще подобри не само настроението ви, но и гозбите, които приготвяте, е наличието на подправки в кухнята. Добрата новина е, че повечето от тях не са никак капризни за отглеждане. Градинарството е хоби за мнозина и това, че не живеете в къща с двор, в никакъв случай не трябва да ви пречи да го упражнявате. Отглеждайте подправки у дома в своята кухня – така под ръка винаги ще разполагате със свежа зеленина, която категорично ще подобри вкусовите качества на всички ястия, които приготвяте. Излишно е да казваме, че няма по-добър източник на аромати и витамини от пресните продукти – това важи с пълна сила и за подправките, които включвате в своето дневно меню.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *