Причини за появата на бели храчки

Появата на бели храчки не е сериозен симптом, но ако са прекомерно много трябва да се отървете от тях

Точно както треската е начин на организма да се бори с инфекциите, така и секрецията на слуз, включително и отделянето на бели храчки е предназначена да изчисти проходите на носа. Храчките се произвеждат в ежедневието от тялото, те помагат да се запазят носните проходи влажна, но когато дразнители ни атакуват, се произвежда повече количество слуз с очистителна цел. Следователно, прекомерно производство на слуз не е повод за безпокойство. Но едно нещо трябва да запомните, че трябва да се отървете от прекомерната слуз (храчки).

Причини за появата на бели храчки

Причини за появата на бели храчки

Има муколитици, които правят слузта по-лесна за изкашляне и да се изхвърлят излишните храчки. Също така, има и отхрачващи, които правят по-лесно отделянето им. Но в случай, че човек има белодробна инфекция, могат да бъдат предписани от лекар антибиотици.

Нека разгледаме причините и лечението, свързани с този симптом.
Белите храчки (слуз) не е сериозен симптом. Прост домашен лек за тях е вдишването на водна пара, ще направи по-лесно отделянето им.

Остър бронхит: Остър бронхит имаме, когато лигавицата на бронхите се възпали. В това състояние има производство на прозрачни или бели храчки.

Вие може също така да имате постоянна кашлица или хроничен бронхит: Това е по-тежко състояние и често е причинена поради тютюнопушене. Цветът на храчките може да бъде бял, жълт или зелен. Това състояние може да продължи в продължение на месеци.

Грип: Грип, включително свински грип може да доведе до свръхпроизводство на светли храчки. Други симптоми, свързани с това състояние са повишена температура, хрема, главоболие, болки в мускулите и в гърлото.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

ГЕРБ: Гастроезофагеална рефлуксна болест се отнася до състояние, при което течността от стомаха тръгва обратно към хранопровода, която е тръбата, свързваща стомаха към устата. Това дразни гърлото и причинява бели храчки, заедно с други симптоми като болки в гърдите, болки в гърлото, усещане за буца в гърлото и т.н.

Астма: Хората, които имат астма може да изкашлят бели храчки или често да изпитват трудности при дишане. Астмата се причинява от алергична реакция, която води до възпаление на бронхите.

Мляко: не пийте мляко, то е честа причина за бели храчки. То прави слузта да се сгъстява. Поради тази причина, избягвайте прекомерната консумация на мляко или млечни продукти, когато имате инфекция на гърлото.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Причини за появата на бели храчки

  1. ПОНЯКОГА ,КОГАТО ПИЯ ПОВЕЧЕ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ ,ПОЛУЧАВАМ НАДЕБЕЛЯВАНЕ НА * МЪЖЕЦА* В ГЪРЛОТО ,ОТСТРАНЯВАМ ГО. С ГАРГАРА ОТ БИКАРБОТ РАЗТВОРЕН ВЪВ ВОДА. . ТОВА ИМА ЛИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОТДЕЛЯНЕТО НА БЕЛИ ХРАЧКИ.

  2. Имам храчки от 4 месеца не пуша и не пия получих ги след боледуване на остър Бронхит

    • Получавам храчки от 10 месец след като получих Остър Бронхит и оттогава не мога да се отърва от тях пих и антибиотици.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *