Мощно прочистване на артериите с правилна диета

Правилното хранене е жизненоважно за нашето здраве. Неслучайно голяма част от индийските йоги и тибетските будисти са вегетарианци.

Японците се славят, като най-дълголетната нация на света. Според учени, изследвали тяхната диета, това се дължи на многото полифеноли, антиоксиданти и „добри“ мазнини в нея. А също и на присъствието на спирулина. Синьо-зеленото фосфоресциращо водорасло е сочено за „най-силната и полезна суперхрана на планетата“. Хранителните ни навици често се превръщат в решаващ фактор за това, дали ще духнем 100, или 50 свещички на тортата за рождения си ден. Богатството на майката Природа ни дава предостатъчно възможности, за да подобрим своето емоционално, сърдечно-съдово и опорно-двигателно състояние.

Могат ли храните да действат, като лекарство за отпушване на кръвоносните съдове? Включването на джинджифил в менюто ще ми помогне ли да имам здрави и еластични кръвоносни съдове? Какво казват експертните лекарски мнения за изчистване на плаките от тях? Кои рецепти за прочистване на артериите мога да забъркам с лекота вкъщи?

Не е нужно да се доверявате на всяка една стара бабина рецепта. Но и не бива да ги подминавате с насмешка. Народната медицина и балансираното консумиране на представителите на различните хранителни групи могат да бъдат полезни за сърцето. Научете още любопитни подробности за най-добрите храни за мощно прочистване на артериите тук!

Правилно хранене за чисти кръвоносни съдове

Здравото сърце означава здравословен начин на живот. Осъзнавайки значението на сърдечно-съдовата функция за правилното ни функциониране, като индивиди, ние вече правим първата крачка. Потърсете няколко различни експертни мнения за пречистване на кръвоносните съдове от плаки. Едно привидно незначителното запушване сигурно не означава много за вас. Но артериите ви са на друго мнение. Дори в много млада възраст.

Инсулт и диабет са някои от крайно негативните резултати от това. Ако искате да нулирате вероятността от тях, дръжте две неща под контрол – холестерола и кръвното налягане. Когато артериите се запушат, обикновено, се стига до крайно лоши последици.

А кои храни действат като тоник за прочистване на кръвоносните съдове от плаки?

Мненията на кардиолозите сочат следните продукти за най-полезни!
 • Джинджифил. Нищо не прочиства кръвоносните съдове толкова добре. Затова и присъства в много бабини рецепти, работейки, подобно на лекарство за отпушване на артериите. Той е естествен антибактериален и противовъзпалителен агент.
 • Пълнозърнести храни. Съдържат фибри, които успокояват кръвното, тъй като са лесно разградими. Така и кръвоносните съдове стават по-чисти.
 • Мазна риба. Заложете на сьомга, сардини, раци, омари, морски дарове и скумрия, съдържащи много Омега-3. Искаме ли да унищожим „лошите“ мазнини, имаме нужда от „добри“. Те отпушват артериите и балансират сърдечния ритъм. А са и жизненоважни за мозъка. Той не функционира нормално без тях.

Прочистване и отпушване на кръвоносните съдове от плаки

Атеросклерозата е състояние, което възниква, щом мазнините се затлачат по стените на артериите. Наричано е още „запушени“ или „втвърдени“ артерии. Това води до стесняване на кръвоносните съдове и ограничаване кръвопритока към други части на тялото.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Науката счита, че артеросклерозата е „скритата“ причина за над 50% от смъртните случаи в развитите страни. Действайки противопоказателно на хармоничното сърцебиене, тя пречи и на почти всичко друго в нас да функционират нормално. Правилната диета е добър способ за преодоляване на това състояние. Научете, кои са най-потентните храни за прочистване на кръвоносните съдове тук!

Как да разберете, че страдате от повишен риск от запушване на артериите? Следните фактори се водят за високопределящи:prochistvane-na-arteriite-02

 • Имате висок LDL-холестерол.
 • Пушите и пиете твърд алкохол редовно.
 • Нивата на систоличното и диастолично кръвно са разбалансирани.
 • Консумирате храни, които са наситени с захар, сол и вредни мазнини.
 • Страдате от диабет.
 • Имате генетична история на проблеми със сърцето.
 • Не се раздвижвате редовно.
 • Затлъстели сте.

Здравото сърце = Щастлив и дълъг живот!

Никой не разполага с кристално кълбо, което да ни обещае, че ще се радваме на щастие и дълголетие. Онова, което можем да направим, обаче, е да създадем предпоставките за него. Грижата за сърцето е добър повод за започнем да живеем по-балансирано и да намалим стреса. Какво чакате още?

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *