Билкови лекарства за нерви

Освен билки и лекарства може да се ползват и билкови лекарства за нерви

За лечение на заболявания на нервната система се използват най-много билки, но освен билки и лекарства може да се ползват и билкови лекарства за нерви.

При тях няколко билки са комбинирани в таблетки и така се усилва полезния ефект от всяка една билка.

Лекарствата направени на билкова основа не са нещо ново, още през 1838 г. един италиански професор е получил за първи път салицилова киселина от кората на върба и от билката блатен тъжник, от цветните пъпки.

Медицината е открила, че блатният тъжник притежава лечебни свойства като за ревматизъм със ставни форми, възпаление на пикочните пътища, за задържане на течности и за успокояване на нервната система.

Екстрактът от билки наречен „БИЛКОВ ЕКСТРАКТ А – Я” е едно от многото билкови лекарства за нерви. То е съставено от комбинация от следните билки в екстракт от етанол и вода 60-65%, а посоченият грамаж е за една доза от 2,5 мл, което прави половин чаена лъжичка: блатен тъжник 50 мг, маточина 30 мг, жълт кантарион 50 мг, маточина 30 мг, валериана 30 мг, лавандула 10 мг, хмел 20 мг.

Пие се по половин чаена лъжица половин час преди ядене 2-3 пъти на ден за възрастни като се разрежда в 100 мл минерална вода, понеже хлорът в чешмяната вода може да отслаби действието на някои от билките. Може да се пие в продължение на един – два месеца.

Използва се при проблеми с функциите на нервната система, депресия, стрес, безсъния, смущения от климактериума при жените, сърдечни неврози и други.

Билкови лекарства за нерви – маточина

Билкови лекарства за нерви – маточина

Друго едно от по-известните билкови лекарства за нерви е „РЕЛАКСА”. То представлява таблетки и е предназначено за депресия, безсъние, страхова невроза, нервни заболявания, невроза, умора и стрес. Съставен е от билките: хмел, страшниче, валериана, маточина, глог и розмарин.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

И още на един продукт ви обръщаме внимание – „МАТОЧИНА”, който е етерично-маслен екстракт от листата на билката маточина за успокояване на нервната система и нормализиране на съня.

Без съмнение най-доброто билково лекарство за нерви това е комбинацията Демир бозан. Тя е по-скъпа от другите средства (струва 43 лева), но за сметка на това лечението е по-необратимо и трайно. Билките трябва да се правят на чай три пъти на ден и да се пият около месец, като за това време се виждат и ясни резултати. Препоръчват ги мощно всякакви хора, които са ги опитали, например ТУК, а също включително и във видео като това по-долу.

Вижте и ТОВА:

Чайове за нервен стомах. Лечение с билки и лекарства

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *