Болезнено топче под мишницата – полезни домашни средства

Ако имате симптоми за болезнено топче под мишницата, потърсете лекарска помощ

Появата на болезнено топче под мишницата може да има много причини. Те включват подути лимфни възли, инфекции, или кисти. В такъв случай потърсете лекарска помощ. Лимфните възли действат като филтри, които могат да хващат микроби или ракови туморни клетки. Когато това стане, лимфните възли се увеличават по размер и лесно се усещат.

Причини за подути лимфни възли в областта на подмишниците, могат да бъдат:

Храни богати на витамин Е са полезни при появата на болезнено топче под мишницата

Храни богати на витамин Е са полезни при появата на болезнено топче под мишницата

Инфекция на гърдата или на ръката.

Някои по-големи инфекции в тялото от отслабена имунна система, такива като СПИН или херпес.

Рак, например рак на гърдата или лимфоми.

Кисти или абсцеси по кожата могат да доведат до големи, болезнени бучки под мишницата. Те могат да бъдат причинени от бръснене или използване на средства против изпотяване (не дезодоранти). Това най-често се случва при тийнейджърите, които тепърва започват да се бръснат.

Други причини за подмишниците бучки могат да включват: липоми (безвредни мастни образувания), употребата на някои лекарства или ваксини и други.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Болезнено топче под мишницата

Болезнено топче под мишницата

Консултирайте с лекар специалист, защото може да е сериозен проблем.

Домашни средства полезни при лечение на болезнено топче под мишницата. Те могат само да са от полза, а не да разчитате изцяло на тях.

Вода. Повечето проблеми в човешкото тяло се появяват в резултат на ненужна регулиране на телесната течности и кръв. От съществено значение е да се пие повечко вода, което ще поддържа тялото ви хидратирано и да се гарантира разпространението кръвта. Ако го направите, ще съдействате за намаляване на болезнените бучки до известна степен.

Топлина. Може да направите лечение на бучките като се направи затопляне в подутите места. Можете да затоплите малко дебел плат и да го държите под мишницата си, за да се намали подуването на бучката и на болката също. От друга страна, също така можете да напръскате лека кърпа или материал в гореща вода и да я държите под мишницата за известно време. Това ще доведе до намаляване на отока и болката мое би за кратко време!

Витамин E. Кожни проблеми се получават в по-голямата си част поради липса на специфични протеини и витамини в организма. A сред най-ключовите витамини за човешката кожа е витамин E. Ежедневната ви диета може би не ви доставя достатъчно от този ажен витамин. Можете също да използвате добавки с него, за да доставите на тялото са витамин Е.

Динята има свойства, които помагат за детоксикацията на кръвта и намаляване на микробите. Чаша охладен сок от диня всяка сутрин със закуската не просто ще ви държи хидратирани, обаче, също ще прочисти организма ви и ще помогне да държи да буците да не се увеличават, да бъдат под контрол!

Лимонов сок. Той е богат извор на витамин C и множество противовъзпалителни вещества.Лимоновият сок ще ви помогне да смалите болезненото подуване на бучката и да го излекува. Можете да пиете по една голяма чаша лимонов сок освен всеки ден и да го прилагате за отслабване с вода.

Индийско орехче, то има своето място с антибактериални и противовъзпалителни свойства, които помагат да намалят болката и да се бори с всяка инфекция и подутина, породени в резултат на бактериални инфекции. Пиенето на индийско орехче на прах, смесени в чаша топла вода може да ви помогне да се разпореждате с болезнените бучки в подмишницата. В случай, че не ви харесва на вкус, добавете една супена лъжица нектар, за да убие вкуса.

Други полезни природни продукти са чесън, лук, куркума, витамин А. Хранете се здравословно, не яжте захарни и други вредни храни, не пийте напитки с кофеин. Възможно е лекарят да ви изпише антибиотици, ако имате бактериална инфекция или медикаменти срещу вируси, ако е вирусна инфекция. Трябва да потърсите специалист на време, за да се направи адекватно лечение.

Към видео клипа има бутон за субтитри и за превод.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *