Народна медицина при възпалено сухожилие

Естествени методи могат да помогнат при лечение на възпалено сухожилие

Обикновено възпалено сухожилие се получава при неговото разтегляне вследствие на някакво претоварване при спорт, скачане при някои професии като строители, от много ходене или друга дейност. В повечето случаи се разтегля сухожилието над петата и на пръстите, главно на палеца. Някои естествени методи предимно компреси могат да помогнат при лечение на възпалено сухожилие.

Народна медицина при възпалено сухожилие

Народна медицина при възпалено сухожилие

В самото начало на разтягането на сухожилието не се забелязват някакви особени промени, но след време то започва да се възпалява и подува. Добре е още в самото начало да се направи компрес със студена вода на засегнатото място. Компрес със студена вода или ракия да се сменят на всеки час.

Друг вид компрес може да се направи от 6-7 парчета плат натопени в мляко се държи за 6-8 часа или направен с олио и оцет натопени в парчета плат.

И още един компрес с лапа затоплена със среда от хляб, която е натопена с топло мляко или оцет и след това изстискани.

Компрес с лук и сол. Настъргвате добре лука и го смесвате с готварска сол. Направете от сместа лапа и я сложете на болното място. Пропорцията е 3 супени лъжици лук с 1 супена лъжица сол. Този компрес се държи до спадане на отока и след благополучното му спадане, мястото се налага с предварително забъркан пресен селски квас, предварително приготвен преди 4 часа. Той се слага в тензух и се добавят отново 3 супени лъжици счукан лук и 1 супена лъжица готварска сол. Крака или ръката, които са пострадали трябва да са в покой. Ако е пострадала ръката да се направи триъгълна превръзка, за да не се движи.

“Фигурин

След като мине известно време и посинялото възпалено сухожилие на оздравява, могат да се приложат някои билкови рецепти при възпаления. Приготвя се следната отвара по 50 г от изброените тук билки: борови връхчета, орехови листа, гръцка коприва, жълт равнец, листа от широколистен жиловлек, жълт кантарион, листа от горска ягода, миризлива лазаркиня, малинови листа, агримония, листа и плод от френско грозде. От получената приятна билкова смес се отделят 3 супени лъжици и се слага още на 1 чаена лъжица зърна от червена хвойна и се сипват в съд с 600 г гореща вода, и се остават да врат цели 10 минути, а след изстиване се прецеждат през цедак

Отварата остава само да се приема 3 пъти за деня, 15 минути преди ядене по 75 г, а за деца наполовина.

Препоръчителна диета докато трае лечението е вегетарианската. Може да с епие допълнително и чай от бял равнец като 2 супени лъжици свят се слагат да врат във вряща вода в количество половин литър, остава се да стои 1 час, пуска се през цедка и се пие през деня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *