При забрал пръст опитайте смрадлика и тези народни рецепти

Има десетки народни рецепти, които могат да ви помогнат при забрал пръст и да ви избавят от проблема

Понякога се случва да ни влезе трънче или пък да се нараним и се получава забрал пръст.

Вместо да се притеснявате, може да опитате няколко народни рецепти, които ще ви помогнат.

Една такава е с настърган сапун, който се смесва с един разбит на пяна белтък. Намазва се върху марля, налага се върху болното място и се превързва.

Правете това всеки ден с нова смес и до няколко дни болезненият забрал пръст ще бъде излекуван.

Друга много ефикасна рецепта постановява да се напълни две трети от чаша с готварска сол и се долива със спирт за горене. Неприятният забрал пръст се потапя вътре и така се стои 10 минути.

Дори продукти от кухнята могат да ви помогнат при забрал пръст. Взема се например добре узрял домат, разрязва се на две и се поръсва със захар. След като предварително сте накиснали в топла вода и сте подсушили болезнения забрал пръст, наложете отгоре домата. Правилото е да го превържете от вечерта и така да преспите.

На сутринта ще видите, че пръстът е вече добре.

Много лесна рецепта за забрал пръст е с отвара от смрадлика. Докато е още топла, накиснете болният пръст в нея за поне 15 минути. Правете това 3-4 пъти на ден.

Достъпна за изпълнение е рецепта за забрал пръст, при която се накълцва червен лук и добре се смесва със сол. Прави се компрес, като тази смес трябва да прилепне плътно на болното място.

забрал пръст

Има десетки народни рецепти, които могат да ви помогнат при забрал пръст и да ви избавят от проблема

Още рецепти можете да видите и да оставите и вие тази от тях, която ви е помогнала, ТУК или директно във формата за коментари!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “При забрал пръст опитайте смрадлика и тези народни рецепти

  1. След две седмици борба с набрал палец/кракІ и изпробване на какво ли не,просто на случайността проба-грешка се оказа ,че старата кислородна вода с която баба ми обливаше разбитите ми колене като дете, и неприятното щипене ми помогна!След изчистване със спирт се сипват капките от шишето с кислородната вода,виждаш как става бяла пяна.След като изсъхне намазваш с крем „Вишневски“/ 5 лв/ 40 гр. и слагаш стирилна марля или лепенка.Това се прави поне два пъти на ден/естествено след баня/. За 24 часа пръста се успокои,отока спадна,болката премина и с лекаря се размина! Успех!

  2. Забрал пръст на крака след два антибиотика и различни кремове които не ми помогнаха излекувах с листа живовляк които увивах около пръста два пъти на ден

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *