Рецептите на Ванга за световъртеж. Бабини рецепти и билки. Лекарства за вестибуларен апарат

Кое е най-доброто лекарство за вестибуларен апарат? Рецептите на Ванга за световъртеж, бабини рецепти против виене на свят и билки. Ябълков оцет, лимон и др. Как излекувах световъртежа

Виенето на свят е белег за различни заболявания на тялото и психиката. То няма диагностична стойност, а само насочва пациента към обстойни изследвания.

Има два вида световъртеж – психически и органичен. При първия не се откриват физически патологии, а вторият представлява заболяване на органа на равновесието.

Психогенният световъртеж е епизодичен, а вертиго се проявява системно и многократно и се съпровожда от други физически прояви. Необходимо е да установим от кой вид е нашият световъртеж, за да си помогнем качествено.

Видове световъртеж
ПараметриПсихогененИстински (вестибуларен)
Честота на прояваепизодични пристъпи на слабост и замъглено съзнаниесистемно виене на свят
Причинанеорганична причина като фобия, депресия и др.органична причина – поражение на вестибуларния анализатор
Съпътстващи белезитреперене, сърцебиене, задушаванеглавоболие, шум в ушите
Ниво на устойчивостнестабилна походка, неустойчивостзагуба на равновесие, усещане за завъртане на околните предмети
Ключов признакстрах и тревогагадене, потене, повръщане

Народните рецепти и лекарствата за световъртеж са насочени към органичната разновидност, наречена вертиго. Психогенният световъртеж добре се овладява с успокоителни и модулатори на настроението. Сред билковите рецепти има такива, които едновременно повлияват и физическата, и психологическата симптоматика (пр. комбинацията от лечебни билки Демир бозан).

Рецептите на Ванга за световъртеж

През 2010 г. издателството Лит Рес отпечатва сборник уникални рецепти на Ванга (автор Л. Михайлова). В него са дадени няколко рецепти за лечението на вертиго.

svetovartej-01

Книги с рецепти на Ванга

 • Невен – 2 ч.л. сух цвят попарваме с 200 мл и настойваме 30 мин. Схемата е 3 Х 70 мл;
 • Сбор шипков цвят, глог, блатен тъжник, дяв. уста. Всяка от билките е по 1 с.л. Сборът се попарва с 1 л вода и отлежава 24 ч. Схемата е 2 Х 200 мл, за 80 дни;
 • Сбор 100 г лист маточина, 50 г цвят глог, 10 г корен дилянка. 1 с.л. от сбора се попарва в 200 мл за 2 часа. Схемата е 3 такива чаши за деня.

Др. бабини рецепти против световъртеж

Лимон за световъртеж

При спазми на мозъчните съдове се приема смес от мед, лимонов сок и чесън. Приготвянето е на малки дози, за да е прясно.

 • Продукти: 500 г мед, сок от 5 лимона и от 5 глави чесън. Всичко се обърква и затваря плътно в буркан за седмица;
 • Прием: 3 Х 1 с.л. за 1 месец, почивка 1 седмица и повторение.

За спешна помощ помага лимонада с мед, изпита на два пъти.

При световъртежен епизод със загубване на координация и гадене натриваме слепоочията и челото с лимон.

Вижте и ТОВА: Бабини рецепти против световъртеж с ябълков оцет, капки и всякакви билки.

Ябълков оцет за световъртеж

Сутрин по 1 с.л. от ябълковата разновидност се разтваря в чашка вода и се изпива. Необходимо е редовен прием от минимум 30 дни без почивка, след което се прекъсва.

Демир бозан билки за бъбреци

Конкретни рецепти

 1. 1 с.л. оцет + 1 с.л. мед, разтваряме в 200 мл, покриваме със салфетка за през нощта и изпиваме при събуждане – 14 дни поред;
 2. 1 с.л. оцет + 1 с.л. захар, разтваряме в 200 мл, покриваме за нощта и изпиваме при събуждане – 3 дни поред.

Рецептите с оцет са подходящи и при психогенна разновидност, при епизодично разклащане на устойчивостта, при замайване поради смяна на надморската височина, при качване и слизане от високо.

Мнение №1: Как излекувах световъртежа с бабини рецепти
01-lila-peneva-svetovartej-viene-na-svyat

Лилия Пенева от Пловдив

Казвам се Лилия и съм млада за старчески болести, които ограничават активността. Още при първите прояви на световъртеж реших, че няма да му се дам и ще го накарам да си отиде от мен завинаги. Баба ми ме заведе при билкарки от село, за да започна веднага. Жените ми казаха, че има лечение, но трябва да съм упорита и последователна. Дадоха ми купчина билки, които подействаха и бързо ме освестиха.

Единствено не ми хареса, че ми отнемаха по 2 часа на ден минимум, за да ги приготвям. Повечето неща като копривата и живовляка трябваше да се правят точно преди изпиване, за да не загубят качества. Животът ми се подчини на правенето на разни лекове. В началото не ми тежеше, но щом започнах да се пооправям, ми натежа. Здравият човек иска да е неограничен, разбирате. Тогава си казах: не може да няма нещо готово.

Поразпитах в 1-2 аптеки и намерих моето. Оказа се, че има готово съчетание от билки, което е направено на пакетчета за запарка – Демир бозан. Лекува световъртеж, шум в ушите и подобни симптоми, свързани с вестибуларния апарат. От няколко месеца съм зарязала рецептите на бабините приятелки и карам на Демир бозан. От двете неща всички симптоми изчезнаха. Скоро ще спирам и чая. Вече се усещам съвсем здрава.

Лилия Пенева от Пловдив

Вижте подробности за действието на „Демир бозан“ и мнения за него ТУК =====> или директно го поръчайте за 43 лв!

Още билки за световъртеж (вертиго) и за вестибуларния апарат
 • Коприва. Попарваме 1 с.л. изсушен лист от коприва в 100 мл за 4 часа. След филтриране добавяме 100 мл току-що цеден ябълков сок. Изпиваме. При кризи се вземат три дози дневно, иначе – по две дози, за профилактика – една доза;
 • Мента, глог. Съчетаваме я с глог, риган и шипка плод в равни количества. Заделям 1 с.л. от смеската за запарването на една доза в 300 мл вода. Билките престояват денонощие и се изпиват на сл. ден по схемата 3 Х 100 мл. Курс от 2 седмици;
 • Магданоз. Лечебни са семената, които се попарват за 8 часа. Взема се само течността по схема 4 Х 50 мл;
 • Градински чай. Приготвя се стандартно по 2-3 пъти дн. с цел успокояване, освежаване и подкрепа за психиката. При изразена умора се добавя и сух корен от девисил;
 • Листа от живовляк. Сух лист в доза от 1 с.л. се попарва в 200 мл за 30 мин. Подправяме с мед и изпиваме наведнъж при лягане;
 • Горчица. В чашка вода разтваряме по 1 каф. л. горчица, черен и лют червен пипер, сол и оцет. Това са подправки, които активизират кръвния поток през съдовете. Мозъкът се захранва по-добре с кислород. Оцетът качествено се замества от цеден лимон. Ако има проблеми с качеството на кръвта, се добавя и цеден нар за хемоглобин;
 • Анасонови капки с шоколад. Сладкото подкрепя в моменти на завиване на свят – бучка захар или квадратче шоколад бързо освежават и дават сили. Ако имате масло от анасон, капнете 2-3 капки върху захарта (шоколада) – това е с цел допълнително освежаване и енергизиране;
 • Настойка от чесън. Тинктура от 200 г чесън в 400 мл водка, престоява 14 дни, лекува световъртеж. Схемата е 3 Х 18 капки, разтворени в мляко.

Още нещо ценно ТУК: Лечение с билки на вестибуларен апарат и високо кръвно. Билки за световъртеж.

Лекарства против световъртеж

При органичен световъртеж се ползват препарати, главно насочени към кръвния поток и мрежата от съдове. Основните групи, класифицирани по механизъм на въздействие, вижте в таблица.

Лекарства при вертиго
Механизъм на действиеКак работятИмена
Антагонисти на калцияподсилват кръвообращението, подобряват съдовете и работата на сърцето, пазят от тромбиВерапамил, Дилтиазем, Плендил
Вазодилаториповлияват циркулирането на кръв в капилярите, разширяват сечението на съдовете и отпускат стените имМилсидомин, Но-шпа
Ноотропиактивизират доставянето на кръв към мозъка и обогатяването му с кислородПирацетам, Актовегин
Активизатори на периферното кръвообращениевлияят на съдовите стени, като намаляват проницаемостта им и отпускат спазмите в тяхПроставазин, Троксевазин, Венорутон
Укрепващи съд. стениподобряват еластичността имАнтистенокардин, Пентофексал, Трентал, Агапурин, Вазонит
Антиоксидантиовлажняват, свързват св. радикалиАктовегин, Антиоксидант
Вертигохил

Вертигохил е хомеопатичен препарат, който се предоставя в две форми – на разтвор и на таблетки. Основата и на двете са четири съставки – кокулус, петролеум ректификатум, амбра и кониум. В съчетание те лекуват виене на свят, породено от съдови проблеми и некачествено кръвообращение. Например Вертигохил е подходящ при атеросклероза.

svetovartej-02

Различни опаковки и форми на хомеопат. продукт

В резултат от приемането на Вертигохил обективно намаляват пристъпите като брой и продължителност. Препаратът е ефективен при гадене, умора и вегетативна симптоматика

Отличителна черта на хомеопатичният препарат е с висока степен на безопасност. Подходящ е и за психогенен световъртеж, както и за инцидентна употреба. Въпреки безопасността, Вертигохил не става за деца.

 • Цена на таблетките – 10.05 лв, на солуциото – 14.52 лв.
Дименхидринат

Препаратът се бори ефективно с надигащо се повръщане по болестни и ситуативни причини, например при морска болест. Постига го чрез изолиране на рецерторите за хистамина, по същество това е антихистамин. Подходящ е при редовно и инцидентно завиване на свят.

За разлика от Вертигохил, който не седира, това лекарство има умерено седативно д-вие. Друг негатив е изсушаване на устата.

Дименхидринат се произвежда също в две форми – перорална и ректална. Таблетките на Актавис за 5.72 лв. Свещички към момента не се зареждат в аптеките. Техен заместител са супозиториите Вомакур, които са напълно подходящи за деца.

Арлеверт

Ефективно е съчетаването на антихистамина дименхидринат с лекарство за кръвоснабдяването в малките съдове – цинаризин. Готова комбинация представлява лекарството Арлеверт. Предписва се при симптоматика от вестибуларни патологии.

Цинаризин поправя циркулирането на кръв и подсилва въздействието на дименхидринат. Арлеверт се слави с висока ефикасност и е сред най-изписваните препарати при вертиго. Дава прекрасен ефект само за 10-12 дни. Стандартният курс е 30 дни при дозиране от 3 Х 1 бр.

Препаратът се спира лесно – веднага и рязко. Не създава пристрастяване, не седира. Нивото на безопасност е високо.

 • В кутия се продават по 48 таблетки, цената им е 36.47 лв.
Лекарства за вестибуларен апарат
Вестибо

Вестибо е представител на голяма група лекарства, които съдържат бетахистин. Това е синтетичен хистамин, който наподобява естествения. Докато Дименхидринат се противопоставя на хистамина, тази лекарства го добавят. Те действат по различен начин. Ефектът е разширяване на съдовете, активизиране на кръвния поток и подобрено захранване на мозъка. Изписва се по съмнения за нарушено церебрално кръвоснабдяване. Повлиява ефективно пристъпите като честота и сила.

Лекарствата с бетахистин са най-често изписваните при световъртеж. Те са безопасни, не създават привикване, спират се рязко.

Има много препарати с бетахистин. Оригиналният е Бетасерк на Еббот Хелскеа Продактс от Нидерландия. И други компании имат лицензи за производство, поради което се продават множество генерици на добра цена. Вестибо е един от тях. Други са Бетахистин, Бетастад, Емперин, Веримед, Алвобехист, Вертизан, Акувер и др. – всички те са аналози и се различават по производител, цена и допълнителни съставки. Като цяло въздействието е идентично. Типичната дозировка е 8, 16 и 24 мг.

Как работят препаратътите с бетахистин по-подробно се описва ТУК: Мнения за Вестибо. Странични ефекти и заместители. Бетасерк, Ноотропил и др. Как се спира?

Бетасерк

Бетасерк е оригиналното наименование, което се продава от 30 г. Работи, както описахме при Вестибо – добавя хистамин в тялото и въздейства на рецепторите. По този начин се отрегулира предаването на информация по невронен път.

svetovartej-03

Лекарства с бетахистин

У нас се продава Бетасерк на Майлан на обикновени и диспергиращи таблетки, във всички дозировки. Подробно за препарата е дадено ТУК: Мнения за Бетасерк и спиране. Колко време се пие Бетасерк 24? Странични ефекти.

Цинаризин

Цинаризин е представител на ноотропите. Неговата задача е да отрегулира снабдяването на мозъка с кръв. Ползва се при проблеми със съдовете и храненето на мозъка.

Цинаризин се продава отделно като самостоятелно лекарство (Цинаризин, Инбиотех, Стугерон, Цинаризин ABR) или в готови комбинации. При Арлеверт, Вертигикс и Азалонум цинаризин се допълва от дименхидринат, а във Фезам с пирацетам.

И в двете комбинации той подобрява кръвната циркулация, но с различно приложение. При Арлеверт и другите цинаризин подпомага лечението на вертиго поради недостатъчно хранене на мозъка, а във Фезам подпомага лечението на влошена функционалност на мозъка поради недостатъчно хранене.

Пет компании произвеждат лекарство под името Цинаризин. Те са с еднаква лечебна съставка и вариации в допълнителните компоненти. Имат и различна цена за една и съща опаковка от 50 бройки.

Мнение №2: Моето лечение на психогенен световъртеж
02-nelina-vacheva-svetovartej-viene-na-svyat

Нелина Вачева от Русе

По време на ковид пандемията при мен започнаха пристъпи на световъртеж. Отначало не свързах двете неща, но впоследствие се разбра, че съм отключила тревожно състояние от страх и стрес. Виенето на свят се оказа последствие, наричали го психогенен световъртеж.

Преди да се разбере причината, пих Бетахистин, Бетасерк и Тебокан. Нямаше ефект. Когато свързаха виенето на свят с психиката, лечението ми потръгна. Започнах психотропна терапия с антидепресанти и невролептици. Бетасерк остана в схемата с цел да намалява възбудимостта на вестибуларния апарат.

За съжаление проблемът ми не се реши напълно. В емоционални моменти – притеснение, напрежение или конфликт, кризите се връщаха. В един момент осъзнах, че трябва да въздействам в постоянен режим върху нервната си система, за да я поддържам спокойна и да не се поддава на външни фактори.

Така минах на билки. Помогнаха ми отварки от маточина, салвия, мента и жълт кантарион. Кризите забележимо намаляха. От известно време съм на Демир бозан, защото има двустранно действие – балансира и нервите, и вестибуларния апарат. Наскоро ходих на рок концерт, което е супер постижение за мен.

Нелина Вачева от Русе

Вижте подробности за действието на „Демир бозан“ и мнения за него ТУК =====> или директно го поръчайте за 43 лв!

Още лекарства за вестибуларен апарат
 • Предуктал. Лечебната съставка триметазидин е ефективна за профилактика на пристъпи на стенокардия, за премахване на шум в ушите и други неприятни усещания от вегетативен характер. Работи в случаи, базирани на недостатъчно снабдяване на тъканите с кислород. Отличава се с достъпна цена и рядка проява на негативи;
 • Седуксен. Към момента не се зарежда в аптечната мрежа, но има и други препарати на основата на диазепам. Има седативен и релаксиращ ефект. Овладява страх и тревожни състояния, има сънотворен ефект, увеличава понасянето на болки. Подходящ е при психогенен световъртеж, породен от тревожност, умора и безсъние;
 • Селеногин. Представлява добавка на основата на гинко билоба, обогатена с В-витамини и селен. Насочена е към хранене и стимулиране на мозъка, профилактира съдови инциденти. Подобен  препарат е Тебокан, макар че той съдържа само растителен екстракт. Общото е, че екстрактът е стандартизиран и много ефикасен. Иначе и други добавки ползват гинко билоба, вкл. стрити сухи листа, но не постигат максимален ефект. Гинко билоба разширява съдовете, предпазва от тромби, премахва оток от мозъка, свързва се с ненужните св. радикали;
 • Вазонит, Антистенокардин. Първият препарат представлява пентоксифилин за подобряване на кръвния оборот, а второто е дипиридамол против образуване на тромби. Имат подпомагащо значение в лечението на световъртеж;
 • Флунаризин. Представлява препарат срещу повръщане, който се продава под разни търговски наименования – Сибелиум, Флунаризин Актавис и др. Влияе върху кръвния оборот в мозъка, подобрява действието на центровете и главно потиска този, в който се пораждат позиви за изпразване на стомаха;
 • Нерголин. Лечебната съставка се казва ницерголин. Познати са и други лекарства с нея като Сермион. Подобрява по свой начин кръвния поток, като отпуска стените и повлиява физическите свойства на кръвта.
Капки за вестибуларен апарат
svetovartej-06

Високо кръвно, болки в главата, завиване на свят, гадене, болка зад гр. кост, задух – комбинация, която насочва към инсулт

Някои препарати са в течна форма и се отмерват на капки.

 • Вертигохил, хомеопатичният препарат, който се продава и в течна форма – солуцио. Вижте описанието му по-горе;
 • Бербел Дрексел – капки с джинджифил, розмарин, гинко билоба и глог, допълнени от витамини и  желязо. Подпомагат снабдяването с кръв, респективно с кислород, което потиска чувството за замайване. Препоръчват се на анемични пациенти и на такива с ниски с-сти на кръвното.

Първа помощ при виене на свят

Ефективната помощ се предоставя от лекар – невролог, който единствен е компетентен да установи истинските провокатори на световъртежа и ще предпише адекватно лечение. Органичният и психогенният световъртеж изискват напълно различни подходи.

При първи прояви на световъртеж ще си дадем първа помощ и ще овладеем ситуацията за момента. Правилно е след това да потърсим квалифициран специалист.

Какво да правим при световъртеж

 • Установяване и стабилизиране. Първата реакция е да се стабилизира тялото чрез сядане или лягане. Не трябва да се движим, да се въртим и да мърдаме. Дишаме дълбоко, за да отпуснем тялото и да релаксираме мускулите;
 • Намиране на опора. Това намалява усещането за въртене на околните предмети. Гледайте даден предмет, който изолирате от околната среда. Фиксирането на погледа възстановява комуникацията с вестибуларния анализатор;
 • Успокояване. И при органичен световъртеж е полезно да се вземе нещо успокояващо – ментолови таблетки (Валидол), билков чай. Полезни са дихателни техники, съзнателно отпускане и противодействие на стреса. Необходимо е да се прекрати ситуацията, която е предизвикала прилошаването – скарване, разискване на проблеми и т.н.;
 • Проверка на кръвното. Непременно измерваме кръвното, защото е възможно то да се е повишило. Противодействаме с народни средства или с лекарства, ако сме диагностициран хипертоник;
 • Охлаждане. Компрес с лед или замразена храна от фризера освежават и помагат пациента да се съвземе. Чаша освежаваща лимонада хидратира и също освежава.

Очаква се при тези мерки да се усети подобрение. Ако това не стане…

Седнете със свити колене и спуснете между тях главата.

По този начин се оросява мозъка. При запазване на симптомите след всичко направено извикайте линейка, възможно е да се касае за протичащ инсулт.

Погледнете и ТОВА: Как излекувах световъртежа. Какво да правим при световъртеж? Мнения на излекувани от психогенен световъртеж.

Масаж при световъртеж

Масажът и самомасажът помагат в случаите, когато световъртежът е провокиран от остеохондроза или дискова херния в зоната на врата. С масажни движения и натиск се освобождават притиснати кр. съдове и се възстановява потока кръв към главата.

С въртящи движения и лек натиск масажирайте тила и врата, зоните над ушите и между веждите. Ако изпитате моментално подобрение, явно причината е във влошено кръвоснабдяване на мозъка.

Вижте във видеото няколко точки, натискането на които помагат за премахване на усещането за нестабилност.

Упражнения
 1. Седнете на табуретка и пуснете ръцете покрай тялото. Наклонете глава напред  много бавно и докоснете в брада гърдите. Също така бавно върнете главата назад. Изпълнете 8 пъти;
 2. От същото положение сгънете ръце в лактите и ги отведете назад. Дълбоко вдишване и връщане към изходно положение. Изпълнете 6 пъти;
 3. Сложете ръце на коленете с длани между тях. Наклонете глава и тяло наляво, бройте до 2 и изправете. Сега в дясна посока. Изпълнете 6 пъти;
 4. Наклонете глава напред, ръцете свободно лежат на коленете. Дишайте спокойно 2 минути.

Видео: вестибуларна гимнастика в две минути.

Полезни съвети

Страдащите от периодични епизоди на световъртеж ще намалят риска от кризи, ако се придържат към умерен и разумен стил на живот.

Добър ефект дават следните мерки:

 1. спиране на вредните привички, на първо място – цигарите;
 2. ограничаване на спиртните питиета;
 3. ограничаване на употребата на сол;
 4. активизиране на живота чрез чести разходки, туризъм, спорт;
 5. въвеждане на строги паузи за почивка в работния ден;
 6. сън на ортопедичен матрак и качествена възглавница.
Чай за световъртеж

Демир бозан е подходяща смеска от билки, създадена за вестибуларни нарушения, конкретно за шумене в ушите и световъртеж. Лечебните треви в него влияят и органично, и на психиката. Те подобряват протичането на кръвта и състоянието на самата кръв. Изчистват от холестерол и захари, противодействат на свиване на съдовете и запушването им с плаки.

Под влияние на Демир бозан мозъкът се храни по-добре и намаляват рисковете за разстройване на функционирането. Постоянният прием на Демир бозан изключва епизоди на гадене и кризисно потене, загуба на съзнание. Билките се препоръчват при нарушаване на координацията и на стабилността на походката. Отделно те регулират и налягането в съдовете, както и работата на сърцето.

Като билков продукт, Демир бозан дава комплексен ефект. Това го прави подходящ, ако не знаем на какво се държи световъртежът. Безопасно е да се пие и при органичен провокатор, и при психологически и стресови причини.

Приемането на билки профилактира нови епизоди, кризи и влошавания. В противен случай е задължително да се мине на диета, която да повлияе на тялото като цяло.

Какво да ядем при световъртеж

При многократен световъртеж минете на безсолно хранене. Солта трябва да се ограничи до 1 г на ден. Спрете готови и полуготови храни, които по правило са добре подсолени – сосове, майонези, чипсове, консерви, колбаси. Заменете солта с натурални подправки, които да придават вкус – магданоз, копър, риган, джинджифил, куркума.

Същото правило се отнася и до захарта. Спрете употребата на сладкиши и на продукти с неафиширано съдържание на захар като напитки, сокове, млечни коктейли и др. При Мениер е нужно да се ограничи и количеството на течностите.

Неподходящи са и продуктите с кофеин – не само кафе, но и черен чай, шоколад, напитки. Стимулаторите увеличават симптомите и ги задълбочават.

Храненето в момента на лечението да се базира на растителна, жива храна. Полезно е да се минимизира обработката на храната и мазнините.

Световъртежът нерядко е свързан с невъзможността на ч. дроб за се справи с токсините от вредната храна.

Тогава тялото стои в латентно състояние на отравяне, което в пикови моменти се показва чрез гадене, нестабилност, повръщане и други неприятни симптоми.

Още информация и източници на английски: Домашно лечение на вертиго (виене на свят); * Какво да правим при световъртеж. Първа помощ и лечение; * Какво се яде при световъртеж (диета).

Билкови хапчета

 • Церебростим на Тошков. Препарат с инулин, гинко билоба и още десетина растителни екстракти. Насочен е към страдащи от световъртеж поради атеросклероза, инсулт, паркинсон и др., както и от шум в ушите. Работи чрез стимулиране на мозъка и вест. апарат. Подхожда на инсулт и Паркинсин. Церебростим е добавка, което за стабилен резултат се приема минимално 5 месеца. Цена 17.20 лв;
 • Divertaza® представлява съчетание от гинко билоба с витамини, мелатонин и микроелементи. Насочено е към подобрено кръвоснабдяване в главата и главно във вътрешното ухо. Успокоява и отпуска мускулатурата, подобрява кръвния поток и качеството на кръвта. Зарежда с нужни елементи и подобрява усвояването им. Цена 35 лв;
 • Хипотонин съчетава множество билки като исоп, коприва, розмарин, салвия,  мащерка, вратига, босилек, черен оман и др. с цел противодействие на главоболие, умора, нарушено оросяване, вегет. дистония и други провокатори на световъртеж. Подходяща добавка при прекалено насилване на мозъка, отпадане и анемия. Цена 18.90 лв.

Непременно погледнете и ТОВА: Как да изберем най-доброто лекарство за вестибуларния апарат? Лечение с билкови хапчета и чай.

Мнение №3: Мои тайни трикове против виене на свят
03-stoyan-bachvarov-svetovartej-viene-na-svyat

Стоян Бъчваров от Сандански

Няколко пъти получих криза със световъртеж пред клиенти. Преговорите се отложиха, единият път  извикаха линейка. Направих си обстойни изследвания и резултатът не беше обнадеждаващ. Оказа се, че самите моменти на напрежение провокират кризи. Работата ми беше поставена под въпрос: как щях да преговарям с клиенти?!

Намалих натоварването и започнах с добавки – Мемолон за нервната система, Когнитил за енергизиране на мозъка. Намерих си три мои хватки за успокояване и спиране на световъртежа.

Два часа преди срещата си правя чай Демир бозан. Той ме успокоява и балансира. На самата среща влиза с втора чаша от този чай. Пия го бавно при преговорите. Едновременно с чая се старая да контролирам дишането и да не му позволявам да се забърза. Ако усетя разклащане, фиксирам се в събеседника, но не в очите му, а в близка до тях точка.

В началото тези трикове даваха несигурен резултат, но с времето се сработихме и сега са безотказни. Бизнесът ми върви добре и нямам проблеми.

Стоян Бъчваров от Сандански

Вижте подробности за действието на „Демир бозан“ и мнения за него ТУК =====> или директно го поръчайте за 43 лв!

Видео: музика за отпускане на мускули и спазми, за възстановяване на ЦНС.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Рецептите на Ванга за световъртеж. Бабини рецепти и билки. Лекарства за вестибуларен апарат

 1. Фигурин билки за отслабване
 2. БИЛКАТА ПАСИФЛОРА Е МЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ПРОБЛЕМИ С ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ И ГЛАВОБОЛИЕ! ВЗИМА СЕ МНОГО МАЛКО ОТ НЕЯ ПОЛОВИН ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА И ПО МАЛКО СЕ ВАРИ 6 МИН

 3. ВИЕТНАМСКО ЧУДО(ЗЛАТНА ЗВЕЗДА МУ Е ДРУГОТО ИМЕ) СТРУВА 2 ЛЕВА МАЗИЛО ИМА ГО В АПТЕКИТЕ!
  СЛЕД КЪПАНЕ ОТ КОЕТО СЕ ЗАГРЯВА ГЛАВАТА ОТ ВОДАТА СИ НАМАЗВАТЕ ВЪВ УХОТО И ДВЕТЕ И СИ СЛАГАТЕ ТОПЪЛ ШАЛ НА УШИТЕ МОЖЕ И ДА ДОЗАГРЕЕТЕ ДЯСНОТО УХО С РЪКА НАД ШАЛА! ТОВА ЩЕ ПОМОГНЕ ! ВИЕТНАМСКОТО ЧУДО НЕ САМО МИРИШЕ НО И ЗАГРЯВА ЩЕ ПОМОГНЕ НА ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ МОЖЕ ДА СИ МАЖЕТЕ УШИТЕ ПО ВЕДНЪЖ НА ДЕН ЗА МЕСЕЦ КАТО ПОЧНЕ АКО ИСКАТЕ!

 4. БИЛКАТА ГЛОГ ЛИСТА И ЦВЯТ АКО Я ПИЕТЕ ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ПОТИСНЕТЕ СИМПТОМИТЕ НА СВЕТОВЪРТЕЖА И ГЛАВОБОЛИЕТО!!

 5. Бетасерк, Арлеверт и другите са сериозни лекарства за вертиго, не трябва да ги пиете без рецепта. Препоръчвам смело да пиете билки, например Демир бозан или отделно мента, глог, кантарион. Само билките са безопасни, но вършат много добра работа.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.