Тибетска гъба кефир – вълшебен еликсир на тибетските монаси

За какво е полезна уникалната тибетска гъба и как се отглежда. Как да я прилагаме за лечение, отслабване и какви противопоказания има?

Съдържание на статията: Тибетска гъба. Тибетска гъба цена. Полезни свойства на млечната тибетска гъба. Кефир противопоказания. Тибетска гъба лечение. Тибетска гъба отглеждане. Тибетска гъба отслабване. Готварски рецепти с кефирената тибетска гъба.

Лековитата тибетска гъба е бяла и кълбовидна, достигайки 40-70 мм в заключителния етап на развитие. Тя може да бъде безпроблемно сравнена с бяло грозде или извара, които могат да достигнат размерите на бебешка ръчичка. Гъбата, ползите и вредите, от която са оспорени от учени в продължение на десетилетия е един вид естествен антибиотик, който извежда от тялото отрови, токсини и остатъци от „мъртва“ храна. Заради тези свойства до този момент тя набира популярност, търсенето й се увеличава всеки ден. Ето защо ние не можем да пренебрегнем нейните полезни свойства и приложения.tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-13

И така тибетската гъба е използвана и за заквасване на мляко, затова отдавна е известна с имената тибетска млечна гъба (нарича се още „кефир гъба“, „гъба на индийските йоги“, „просо на пророка“, „зърно на Аллах“, „воден кефир“, „млечен ориз“), както и нейните „братя“ – ”индийски морски ориз” и ”чайна гъба” се явява култивирана зоокултура, лигавицата на която се образува в резултат на симбиозата на млечнокисели бактерии и дрожди на гъбата.

Кефирените гъбички са сложна симбиоза (съжителство) на микроорганизми, в резултат на дългия процес на развитие, адаптирани да живеят заедно различни микроорганизми, които се държат като интегриран организъм. Те перфектно растат възпроизвеждат и предават своята структура и полезните си свойства на следващите поколения.

Млечните продукти са не само с отлични качества, но също за отбелязване е и най-забележителни лечебни свойства. В древна Гърция, Рим, Азия, Тибет, Индия са подкиселявали млякото. По всяко време са били високо ценени не само вкусът, но също така и лечебните свойства на млечните продукти. Племената на Кавказ и техните съседи в Закавказието, широко са използвали млечни продукти за храна и особено като лечебно средство. За дълго време те са били известни и в Русия. Използвали са краве, козе, овче, кобилешко мляко. Различните разновидности на заквасеното мляко: кисело мляко, ферментирано печено мляко, варенец, кумис (кобилешко мляко), айран, триумфално шествали по света. Млечната тибетска гъба била открита и използвана в Тибет и за дълго е била пазена в тайна от тибетската медицина.

Тибетската млечна гъба има вид на варени зърна ориз, които притежават жълто-бял цвят. В първоначалният етап има диаметър 5 – 6 мм, а напълно израснала – 40 – 70 мм, когато вече прилича на карфиол.

Историята на млечните гъби има повече от сто години. Според някои доклади, тази култура е известно на хората от преди хиляди години. Тибетските монаси за дълго време са подкиселявали мляко в глинени саксии. След като те са забелязали, че едно и също мляко се излива в същите саксии и става кисело по различни начини. Някои съдове се измиват в планински реки и подквасеното мляко е гъсто, докато в други съдове, които се измиват в планинските водоеми и езера, и от тях се получава заквасено мляко няколко вида с различно качество и с много по-приятен на вкус. С течение на времето монасите заключили, че киселото мляко има лечебен ефект върху органите (черен дроб, сърце, стомашно-чревния тракт, панкреаса). Както се оказа в нашето време, в тези заквасени форми се образуват някои белтъчни съединения под формата на клъстери, от които тибетската млечна гъбата стартира чрез специална отглеждане. Кефирът, получен вследствие на жизнената дейност на протеиновите „клъстери“, се нарича еликсир с особеното привлекателно название ”еликсир на младостта”, и хората, които го приемат редовно, за дълго време не остаряват, и са в отлична физическа форма.

Тибетска гъба цена.

Тибетската гъба обикновено преди години се предлагаше от човек на човек, тъй като тя се размножава и се получават излишъци. Днес се оказа, че има и други възможни търговски източници, но за съжаление са доста скъпи. Ако не можете да намерите безплатно от човек, който отглежда и използва тибетска гъба и има излишъци, потърсете търговският вариант, ако прецените за необходимо, но имайте пред вид, че тя по принцип не се продава, а подарява за здраве.tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-1

 

Полезни свойства на млечната тибетска гъба.

Съдържанието на млечна киселина, въглероден двуокис, витамини, млечно-кисели бактерии, алкохол, мазнини, антибиотици, протеини и други вещества, които се намират в изходния материал или образувани в резултат на ферментацияте, придава на тибетската гъба диетични и лечебни свойства.

Експертите казват, че основната причина за лошото здраве сред младите хора днес е консумацията на „мъртва“ храна. Към тази категория спадат всички видове консервирани храни, месо, колбаси и месни продукти, които гният в процеса на храносмилането и отделят токсични отрови. Ето защо за решаване на проблема с гниещата храна в тялото Ви, лесно можете да си върнете, ако не напълно младостта и здравето, най-малко, да забавите процесът на стареене и подобряване общо на здравословното ни състояние.

Разбира се, че е трудно да се твърди, че тибетската гъба е истинска панацея за всички проблеми и болести, но тя наистина може да помогне на човек за неговото възстановяване и подмладяване на организма.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Освен това млечната тибетска гъба има следните лечебни свойства:  

активира имунната система, повишава тонуса на организма;
нормализира обмяната на веществата (включително въглехидрати);
улеснява и лекове за сърдечносъдови заболявания (има случаи за 2-3 години напълно да излекува тежка хипертония);
има лечебен ефект върху раните;
нормализира състава на чревната микрофлора;

подобрява състоянието на кожата на лицето и ръцете, тя избелва и подмладява кожата и премахва пърхота;

използва се в козметиката като средство освен за подпомагане на избелване на подмладяване на кожата, но и изглажда бръчките, премахва петната, укрепва косата и стимулира растежа на здрава коса;

за съдовете – нормализира кръвното налягане и води до по-ниски нива на кръвната захар;

за намаляване на теглото – тя прекрасно разгражда мазнините;
изглажда и лекува алергични заболявания, включително деца;
антимикробен и противовъзпалителен ефект;
перфектно премахва отпадъците, солните излишъци, преобразува вредните вещества чрез химични реакции в полезни аминокиселини и по този начин се справя с атеросклерозата и болестта на Алцхаймер;
има холеретични и спазмолитични свойства;
помага за разграждането на доброкачествени тумори (полипи, аденом на простатата, фиброми, миома на матката и т.н.);
повишава сексуалната активност при мъжете и лекува гнойна инфекция при жените;
допринася за подмладяване на организма;
заглажда страничните ефекти на лекарствата, изхвърля отработеното от антибиотиците навън от тялото;
спира растежа на раковите клетки;
за диабет – понижава кръвната захар (забележка: не се комбинира с инсулин);
подобрява съня, паметта и способността за концентрация (което е важно не само за работещите, но и ученици и студенти),

затова експертите често я използват за профилактика на атеросклерозата.

тибетските млечни гъби помагат за производството на важни ензими, поради което стомахът произвежда по-малко киселина, което води до нормалната стомашна киселинност и усещане за парене;

тибетските млечни гъби имат противоалергично действие;

те се използват широко в готварството на напитки, сосове, ястия и за приготвяне на салати.

След тежко заболяване с вземане на антибиотици, тибетските гъби ускоряват отстраняването на отпадъци от организма и предпазва чревната флора от измирането на полезните бактерии. За да направите това, възрастните трябва да консумират 0,5 литра и децата – 0,2 литра на кисело мляко дневно заквасени с тибетските гъби. При употребата на антибиотиците се препоръчва да се изпива напитка от кисело мляко или половин чаша инфузия от тибетската гъба след всяка инжекция или след хапчето. Това смекчени страничните ефекти на лекарствата.

В допълнение, инфузията от гъбите (киселото мляко) заквасена с тибетска гъба нормализира чревната микрофлора и лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника, колит и други стомашно-чревни заболявания; заболяване на белия дроб; бъбреците; на черния дроб и жлъчния мехур.

Тибетският кефир помага да се изхвърлят от тялото всички микроби и токсини, натрупани в продължение на дълъг период от време. Той действа като метла за неутрализиране и „измитане“ на по-голям брой токсини, нежно отстранява продукти от разпада на тялото и възстановява микрофлората.

Отстранява почти всички тежки метали от тялото, включително и тези от атмосферата (газовете от изпускателните тръби на автомобилите са много активни и всички тези неща във въздуха, които дишаме с вас след това) и от градската вода, чието качество е много съмнително.

Тибетските гъбички не съдържат вредни вещества. Но за да я използвате разбира се, е необходимо това да става в разумни количества, тъй като прекомерното дозиране, дори и на най-полезното вещество се превръща в един от методите да напуснете този свят.tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-12

Млякото съдържа всички основни хранителни вещества в оптимално съотношение. Когато е ферментирало качеството му по отношение на съдържанието на микроби е значително увеличено.

Кефирът има силен ефект, което се обяснява със съдържанието на казеинова млечна киселина, въглероден диоксид и съвсем малко алкохол. Млечната киселина не само дава на напитката определен вкус, но и до голяма степен определя неговите диетични и профилактични свойства. Тя активира секрецията на храносмилателните ензими в стомашно-чревния тракт и стимулира организма. Млечната киселина спомага за усвояването на фосфора и калция от тялото.

Полезните ефекти на киселото мляко, приготвено от тибетски млечни гъбички, получени от неговия инхибиращ ефект срещу редица микроорганизми, включително патогени и организми. С такова действие на киселото мляко е и неговата способност да произвежда млечна киселина в допълнение към веществото, което спира развитието на вредни бактерии в червата, а именно водороден пероксид, оцетна киселина, бензоена киселина и други. Това води до инхибиране на гниенето и прекратяване на образуването на токсични продукти при разграждането на храната и отпадъчните вещества.

В процеса на ферментация в кефира се натрупват органични киселини, свободни аминокиселини, ензими, антимикробни агенти, витамини.

Хранителната стойност на киселото мляко се определя от съдържанието на въглехидрати, протеини, минерали и витамини, които са в лесно смилаеми за формата на човешкото тяло.

Киселото мляко съдържа около 250 различни съединения, 25 витамини, 4 вида млечна захар, пигменти и голям брой ензими. Хранителните вещества в киселото мляко не само добре се абсорбират, но също така стимулират усвояването на хранителни вещества и други продукти.

В 100 грама тибетски кефир (кисело мляко) се съдържат:

Витамин А  от 0,04 до 0,12 мг (дневната потребност на човека е около 1,5 – 2 мг);
Витамин В1 (тиамин), около 0.1 мг (дневната потребност на човека е около 1.4 мг);
Витамин В2 (рибофлавин) от 0,15 до 0,3 мг (дневната потребност на човека е около 1.5 мг);

Каротеноиди, те се трансформират в организма във витамин А, от 0,02 до 0,06 мг;
Ниацин (PP)  от около 1 мг (дневната потребност на човека е около 18 мг);
Витамин В6 (пиридоксин)  – 0.1 мг (дневната потребност на човек е около 2 мг);
Витамин В12 (кобаламин),  около 0.5 мг (дневната потребност на човека е около 3 мг);
Калций  120 мг (ежедневно се нуждаят от човек е около 800 мг);
Желязо около 0.1 – 0.2 мг, (ежедневно човек се нуждае от 0,5 до 2 мг);
Йод около 0,006 мг (ежедневно човек се нуждае от около 0,2 мг);
Цинк  около 0,4 мг (ежедневната нужда на човек е около 15 мг), освен това киселото мляко стимулира усвояването на цинка, който вече съществуват в организма;
Фолиева киселина  (20% повече в сравнение с млякото, и колкото повече мазнина има в кефира, толкова повече има в него фолиева киселина).

В допълнение, кефирът значително подобрява усвояването на цинк, калций и желязо.

Кефир срещу рака
В резултат на разследване е било потвърдено, че млечнокиселите бактерии, произведени от тибетските кефирени гъбички, предотвратяват развитието на рак. Бактериите предизвикват имунната система на организма да мобилизира всичките си сили и да се бори с раковите клетки. Микроорганизмите на тибетския кефир играят голяма роля в пропорционалното натрупване на хранителни вещества. tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-9

Лабораторните експерименти са показали, че млечнокиселите бактерии в тибетските гъбички, съдържащи се в големи количества в киселото мляко, получено от тях, така наречените неутрализира ензими, са основни участници в пролиферацията на раковите клетки в червата. Доказано е, че тези млечнокисели бактерии инхибират развитието на рак на гърдата и на дебелото черво, и също допринасят за лечение на тези заболявания.

Инфузията от тибетската гъба е и отлично козметично средство.

Тибетските млечни гъби са също така полезни за намаляване на теглото. Това се дължи на нейната тайна – тя не разгражда мазнините в мастни киселини, които се натрупват в черния дроб, и там отново да стават мазнини, а ги превръща в по-прости съединения, които могат след това да се извеждат от тялото.

За да отслабнете, можете да пиете инфузия (кефир) от тибетската гъба дневно половин час след хапване и един – два пъти седмично, да имате дни на разтоварване, въз основа на тибетския кефир.

Тибетска гъба лечение.

tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-2

Външно приложение на кисело мляко от тибетска гъбаtibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-3

Лосионните инфузии с мляко от тибетска гъба облекчават при умора в краката, имат лечебен ефект върху рани, намаляват изпотяването.
Препоръчва се да се консултирате лекар особено, ако ще давате на децата мляко преди употреба на тибетската гъба.

Внимателно прочетете инструкциите и ги следвайте. Ако има нещо, в което не сте сигурни, по-добре да се консултирате.

Излишъкът от кефирените тибетски гъбички предавайте на други хора само с инструкциите за употреба и отглеждане.

Кефир противопоказания.

Млякото заквасено с тибетските млечни гъби не трябва да се консумира от хора, в които отсъстват ензимите на тялото за разграждане на млякото, т. е. такова кисело мляко може да не се пие от хора с непоносимост към млечни продукти.

При лечение на диабет не може да бъде комбиниран приемът на кисело мляко заквасено с тибетски гъби с въвеждането на инсулин, поради факта, че киселото мляко премахва всички ефекти на лекарството.

По всяко време, докато приемате кисело мляко от тибетската гъба, не се препоръчва да се пие алкохол!tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-10

Все пак, ако се съмнявате дали кефирените гъбички са подходящи за вашите деца или близки, преди почнете да го консумирате по-добре се консултирайте с лекар.

Тибетска гъба отглеждане.

Инструкции за грижи и отглеждане на млечни продукти от тибетска гъба:

В половин литров буркан, сложете лъжица от млечните тибетски гъби, залейте ги с една чаша (200-250 мл) мляко, покрийте с тензух и ги оставете да престоят 24 часа при стайна температура.

След един ден в подготвен съд прецедете пластмасово сито готовото кисело мляко, леко да се разбърква в ситото с дървена лъжица. Внимание: от контакт с метални повърхности тибетската гъба може да се разболее и да умре.

Внимателно изплакнете гъбите в сито под студена вода от чешмата. Кефирените гъбички трябва да бъдат напълно чисти за следващата ферментацията (кефирът може да бъде с малко по-различен горчив вкус).

Изплакнете обилно с вода бурканът за гъбата, за да няма следи от ферментирало мляко, като по този начин няма да е необходимо да се използват синтетични детергенти.tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-4

Курсът на лечение или превенция с тибетската гъба е 1 година. Ако правите повторно лечение, строго е забранено използването на спиртни напитки, ликьори, лекарства.
Тибетски млечни гъби съвети.
Ако ежедневно не ги промивате и не наливате прясно мляко, те няма да се размножават и ще стават кафяви, терапевтичните им свойства могат да бъдат загубени. Здравите гъбички са бели (с цвят на мляко и извара).

Млечната тибетска гъба умира, ако не се измие навреме. Ако ще отсъствате за 2-3 дни, изсипете гъбичките в 3-литров буркан с мляко и смесете с вода, сложете и гъбичките в него, като ги поставите на топло място. При пристигането си, използване кисело мляко външно за маска на косата или за мазане на кожата. Ако не се налага следва да го изхвърлите.

Не забравяйте, че млечните тибетски гъби са едно живо същество, трябва да се борави внимателно с тях, предпазливо, да не се затваря капака, защото те трябва да дишат. Млечните гъби не трябва да се измиват с топла вода и да се оставят в хладилника, защото те губят лечебните си свойства.

През първите 10-14 дни на консумация на мляко от тибетска гъба, драматично се повишава активността на червата, което води до образуване на газове, затова не се препоръчва да вземате мляко, преди да отидете на работа. Често ще ходите до тоалетната, урината потъмнява леко. При пациентите с каменна болест може да се появят неприятни усещания в черния дроб и бъбреците, в горния квадрант. След 12-14 дни, реакцията в тялото ще престане, ще дойде общото подобряване на състоянието, увеличаване на настроението и общия тонус, при мъжете – на сексуалната активност.

Тибетска гъба отслабване.

Налице е също така свойство на тибетската гъба за очистване на организма от натрупаните токсини, и в допълнение да се отървете от нежеланите телесни мазнини сред разнообразието от диети. Вие можете дас си направите диета с помощта на тибетските млечни гъби. tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-5

Ето как можете да отслабнете с диета на базата на кисело мляко от тибетска гъба
Диета за отслабване на основата на мляко от тибетска гъба. За да отслабнете, трябва да пиете тибетски кефир половин час след хранене. Последният прием трябва да бъде 30-60 минути преди лягане (на празен стомах, т.е., около 3 часа след хранене). Това кисело мляко трябва да ядете ежедневно.

Диетолозите съветват да се вземе едно питие на тибетската гъба през първата половина на деня, като твърдят, че по този начин може да се постигне бърза загуба на тегло. Разбира се също от полза ще е и ще се постигнат отлични резултати, ако през този период се ограничи консумацията на храни, съдържащи скорбяла и сладкиши.

За отслабване с кисело мляко от тибетски гъби се препоръчва то да се пие 20 дни, а след това да си вземе почивка за 10 дни, след което се пие отново 20 дни преди следващата почивка, както писахме по-горе за употребата му с лечебна цел. Прилага се за една година. След първите реакции в тялото, идва подобрение на общото състояние, повишава се настроението, общия тонус на тялото, допълнителното тегло изчезва.

Веднъж или два пъти в седмицата е полезно да се организира разтоварващ ден като се пие само тибетски кефир  (от 1 литър до 1.5 литра на ден). Това може да стане, когато гъбата се разрастне и имате повече мляко, за да се достигне желаното количество, и вие ще получите достатъчно кисело мляко. Трябва да помните, че млечната тибетска гъба към 1 супена лъжица се налива 250 мл мляко. Следователно, за да се получи еднолитрова напитка полезна за загуба на тегло, ще трябват много кефирени зърна в 4 пъти повече, т.е. 4 супени лъжици.

при положение, че разтоварването с „кефирен ден“ се окаже много сложна процедура, опитайте се да прекарате един ден на гладно, с помощта на ябълки, круши, и една и съща порция мляко от тибетска гъба.

Примерна диета за отслабване с кисело мляко от тибетска гъба

tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-6

 

Готварски рецепти с кефирената тибетска гъба.

Сирене

Инструкции за приготвяне.

2 литра кефир, приготвени на основата на млечните тибетски гъби, се изсипва в тенджера, след това се грее на слаб огън и се оставя да заври. Когато заври се държи още 3-5 минути, през това време кргирът трябва да се превърне в извара. Така се приготвя зърната на изварата и суроватката. След това изчакайте, догато съдържанието на тенджерата се охлади леко, и го прецедете през тензух или сито: изварата остава на цидака и суроватката се оттича.

Сирене

Съставки: 1 кг извара, 1 литър мляко, 100 г краве масло, 1 яйце, 1 чаена лъжичка сол и сода.

Инструкции за приготвяне.

Отцедената течност от млякото може да се използва за печене или като средство за кашлица: в 1/2 чаша суроватка добавете сода с върха на ножа, разбърква се и се пие 2 пъти на ден под формата на топлина. От тенджерата да се излива млякото и да се загрява, но не вряло, а след това добавете сирене, след което, като се разбърква непрекъснато, за да се сгъсти. Поставете получената извара в тензух и да се отцеди. Разтопете в маслото сода за хляб и сол. Извара да се прехвърли в тенджера, да се добави маслото, солта и содата и да се вари 10 минути. Отстранете от огъня и добавете разбитото яйце, разбърква се и се изсипва в калъп, полученото сложете в хладилника.

Супа с кефир заквасен от тибетска гъба, тиква, ябълки и извара.tibetska-gaba-eliksir-na-zdrave-i-dalgoletie-8

Съставки: 3 чаши „гъба“ от кисело мляко, 4 супени лъжици пюре от тиква, 2 ябълки, 200 г извара, 2 супени лъжици мед, 2 цветчета от карамфил, половин чаша вода.

Инструкции за готвене.

Карамфилът се залива с вряща вода, оставете за 20 минути, прецедете. Изварата комбинирайте с пюре от тиква и нарязани ябълки, добавете мед, кисело мляко, инфузията на карамфил и разбъркайте сместа енергично 2 минути.

Ястието е полезно при анемия, колит, язва на стомаха, атеросклероза.

Салата от зелен лук със сирене от кисело мляко от тибетска гъба

Съставки: 150 г зелен лук, 150 г извара от кисело мляко от тибетска гъба, 1 чаша кисело мляко от тибетска гъба, 4 репички.

Инструкции за готвене.

Измийте зеления лук, подсушете с кърпа и го нарежете на парчета с дължина 1 см. Изварата да се смеси и разбърка с киселото мляко от тибетска гъба.

Сосът се смесва с нарязания на ситно лук. Сложете в купа за салата и за гарнитура – резени от ряпа (или настъргана).

Получената салата е полезна при затлъстяване, атеросклероза, хипертензия, колит.

Коприва с извара от кисело мляко от тибетска гъба

Съставки: 500 г коприва, 3 супени лъжици растително масло, 3 чаши вода, 1 ч. л. брашно, 500 г извара от кисело мляко от тибетска гъба, сол на вкус.

Инструкции за приготвяне.

Копривата се измива, нарязва се и се залива с гореща подсолена вода, и се вари 15 минути, като се разбърква с дървена лъжица. Добавете масло, брашното изсушено в тенджера и варете още 5-6 минути. След отстраняване от огъня, сложете „гъбената“ извара.

Блюдото е полезно за анемия, авитаминоза (бери-бери), както и по време на бременност.

Печено тестенo изделие с „гъбена“ извара

Съставки: За 500 г извара – 1 яйце, По 3 с. л. заквасена сметана и захар, 2 с. л. грис, 100гр стафиди, 1 чаша плодове или плодов сироп и 3 с. л. масло.

Инструкции за приготвяне.

В „гъбената“ извара сложете 2 с. л. разтопено масло, разбитото яйце и захар, грис, половин лъжица сол, ванилия. Това се разбърква старателно с дървена шпатула, добавят се обелените и измити стафиди. След това се добавят извара, грис с масло и поръсете с галета в тиган или в плитка тенджера, изгладете повърхността с четка, поръсва се с масло и се пече в гореща фурна за 25-30 минути; На масата се сервира гореща със сироп или заквасена сметана.

Ястието е добро за храна, при анемия и белодробни заболявания на децата.

„Гъбена“ извара с настърган морков

Съставки: 400 г извара, 300 г моркови, 100 грама стафиди.

Инструкции за готвене.

Прекарайте изварата през сито и към нея добавете настърганите на ренде груби моркови, промитите стафиди и разбъркайте.

Ястието е полезно в периода на възстановяване след тежки заболявания, анемия и дисбиоза.

Палачинки в кисело мляко (кефир от тибетска гъба)

Съставки: 1 чаша брашно, 1 чаша кисело мляко заквасено с тибетска гъба, 1/2 чаена лъжичка сол и сода, 1 чаена лъжичка захар, 3 супени лъжици растително масло.

Инструкции за приготвяне.

Смесете всички съставки с изключение на масло. Тестото трябва да има гъстота, наподобяваща консистенцията на кисело мляко. Изпържете палачинките в тиган, намазан с растително масло.

Палачинки в кисело мляко

Тибетска гъба – вълшебен еликсир на тибетските монаси за здраве и дълголетие.

Тибетска гъба – вълшебен еликсир на тибетските монаси за здраве и дълголетие.

Съставки: 1 чаша брашно, 1 чаша кисело мляко гъби, 1/2 чаена лъжичка сол и сода, 1 чаена лъжичка захар, 3 супени лъжици растително масло.

Инструкции за приготвяне.

Смесете всички съставки с изключение на масло. Тестото трябва да придобие гъстотата на заквасена сметана. Също така можете да добавите настъргани на ренде тиквички. Изпържете палачинките в тиган, намазана с растително масло.

Чийзкейк

Съставки: 500 г извара, 2 яйца, 4-5 супени лъжици брашно, 2-3 супени лъжици захар, 1/2 чаена лъжичка сол и сода за хляб, оцет, 3 супени лъжици растително масло.

Инструкции за приготвяне.

Смесете всички съставки с изключение на маслото. Полученото тесто навийте като ролка на наденица, нарежете го на филийки с дебелина 1-1,5 см и се запържва в тиган, намазан с растително масло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *