Как се пие хуск за отслабване? Диета, заместител. Кога започва да действа?

Индийският живовляк хуск образува гел в стомаха и по този начин го запълва, създавайки чувство на ситост

Ако се чудите как да отслабнете за пролетта и лятото, една много интересна билка ви идва на помощ.

Става въпрос за индийското растение хуск, което се състои от множество фибри и водоразтворими влакна, които попаднали в стомаха попиват водата и образуват плътен гел, създаващ чувство за ситост.

Освен всичко друго, билката хуск има благоприятен ефект върху черния дроб и отделянето на жлъчни сокове.

Тя се ползва при трудно зарастващи рани, тъй като има и известни противовъзпалителни свойства, които в комбинация с пречистващото й действие я правят подходяща за лечение на акне.

Основното приложение на индийския живовляк хуск е при хроничен запек, заболявания, при които е необходимо изпражненията да са с мека консистенция като фисури, хемороиди, след операция на ректума.

ВАЖНО: Вижте и този безценен материал: Всички рецепти и лекарства против запек!

Индийски живовляк хуск е използван още от древната индийска медицина Аюрведа и традиционната китайска медицина.

Растението е богато на разтворими и неразтворими фибри, като вторите са само 30%. У нас придоби популярност покрай Иван Гарелов, който много го рекламираше.

В хранителния ни режим фибрите са ценна съставка, тъй като помагат за добро функциониране на червата, помагат при запек, прочистват организма от токсините, намаляват лошия холестерол и помага и при хемороиди.

В контакт с водата в стомашно-чревния тракт двата вида несмилаеми въглехидрати в хуск образуват желиран гел, който не може да бъде смлян от стомашните киселини и ензими, а така същ и да се абсорбира през клетъчните мембрани.

Модерната медицинска диететика отдавна е доказала ползите на водноразтворимите фибри в хуск, за правилното усвояване на храната, стомашно чревна детоксикация, подобряване на перисталтиката и др.

Обемът на набъбналите фибри на хуск създава чувство за засищане.

Затова хуск може да се използва в приготвянето на различни нискокалорични и засищащи ястия, както и да се добавя към бедни на фибри храни, за да повиши усвоимостта им.

Хуск оказва както механично, така и химично действие върху натрупаните отпадни молекули в микро гънките по повърхността на тънките черва и ги извежда извън тялото.

“Фигурин
хуск

Индийският живовляк хуск образува гел в стомаха и по този начин го запълва, създавайки чувство на ситост

В случай на разстройство и диария пък, индийският живовляк хуск абсорбира излишната вода в червата, изсушава хранителната маса и така забавят пътя й.

При запек желираният клей натрупва маса в изпражненията, трие се в стените на червата и така стимулира перисталтиката да ускори движението на хранителната маса.

Хуск действа и като газогонно средство и има отслабващ ефект, защото създава усещане за ситост, като предотвратява нахвърлянето на сладки храни.

Сложете лъжица хуск в чаша със студена или топла вода или натурален сок. Не прекалявайте с количеството фибри, за да не затрудните стомаха с усвояването им.

Важно е фибрите да се приемат с адекватни количества течности, заради склонността им да набъбват бързо. Добавете една лъжица мед, ако желаете, за да получите по-приятен вкус на напитката.

Разбъркайте докато хускът е добре навлажнен и изпийте. Изпийте още една чаша с вода след това, защото хускът е като гъба и абсорбира голямо количество вода, така че трябва да си я набавите, за да не се дехидратирате. Пийте допълнителни течности през целия ден.

Ако сме пропуснали нещо важно или ако имате какво да добавите по темата, молим, ползвайте нашия форум ТУК!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как се пие хуск за отслабване? Диета, заместител. Кога започва да действа?

  1. Кога започва да действа хуск? Веднага. Но ефектът се усеща след края на първата седмица, ако го приемате редовно и както трябва. Ако не изпълнявате тези две условия, тогава може да се забележи и по-късно.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *