Лековитият Цитросепт прави чудеса с вашето тяло

Приложение на цитросепт. Дозировка. Ангина. Акне. Алергия. Бактерии. Бременност, кърмене. Бяло течение. Брадавици. Гастрит. Гаргара. Генитален херпес. Глисти. Гъбички. Ешерихия коли. Екзема. Кандида. Лош дъх. Отслабване. Псориазис. Рак. Синузит. Черен дроб. Щитовидна жлеза. Хрема. Цистит. Профилактично. В носа. В ушите. Токсичен, отровен, опасен ли е – странични ефекти и противопоказания. Цитросепт дентал. Външно. В шампоана, за коса. Тампони с Цитросепт. Биоцитрин. Цитрогард. Течен парафин. Цена. Органик, Форте, Актив, Дентал, Джуниър. Капки, гел, капсули, сироп.

Приложение на цитросепт.

Цитросептът е известен още от древността със своите полезни за здравето свойства и е бил използван още от гръцкия историк Теофраст от преди 23 века като средство против отравяне и т. н. Затова и латинското му наименование означава ”Райски цитрус”. Съвременните натуропати са доказали, че плодовете особено на червения грейпфрут са полезни за извличане на холестерола от кръвоносните съдове и с това е полезен при атеросклероза, пречистване на червата, черния дроб и това действа благоприятно на целия организъм.

Цитросепт Органик

Цитросепт Органик

Грейпфрута и другите цитрусови плодове имат една особеност. Те виреят на юг, където е горещо и са пригодени сякаш по нечий замисъл да охлаждат тялото, защото имат влияние със своите ензими върху мозъка да оказват такова действие. Когато се ядат повече и по-продължително време цитрусови плодове се усеща хлад в тялото и естествено свързаните с това неудобства за ползване през зимните месеци и не само тогава. Това е избегнато с хранителната добавка Цитросепт. Тя повлиява добре десетки болести и състояния с нейните лечебни свойства.

В състава на Цитросепт влизат плодовете и семената на грейпфрута. Затова в добавката се съдържат витамините, на които е богат – С, Е и Р, антиоксиданти, флавоноиди и други. Той действа противомикробно, срещу различни вируси, бактерии и други микроорганизми и е извлечен от натурални вещества. В лабораторните опити е доказано, че Цитросепт е опасен за вредни бактерии даже и в малки количества. Установено е, че е полезен срещу бактерии над 850 вида и много вируси.

Дозировка.

Хранителната добавка е безвредна даже и при дози над 5 г на 1 кг телесно тегло, което прави за човек с тегло 70 кг доза от 350 000 мг на ден. В 10 мл от продукта се намират около 300 капки. За профилактични цели се препоръчва да се вземат 3 пъти дневно по 15 капки като се разреждат в 250 мл вода или чай от маточина.

При грип и настинка

При положение, че сте хванали настинка или грип, дозата би трябвало да се увеличи на 50-70 капки по 2 пъти за един ден за 3 дни. Препоръчва се да се взема само като добавка към храната през времето докато се лекувате от грип, а не като лекарство.

Цитросепт се предлага в течна форма и под формата на таблетки – Citrosept Active. От тях се приема по 1 таблетка на ден заедно с яденето. За деца над 4 години се препоръчва да се дават по 10 мл от течната форма на продукта за един ден при това заболяване.

За пречистване и отслабване

Цитросепт помага за отслабване

Цитросепт помага за отслабване

Препоръчителният прием е през първата и втората седмица по 10-15 капки дневно, през третата по 15-20 капки, а през четвъртата по 20-30 капки. Този режим на прием е за профилактика и освен това помага за отслабване. Храненето през него трябва да е с повече фибри и целулоза, а такива са зърнени храни, трици, плодове, зеленчуци и т. н.

Демир бозан билки за бъбреци

При хроничен синдром на умора и алергии

В такива случаи се препоръчва вземането на добавката за 3 месеца. Дозата се поддържа по описания ред по-горе, а след шестата седмица и се намаляват капките до 20 дневно и така се поддържат до края на третия месец. За подобряване на флората в червата да се консумират и продукти като кисело зеле, кисело мляко заради млечнокиселите му бактерии и други. Трябва да се ползват повече вода, зехтин и други растителни масла. citrosept.bg.

При синузит 3 пъти по 15 капки, а по лекарска препоръка и до 30-50 капки. При язва 2-3 пъти се ползват по 3 капки до 7-15, включително и за Ентеробактер пилори, за който в много случаи са достатъчни и по-малко капки. При заболявания на храносмилателната система (от кандида абликанс и други), 3 пъти се вземат по 5 капки за 5 дни, 3 пъти се пият по 7 капки за 5 дни и се продължава с 3 пъти дневно по 10-15 капки.

Ангина.

При ангина пиенето на Цитросепт помага към другите терапии като компрес на гърлото с ракия и мазането му с йодасепт. Мненията на читателите в нета за този продукт са от добри до лоши в смисъл, че е излишен и вместо него някои са ползвали за децата си Умкалор и ампули течен витамин С, също и Мулти Саностол. Цитросепт обаче не е лекарство, а само добавка за усилване на имунната система. forum.vwclub.bg.

Акне.

Лекарствата за лекуване на акне често пъти са в състояние да увредят чревната флора. Това не е оправдано, след като може да се използват природни антибиотици, какъвто е Цитросепт. Прилага се външно като се слага в тоалетното мляко  4 – 7 капки. Втривайте тоалетното мляко в лицето върху проблемните места по кожата и скоро ще усетите слабо щипане по кожата, когато той навлезе в нея. Ако много силно Ви щипе, това означава, че разтворът е направен съответно по-силен. Изчакайте това щипане до 1 минута и се изплакнете с вода. Същевременно се пие 3 пъти по 5 – 15 капки. framar.bg.

Цитросепт Органик за вашето здраве

Цитросепт Органик за вашето здраве

Алергия.

Цитросепт има силно противовъзпалително и противоалергично действие, благодарение на неговите съставки. Неговият ефект е подобен на този на синтетичните лекарства с такова действие, но без техните вредни странични действия. Той е съвместим с други лекарства и билкови лечебни средства. При алергия се препоръчва приема му 3 месеца както писахме по-горе.

Бактерии.

Цитросепт се използва за лечение на различни инфекции причинени от гъбички и бактерии. За възпаление на влагалището от бактерии, гъбички, паразити се използва 0.5 л преварена и хладка вода с разтворени 5 капки Цитросепт в нея за промивки 2 пъти дневно. Преди употреба разклатете! Вземете един тампон и го намокрете обилно с 5 капки смесени със 100 мл. сусамово масло, този разтвор трябва да сменяте на 6 часа. Към него се добавя и една капсула бифидус и ацидофилус на прах.

При възпаление на външните полови органи за дами и господа се правят промивки с половин литър преварена и хладка вода с 5 капки от добавката Цитросепт в нея. Те се правят 3-4 пъти за един ден или се мажат с разтвор от 1 супена лъжица сусамено масло с 1 до 3 капки в него. Вътрешно се приемат 3 пъти през деня от 7 до 15 капки. Терапията е за възпаления причинени от досадните паразити и гъбички.

Бременност, кърмене.

При бременност и кърмене няма противопоказания и може да се ползва вътрешно и външно. Препоръчва се да се слагат капките в мляко или гъст айран с кисело мляко. От ползвалите го дами има добри отзиви за него във форумите.

Бяло течение.

Цитросепт помага и при бяло течение. Читателки в нета споделят във форумите как са имали добър ефект, но когато са го пили поне 3 седмици. В началото се пият по 15 капки, а след това се увеличават до 30. Поради горчивия му вкус не се препоръчва да се взема разреден с вода, а с мляко, сок или билков чай. Най са доволни от разтвора с мляко. bg-mamma.com.

Брадавици.

За брадавици се ползва концентриран като се намазват с него два пъти дневно. Ползва се и вътрешно разреден с дозите описани по-горе, например по 15 капки дневно. Тяхното появяване се дължи на човешкия папилома вирус и се разпространяват предимно по пръстите на краката и ръцете, но също и по други места из тялото.

Гастрит.

Цитросепт е известен като отлично природен лек, който е добър имуностимулант. За някои болести той е помощно лечебно средство, а за гастрит и язви може да се използва и като основно. След първия прием се усеща ползотворното му действие и изчезва дискомфортът, гаденето и ”вълчият глад”. Той може да се ползва и при колит и други храносмилателни проблеми. Помага за възстановяването на имунната системаи чревната флора след пиене на антибиотици.

Гаргара.

За възпалено гърло се ползват 150 мл вода, в които са разтворени 10 капки, с които се прави гаргара за не повече от половин минута, 4-5 пъти през деня. Трябва същевременно да се пият 7 до 15 капки разтворени в мляко или сок, трикратно през деня. Болките в гърлото минават за минути след гаргарата. Към това можете да добавите и пиенето на сока на половин лимон в чаша вода и лъжица мед.

Генитален херпес.

Заболяването представлява вирусна инфекция. Тя се причинява от 2 вида херпесни вируса. От него са засегнати кожата на половите органи и около тях и лигавицата. За генитален херпес също се препоръчва Цитросепт, един от подходящите за това имуностимулатори. Достатъчно е да се вземат по 12 капки дневно. .

Глисти.

За прочистване на тялото то глисти и други паразити може да се ползва с успех и Цитросепт. Той е твърде добро природно средство за профилактика и лечение на инфекциозни заболявания. За тях е добре да ядете сурови тиквени семки. За глисти помага и мармалад от пелин според препоръките на Петър Димков.

Гъбички.

За вагинални гъбички може да ползвате 20 капки 3 пъти за един ден преди да започнете да с ехраните. Ползва се и външно по начина, който описахме за бактерии. Като всички други природни продукти и той действа бавно, поне след 1 месец употреба се усеща ползата от него. За гъбички под ноктите също дава ефект. При тях се наблюдава подуване и зачервяване на ноктите, което говори за оздравителен процес.

Ешерихия коли.

За ешерихия коли се препоръчва 5 капки да се вземат 3 пъти дневно за 5 дни, след което се сменя дозата с 10 капки за следващите 5 дни и се продължава по 15 капки през следващите 1 до 3 месеца. Ползва се разтворен в 100-150 мл билков чай, сок или мляко. Може да се ползва и с лекарства. За справяне с бактерията при генекологични проблеми и цистит се правят и промивки. zdrave.org.

Екзема.

Хранителната добавка Цитросепт е екстракт от червен грейпфрут

Хранителната добавка Цитросепт е екстракт от червен грейпфрут

За лечение на екзема се прави лосион като в 2 супени лъжици вода се разтворят 20 капки от продукта. Той се втрива в кожата и освен него се пие и разтвор на 10 – 15 капки в малко течност 3 пъти дневно. eruditabg.com.

Кандида.

Много хора страдащи от инфекции с кандида, са ползвали дълго време антибиотици, което е довело до възникването им. Цитросепт действа много ефективно срещу кандида абликанс, бързо и с траен ефект. Ползва се през първата седмица 3 пъти дневно разтвор съдържащ 3 капки в течност, втората седмица 5 капки вместо 3, три пъти дневно, третата седмица 7-9 капки за 3 пъти на ден, четвъртата седмица 3 пъти дневно по 15 капки, при по-тежки случаи – по 15 капки цели 3 пъти на ден за няколко месеца. Препоръчват се и пробиотици – Бифидус и Ацидофилус. blog.framar.bg.

Лош дъх.

За лошия дъх от устата има здравословен проблем, който трябва да бъде открит и да се лекува. Едно от средствата за премахването му е гел с Цитросепт. Той успокоява лигавицата в устната кухина и помага за премахването на лошия дъх, за предотвратяване на развитието на гъбички и бактерии. Специалният продукт ЦИТРОСЕПТ ДЕНТАЛ е предназначен за лош дъх и за освежаване на устата. Употребява се след измиване на зъбите като се намазват венците и небцето и така се държи 1 час без изплакване и измиване и не се яде и пие нищо през това време. Препоръчва се да се употребява по 3-4 пъти за деня и да се пазят от него очите. apteka.framar.bg

Отслабване.

Цитросепт се препоръчва и за здрави хора, които искат да си направят профилактика на тялото. Подходящ е и за отслабване. Вие може да го ползвате за тази цел един месец. През първите 2 седмици вземате 10-15 капки дневно, през третата – 20 капки, през четвъртата 25 капки. citrosept.bg

Псориазис.

Понякога болестта се появява след прекарана друга болест например ангина. По такъв начин биха повлияли и болестите на храносмилателната система и тонзилит. Истинските причини за псориазиса не са изяснени напълно. В едно шишенце течен парафин се разтварят 20-30 капки добре. След баня, когато сте премахнали по възможност повечето плаки, се намазвате по проблемните места със сместа от парафин и Цитросепт с най-обикновена четка, каквато имате например за боядисване. В допълнение е добре да го вземате и вътрешно.

Рак.

В лабораторни условия е установено, че Цитросепт унищожава раковите клетки. Той е едно от допълващите средства за лечението му като допълнение към главното лечение и за профилактика. Капките се вземат разредени 3 пъти дневно като се увеличават през 5 дена. Започва се с 5 капки, увеличава се дозата на 7 и по 10-15 капки. За по-тежки случаи тя се увеличава на 15-20 капки като терапията може да трае от 1 до 6 месеца. eruditabg.com

Синузит.

Болестта представлява възпаление на носната лигавица. Лечението с Цитросепт включва разтворени 2 капки в 1 супена лъжица вода, която трябва да е преварена. Капват се в носа по 3-4 капки като се поема дълбоко въздух и се навежда главата назад. След това веднага запушете носа и наведете главата надолу и се задържа така за 20-30 секунди. Носът се почиства и цялата процедура се извършва отново. Този разтвор трябва да приготвяте предварително непосредствено преди употреба. Трябва и да се пият вътрешно трикратно по 7 като увеличавате  стигате до 15 капки. eruditabg.com

Черен дроб.

Цитросепт се използва и за лечение на болести на черния дроб като го пречиства. Той може да извлича вредния холестерол от нашите кръвоносни съдове, с което ни предпазва от атеросклероза. Ако пиете лекарства за черния дроб трябва да внимавате с приемането им заедно с Цитросепт, защото той може да окаже влияние върху тяхното лечебно действие.

Щитовидна жлеза.

Ако страдате от Хашимото консултирайте с е с вашия лекуващ лекар дали е подходящо за вас лечението с Цитросепт, защото при тази болест имунната система е усилена и може да не доведе до добри резултати. От друга страна, ако вземате антибиотици, те подтискат имунната система и органите страдат от това. Затова е необходимо лекарско мнение.

Хрема.

Ако страдате от хрема, ползвайте капки от Цитросепт в носа, както писахме за тях а лечение на синузит. Ако вашето дето страда от хрема, тогава съобразете дозата за пиене за деца. Citrosept Junior е един препоръчан продукт с Цитросепт за деца над 4 годишна възраст, един път за деня по 10мл. Може да се взема и 2 пъти по 5 мл.

Цистит.

Лекарите препоръчват следната схема за лечение на цистит с Цитросепт: взема се разтвор с 5 капки и се ползва 3 пъти за един ден за първите 3 дни, а следващите 3 дни се вземат по 10 капки вместо 5 и за следващите 7 дни по 15 капки също по 3 пъти дневно. Той е безвреден и се ползва с успех и от кърмачки.

Профилактично.

За профилактика се ползва разтвор със 7-10 капки в течност, 3 пъти дневно за 1 до 2 месеца, като може да се повтаря 2-3 пъти за една година. eruditabg.com

В носа.

Капки разтвор с Цитросепт се слагат в носа, когато се налага по описаната схема за синузит. Лечението включва 2 капки разтворени в 1 супена лъжица вода, която трябва да е преварена. Капват се в носа по 3-4 капки като се поема дълбоко въздух и се навежда главата назад. След това веднага запушете носа и наведете главата надолу и се задържа така за 20-30 секунди. Носът се почиства и цялата процедура се извършва отново. Този разтвор трябва да приготвяте предварително непосредствено преди употреба. Трябва и да се пият вътрешно трикратно по 7 като увеличавате  стигате до 15 капки.

В ушите.

Гъбична инфекция в ушите често се получава като усложнение след скарлатина, морбили, белодробни заболявания, увеличени сливици. Цитросепт е силен природен антибиотик и антиоксидант. Той може да помогне за болки в ушите и ако имате гъбична инфекция в тях. В ушите се капят капки само, ако е здрава ципата на тъпанчето

Токсичен, отровен, опасен ли е – странични ефекти и противопоказания.

Цитросепт е напълно безвреден според описанието на производителя. Той може да се ползва в комбинация с други лекарства, когато се налага. Напълно безвреден и не вреди на флората в червата и пробиотиците. Трябва обаче да се съобразяваме, ако пием лекарства за черния дроб или други, на които капките могат да повлияят на техните лечебни свойства. За лекарства за сърце трябва да се изчака поне 2 часа интервал. Не е подходящ за хора алергични към цитрусовите плодове.

Преди няколко години имаше скандал с продуктите Цитросепт, защото беше открито токсично вещество в тях. Това не е по вина на фирмата производител, а на дистрибутура. Това са единични случаи и продуктите бяха изтеглени от аптечната мрежа.

Цитросепт дентал.

Цитросепт Форте с Ацерола

Цитросепт Форте с Ацерола

Цитросепт дентал представлява гел, с който се намазват венците и небцето в устната кухина. Това се прави след измиване на зъбите и се изчаква 1 час, без да се пие нито яде. Помага за запазване на нормалната флора в устата и за предотвратяване на размножаването на вредни бактерии и гъбички. Полезен е за освежаване на устата и за лош дъх.

Външно.

Неразредени капки от Цитросепт не трябва да влизат в ранички в устата и по кожата. Това се отнася и за гъбички по кожата. Да се пазят очите от него. Не се втрива неразреден екстракт в устата, по кожата, не се мият зъбите с него.

В шампоана, за коса.

В шампоана просто се капват няколко капки Цитросепт и така се ползва. Това ще помогне най-вече за премахване на пърхота, за себорея и не чак толкова много за дълга и гъста коса.

Тампони с Цитросепт.

За ползване при бяло течение се капват първоначално 3 капки от чудодейния Цитросепт в 1 супена лъжица сусамено масло върху тампон и се слага във влагалището. През следващите дни дозата се увеличава постепенно до 7 капки.

Биоцитрин.

Хранителната добавка Биоцитрин има същия състав като Цитросепт, но е по-евтина и се ползва по същия начин. В коментарите обаче се изказват хора с мнение, че са по-доволни от Цитросепт.

Цитрогард.

Цитрогард е добавка с 33% екстракт от грейпфрут. Той се разпространява над 10 години у нас от сътрудниците на д-р П. Христов. Всички негови форми имат повишено съдържание на биофлавоноиди. Приема се също разреден в чай, сок, мляко или друга течност, може да се подслади. Обикновено дозата за 70-килограмов човек е 10-20 капки 2-3 пъти за един ден в 50 до 200 мл течност. Действието му е като това на Цитросепт, но с повече биофлавоноиди, които са добри за допълнение на храненето ни с тях.

Течен парафин.  

В рецепти за псориазис и други кожни заболявания се използва течен парафин с Цитросепт. Купува се течен парафин в малко шишенце и се смесва с 30 капки. Разбъркват се добре и се мажат с него плаките по кожата след баня. Заедно с това може да пиете разтворени капки Цитросепт. Течния парафин може да бъде заменен с бадемово масло или натурален зехтин.

Цена.  

Цитросепт Актив

Цитросепт Актив

Цитросепт се предлага в няколко форми на нашия пазар – течен канцентрат и таблетки. Цитросепт солуцио 10 мл е на 16,60 лв. Цитрогард 10 мл е на същата цена, а 20 мл е на 26,95 лв. Цитрогард джуниър плюс 120 мл е на 18,80 лв. Цитросепт органик солуцио 50 мл е на 40,10 лв. Цитросепт органик 50 мл е 36,79 лв. Цитросепт форте ацерола 10 мл – 18,40 лв. Цитросепт Актив – таблетки 30 броя за 24 лв. Цитросепт Дентал гел 15 грама – 12 лв. Цитросепт Джуниър 165 мл – 23,40 лв. apteka.framar.bg

Органик, Форте, Актив, Дентал, Джуниър.

Цитросепт Органик е екстракт от грейпфрут и семената му с увеличено съдържание на биофлавоноиди, витамин С от плода, гликозиди и няколко протеина.

Цитросепт Форте. В него се съдържат семки от плода и са добавени сушени плодове от вишна Ацерола, която е богата на витамините С, Е, биофлавоноиди, селен.

Цитросепт Актив е обикновен екстракт е богат източник на биофлавоноиди и се предлага на капсули. Една капсула е приравнена с количеството на 10-11 капки от течния екстракт. Тя се разтваря за 7 секунди.

Цитросепт Джуниър – сироп за деца

Цитросепт Джуниър – сироп за деца

Цитросепт Дентал е гел за устата, с него се мажат венците и небцето след измиване на зъбите и се изчаква 1 час без да се пие и яде. Предназначен е против развитието а гъбички и бактерии и лош дъх.

Цитросепт Джуниър – в него има добавени витамин В12, D3, В6, В9, желязо, цинк, селен, лимонена и фумарова киселини, биофлавоноиди от грейпфрут и екстракт от него и други. Предназначен за деца, за до 4 годишни –  за един ден се вземат по 1 чаена лъжица 2-3 пъти; от 4-6 г. – по 1-2 чаени лъжици 2-3 пъти; над 6 г. – по 2 чаени лъжици 4 пъти на ден. Пие се по 1 до 3 месеца и профилактично.

Капки, гел, капсули, сироп.

Хранителната добавка Цитросепт се предлага в различните й форми – екстракт на капки, сироп, на капсули и като гел за устата. Те имат силно антиоксидантно действие и убиват много видове бактерии, вируси и гъбички.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Лековитият Цитросепт прави чудеса с вашето тяло

 1. Фигурин билки за отслабване
 2. Преди десетина години това беше Цитросепт съставен само извлек от семките на грейпфрута. Тук има още две съставки. И цената е в пъти от предишната. Също така дозировката е променена. Какво гарантира качеството му? Приемала съм цитросепт дневно по 20-30 капки в продължение на шест месеца като добавка към сутрешното кафе. Кафето става меко и придобива цвят на капучино. Уникален антиоксидант. При тази разработка виждам пшеница, глутен… Експериментално ли е?!

  • Явно са го направили, за да вдигнат цената. Но от глутена и пшеницата няма как да има кой знае каква полза. Ако можете да си намерите от предишния цитросепт, това, разбира се, ще е най-добре. Но ако не можете, пробвайте това, което го има!

 3. kade v balgaria mojem da otkriem PSANOL ili kade mojem da si porachame da ni go napravat.ANTIPSORIATICA
  Външно !
   
   
  Състав:
  Pix Lithantracis 5,0 g
  Ac. Salicylicum 3,0 g
  Urea pura 2,0 g
  Vehiculum ad 100 ml
   
   
   
  ПОКАЗАНИЯ:
  Всички форми на псориазис, питириазис рубра пиларис, пустулозис палмоплантарис, циркумскриптен невродермит, някои форми на хронични екземи.
   

  ……

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *