Ползи от пиенето на бира: Бирата отлага старостта и пази от напълняване

Умереното консумиране на бира поднася 11 ключови ползи за здравето.

Ферментиралата напитка удължава живота, хидратира клетките, подобрява имунитета, потиска патогените, ускорява метаболизма. С призива „Пийте бира, а не вода“ д-р Джон Сноу спасява Лондон от поредната холерна епидемия през 1854. Днешните лекари откриват в бирата никотинамид рибозид, който работи като клетъчен регенератор.

Бирата е лечебна, подмладява и освежава, но само ако се пие в умерени количества. Работата е там, че различни медицински източници не могат да се разберат какво значи умерено. Мненията се колебаят от 0.5 до 2.5 л бира на ден! Да си стиснем ръцете на 2 бири!

10 научни факта в полза на бирата

#1 Бирата удължава живота

Изследователи от компанията Virginia Tech откриват, че бирата в разумни дози сваля с невероятните 19% риска от преждевременна смърт. Освен това пивото хидратира клетките на кръвоносните съдове чрез ускоряване на определени обменни процеси, а също така въздейства отпускащо и болкоуспокояващо. Накрая бирата пази от инфекции, след като потиска размножаването на бактериите. Вижте и ТОВА: Как се отразява пиенето на бира при простатит?

#2 Бирата вталява

Мнението, че от бира се пълнее, е превърнато в клише. Но новата книга на Тим Спектър, професор от Лондонския кралски колеж, доказва обратното. В нея се казва, че светлото пиво е добър източник на хранителни вещества и е полезно за чревните бактерии. То оздравява храносмилането и го прави по-ефикасно. Активизира отделянето на стомашен сок.

#3 Бирата бори рак

В напитката има съставки, които помагат на тялото да се бори с рака. Това пък е заключение на японски медици от Националния институт по радиология. В хмела е намерен ксантохумол — флавонид, който инхибира канцерогенните ензими.

Непременно погледнете и ТОВА: Бира: Ползи и вреди. Вдига ли кръвното? Вдига ли кръвната захар? До какво води прекомерната консумация на бира? Как действа на организма.

#4 Бирата подкрепя мозъка

Изследване, проведено в Нова Англия, САЩ, установява полза от бирата за жените. Дамите, които консумират по 1 бокал на ден, по-рядко страдат от типичните за старостта когнитивни проблеми.

#5 Бирата не причинява бирено коремче

Доказателството се дава от фонда UCL, който търси връзка между консумацията на бира и отлагането на висцерални мазнини. Не се открива нито едно научно доказателство. Хората вярват, че „бираджиите“ пълнеят от бирата, но истината е, че вината е в мезето.polzi-ot-birata-4

#6 Бирата премахва камъни от бъбреците

Премерени дози бира свалят с 41% риска от образуване на твърди конкременти в бъбреците. Изводът е на американски изследователи, публикували откритието си в годишника на American Society of Nephrology.

#7 Бирата спестява калории

В бирата има по-малко калории, сравнено с обезмаслено мляко и портокалов сок. По съдържание на калий, магнезий, фосфор, желязо, мед и цинк пивото не се отличава от полезния цитрусов сок, станал символ на здравословната закуска. Но затова пък калориите са по-малко и това е факт!

#8 Бирата защитава от Алцхаймер

Ферментиралата напитка е супер за паметта. Ксантохумол от хмела защитава мозъка от възрастови и дегенеративни изменения, както и от патологии като Паркинсон и Алцхаймер.

“Фигурин
#9 В бирата е пълно с витамини

Добрата бира съдържа ценни витамини в удобна за усвояване форма. Щефан Доменик от Центъра по здравеопазване Майра посочва, че 1 л бира осигурява 40 – 60% от дневната нужда от витамините В1 и В2, 70% от вит. С и в пъти над необходимото количество никотинова и фолиева киселина.

#10 Бирата укрепва костите

Бирата запазва плътността на костите и еластичността на ставите за сметка на съдържанието на силиций в усвоима форма. Само 1 чаша на обед помага за създаването на по-плътна костна тъкан. Това пък се твърди от авторитетното научно списание на Food and Agriculture.

#11 Бирата съдържа никотинамид рибозид

Тази молекула работи като клетъчен регенератор. Тя влияе върху стареенето на клетките. Затова приемането й в комбинация с правилен начин на живот, води до запазване на младостта и удължаване на живота. Според едно наше изследване, умерените любители на бирата живеят с 14 години повече.
Тази публикация не е платена от някой производител на бира. Попитайте лекар и сами ще се уверите, че недостигът на никотинамид рибозид води до определена симптоматика:

  • Суха кожа, бръчки;
  • Косопад;
  • Възпаляване на лигавиците;
  • Чести чревни разстройства;
  • Безпричинно влошаване на апетита;
  • Безсъние;
  • Болки в ставите;
  • Мускулна слабост.

Младият на години човек се превръща с скърцащ старик, който съпровожда всяко движение с охкане. NR се препоръчва като добавка над 35-годишна възраст с цел запазване на младостта и здравето.

Бирата може да е сериозно вредна – ако с нея се злоупотребява. Вижте във видеото какво ще се случи, ако се прекалява ежедневно с количеството:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.