Хидролизиран колаген. Здравето отвътре личи отвън – погрижи се!

Колагенът е влакнест белтък, който се съдържа в тялото на човека и животните.

Особено много колаген има в сухожилията, костите, кожата и хрущялите. Той се използва в съединителната тъкан, която съставя около 30% от съдържанието на белтъци в организма, което я прави основен източник на протеини в нашия организъм. При варене колагенът се превръща в желатин.

Хидролизиран колаген е обработената форма на колаген, която се получава чрез разрушаването на колагеновите влакна под въздействието на топлина или алкални разтвори.

Колагенът съдържа 20 различни аминокиселини, включително 8 от 9-те незаменими. Незаменимите аминокиселини не могат да се образуват в организма на човека, а това означава, че единственият начин да си ги осигурим е чрез хранителните продукти, които употребяваме.

За спортисти, уголемяване на мускулите и срещу болки в ставите

Разклонената верига на аминокиселините, които се съдържат в хидролизирания колаген, подпомага синтеза на протеини в човешкия организъм, като увеличава количеството му. Това подпомага растежа на мускулната маса. Освен това клинични опити са доказали, че хидролизираният колаген помага да се намали болката в ставите и да се понижи рискът от тяхното увреждане при спортистите.

За отслабване

Може да се отслабне на добра за хидролизиран колаген цена. Това вещество се използва в състава не енергийните блокчета, тъй като той помага да се понижи апетитът. Продуктите, които съдържат колаген, не трябва да са единственият източник на хранене, но могат да ни избавят от похапванията между основните хранения, а освен това ще помогне и за горенето на мазнините при тренировки.

За следоперативно възстановяване

Инвазивните процедури като артроскопия, операция на дискова херния и реплантиране на мускули и сухожилия често са единственото решение при травматични увреждания в тялото. Скъсаните мускулни тъкани или сухожилия изискват много време за лечение и никога не се възстановяват напълно. Точно затова е важно да се подобри максимално процесът на тяхното възстановяване. Доказано е, че аминокиселини, открити в хидролизирания колаген, увеличават синтеза на мускулни белтъци, което води до подпомагане растежа на мускулите. В съчетание с изписаните от лекар терапия и добра за хидролизиран колаген на прах цена, можете значително да съкратите времето за възстановяването на мускулите си и да подобрите общия им растеж.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

При лечение на рак и за възстановяване след него

Хидролизиран колаген - 04 collagen-hydrolysate-02Ракът е дегенеративно заболяване, което предизвиква умора и загуба на апетит. В съчетание с химиотерапията, която се отразява отрицателно както на раковите, така и на здравите клетки, болестта и лечението на рака оказват изключително дегенеративно въздействие на мускулите и тъканите и могат да доведат до продължителна загуба на апетит и умора.

Лекарите, а също и Американското онкологично общество, препоръчват да се използват допълнително добавки с това вещество, за да се подобри здравето на тъканите и да се подпомогне борбата с рака.

Срещу стареещата кожа

Тъй като кожата е най-големият орган в човешкото тяло, грижата за нея не трябва да се пренебрегва. Процесът на стареене на кожата води до видими промени, такива като бръчки, безжизненост на кожата, увисване. Пушенето, прекалената консумация на алкохол, недостатъчният сън ускоряват остаряването на кожата ни. Доказано е, че хидролизираният колаген подпомага нейното здраве, състояние и вид, като отлага нейното стареене в пъти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *