Черен кимион – лекува всичко, освен смъртта!

Масло от черен кимион, както и самите семена, от които се прави то, се използва още от древни времена.

Съд с масло семената на това растение е открит в гробницата на фараон Тутанкамон. А казват, че пророкът Мохамед е казал, че черният кимион може да излекува абсолютно всичко, освен смъртта.

Черният кимион е много различен от обикновения. Те имат съвсем различни вкус, аромат и полезни свойства, освен това черният кимион е официално признато ефективно средство както в народната, така и в официалната медицина,

За мъжете

Приемът на масло от черен кимион помага да се нормализира хормоналният фон и производството на тестостерон при мъжете, подобрява и качеството на сперматозоидите, и количеството им. Открийте на изгодна за масло от черен кимион цена средството, което ще Ви помогне при еректилна дисфункция, защото е доказано, че помага да се подобри кръвотокът в половите органи, като така предотвратява и развитието на възпалителни болести и простатит.

Усиленият поток на кръвта, заедно с витамините и микроелементите, които се съдържат в това масло, подпомагат усилването на потентността и повишаването на мъжкото либидо.

За жените

Извлек от семената на черен кимион може да помогне за болките при настъпване на менструация. За тази цел е необходимо няколко дни преди цикъла да пиете два пъти на ден по 5-6 капки масло. Можете да си намерите и на приемлива за масло от черен кимион цена продукт, който е на капсули или в течна форма, ако Ви е трудно сами да си направите екстракт.

“Демир

Друго приложение – накиснат за една нощ в масло от черен кимион тампон помага срещу ерозия на маточната шийка и други възпалителни процеси.
На кърмачки се препоръчва да пият по няколко капки черен кимион на ден за подобряване на лактацията и на качеството на кърмата. Едновременно с това ползи ще получи и бебето, тъй като маслото от черен кимион помага срещу колики, прекомерно образуване на газове, а също и за повишаване на защитните сили на неукрепналия все още организъм.

Употребата на извлеци от семената и самите семена на това растение помага да пречистване на организма от токсини. Специфичният състав на семената подпомага да се балансира хормоналният фон на жените и предотвратява образуването на тумори в женските полови органи.

Общи препоръки

Масло от черен кимион може да се използва и при лечение на онкологични болести. Въздействието му върху костния мозък е по-малко токсично от това на химиотерапията, а странични ефекти и тежки усложнения не се наблюдават.

Изследвания потвърждават, че смъртността от рак е с 33% по-ниска при хората, които използват семена и масло от черен кимион.

Масло от черен кимион 04 pure-oil-black-cumin-02Семената на това чудодейно растение, както и маслото от тях, помагат при настинка и респираторни болести. Може да се приема перорално и да се използва за разтривки. Ефектът е, че помага за извеждането на секретите от дихателните пътища.
Друг страхотен ефект на масло от черен кимион е, че помага за отслабване. Това е така, тъй като то е много хранително и съдържанието на фибри в него е много високо.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *