Лечение на парализа след инсулт. Топ рецепти за възстановяване

Предлагаме ви няколко начини за лечение на парализа след инсулт, както и рецепти за по-бързо възстановяване.

Сред най-добрите рецепти за възстановяване след инсулт е една действаща билкова комбинация, която е по рецепта от анадолските ходжи, но самите билки се намират и у нас.

Това е Демир бозан, комбинацията, която също така се използва и за лечение на парализа след исхемичен инсулт. Билките се вземат след задължително проведена рехабилитация и раздвижване от специалист. Възстановяването от инсулт става бавно и се иска сериозно търпение.

Има много отзиви ТУК: За успешно възстановяване от инсулт, от които можете да научите как се прави.

По-долу даваме и още едно ценно лечение на инсулт – с шишарки. Хвърлете му един поглед и на него, защото е ценно!! Също така добавяме и още 4 рецепти срещу последствията – парализа, увреждания на говора и т.н.

Рецепти при парализа и др.

Лечението на инсулт с народни средства се практикува успоредно с официалните методи за по-добър резултат.

Японска софора

За лечение при парализа след инсулт най-добра е тинктура от японска софора. От нея се взимат 300 грама плод се прави тинктура с 500 мл. медицински спирт, като се използват плодовете й. Те се заливат със спирта и стоят 3 седмици. Курсът на терапия е 6 месеца. Тинктурата се втрива в парализираните места преди лягане.

Компрес от софората

Също може да се правят компреси, които се слагат на тилната част на главата за по-бързо възстановяване. Тензухът се сгъва на няколко слоя и се накисва с тинктурата. Фиксира се с мокра кърпа, може да си помогнете и с нощна шапка. Това помага за цялостното възстановяване, включително и на говора.

Рецепта с дафинов лист

Много помагат и дафиновите листа. 2-3 супени лъжици сушени и стрити дафинови листа се заливат с растително масло (същото количество). Това се държи на тъмно 10 дни. Мехлемът се втрива в парализирания крайник след топла баня.

Масло от гхи

Маслото гхи се смесва с готварска сол и с него се обработва парализираната част. Увива се с кърпа и с найлон и стои така до сутринта. Това нещо се прави няколко месеца.

Хипотермия

Една медицинска практика при пациенти с исхемичен мозъчен инсулт е хипотермията. Той е приложим само през първите 6 часа от инцидента и продължава до 24 часа.

Той е предназначен да запази зоните в мозъка, в които все още н е започнала необратима повреда от вече увредените зони. Температурите са от порядъка на 34 до 35,9 градуса по Целзий. Това е медицински проект, в който участва и България.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза
stroke

Ето едно природно средство за лечение на парализа след инсулт

Този метод се извършва с помощта на охлаждане на тялото отвън с течност и същевременно вътре в тялото се инжектира венозно разтвор, който охлажда тялото и мозъка.

Той е все още в процес на изследване. При животните резултатите са добри, а при хората все още не са добре проучени, но в различни страни и в нашата също се въвежда методът за лечение на исхемичен мозъчен инсулт с хипотермия.

Рецепта с шишарки

Ето и една рецепта за възстановяване и лечение на парализа след изкаран исхемичен мозъчен инсулт:

cones

Шишарки

Вижте непременно и ТОВА:

Инсулт. Лечение и възстановяване след исхемичен инсулт

Малко статистика

България се нарежда на едно от челните места в света по смъртност от мозъчен инсулт през изминалите 30 години, като главни причини са хипертонията и стресът.

Статистиката за България показва, че през последните години поради влошените условия на живот поддържаме едно постоянно високо ниво на заболеваемост от инсулт.

Само за първите 6 месеца на 2012 година исхемичен инсулт са получили 23 001 души, като 3% от тях – 708 са починали в първите дни след мозъчния инсулт. До края на първия месец след инсулта умират от 20% от 30% от пациентите, а половината умират до края на петата година.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Лечение на парализа след инсулт. Топ рецепти за възстановяване

  1. За мен най-добрата рецепта за възстановяване след инсулт е тази на Демир бозан. Купих го за майка ми и идеална работа свърши. Дори послужи за лечение на частична парализа. Но в интерес на истината викнахме у нас специалистка по рехабилитация, която спомогна за раздвижването, и после ходихме на логопед, за да ѝ оправим говора на мама.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *