Лечение на гранулом с домашни средства и народна медицина

Какво лечение на гранулом с домашни средства може да се предприеме? Народна медицина. Последици при гранулом. Опасен ли е? Лечение с антибиотик. Билки за кисти на зъбите.

Ако не се лекува, опасният гранулом, може да доведе до лоши последици, застрашаващи дори живота

Обикновено под гранулом разбираме този, който възниква в зъбите, но може да възникне и на друго място по тялото. Той представлява възпаление, при което се образува възел или топче на място по тялото. В зъбите, грануломът се образува в горната част на зъбния корен. Костта, където се развива той е жива тъкан и ако не се лекува, започва да гние.

Нелекуваният гранулом създава опасност за съседните зъби на пострадалия и изобщо за здравето и живота му. Опасност представлява и факта, че той за дълго време няма симптоми, през което се получават сериозни усложнения.

Болката е най-честия симптом на заболяването, която се получава обикновено при консумацията а твърда храна. Освен болка е възможно да възникне и подуване на венеца, а също и потъмняване на пострадалия зъб, и повишена температура в напреднал етап на болестта.

Обикновено симптомите се проявяват рядко и затова грануломът се диагностицира при появата им. В развитието си той се превръща в опасната киста, а тя в абсцес.

Лечение на гранулом с домашни средства

Нелекуваният гранулом е много опасен, помогнете си с билки

Парадонтитите преди да се превърнат в гранулом и киста се лекуват през каналите, чрез поставяне на паста с антибиотик или калций до първите 5-6 месеца. След това обаче се налага хирургическа намеса при образуването на гранулом и киста. Когато инфекцията напредне се прави фистула в зъба, от която изтича гнойта.

Самият гранулом също предполага лечение с антибиотик, а ако се остави да напредне много, се налага и инцизия, тоест срязване на самата лигавица около зъба. Така че не бива да се помайвате!

За предпазване от развитие на гранулом и други заболявания на зъбите и венците, се препоръчва от народната медицина млечно-вегетарианска диета, като се изхвърлят от употреба рафинираните храни – захар и брашно. Трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци и други храни като зърнените, които изискват повече дъвкане, това помага за по-доброто кръвоснабдяване на венците и корените на зъбите. Много е важна хигиената на устата, редовно миене на зъбите и прегледи при зъболекар, и съответно навременно лечение на всеки проблем.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
лечение на гранулом с антибиотик

При лечение на гранулом помагат и билките

При гранулом и абсцес може да се пие отвара следните билки: по 50 г от борови връхчета, агримония, жълт кантарион, гръцка коприва, жълт равнец, миризлива лазаркиня, бял равнец, листа от горска ягода, малини и орехови дървета, и френско грозде (плод и листа). От смета се вземат 3 супени равни лъжици и 1 чаена лъжица зърна от червена хвойна, които се запарват в 600 мл вода и се варят още около 10 минути. Прецежда се, когато изстине се пие по 100 мл 10 минути преди всяко ядене.

Основното лечение на гранулом се извършва от зъболекар и не трябва да се отлага.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *