Зелени орехчета с мед за очите и не само. Рецепти със зелени орехи

Как се ползват зелени орехчета с мед. Поли и рецепти със зелени орехи с мед за очите. За кашлица. Какво правят 40 зелени орехчета?

Зелени орехчета с мед за очите са необходими за всеки човек, който работи с компютър. Това е проблем на съвремието ни и трябва да се решава по някакъв начин. Но как да се снабдим със зелени орехчета? Наберете си ги или си ги поръчайте.

Рецепта №1

Достатъчно е да имате 40 зелени орехчета. Такова е необходимото количество и точно толкова ви трябват според рецептата.

Вземете хубави орехи и се убедете, че не са примерно брани в район с радиация като Чернобил, защото много от орехите се внасят от Украйна. Затова са толкова евтини. Най-добре си ги наберете сами. Така ще знаете, че няма да се отровите.
Измивате ги идеално и чакате за изсъхнат.

После ги нарязвате на ситно, примерно на осем парчета всяко едно от тях и ги слагате в голям буркан заедно с едно кило хубав мед. Вземете си скъп мед от пазара с етикет, който ви изглежда автентично. Колкото по-голям е производителят, толкова по-голяма е вероятността медът да е менте.
Разбърквате съдържанието на буркана с лъжица от дърво и изчаквате две седмици, за да се проникнат зелените орехи с меда.

Това нещо лекува очите по един наистина невероятен и вълшебен начин. Също е добро против хипотиреоидизъм. Идеално е и при кашлица. Особено при бронхит. За оправяне на баланса на хормоните и за бързо зарастване на каквито и да били рани.

Взема се по една супена лъжица на гладен стомах всеки ден.

Ето и още един вариант на рецептата, който също върши работа:

Рецепта №2

Направете си лесно и бързо рецепта със зелени орехи и мед за пречистване на кръвта и здрав черен дроб

Една много полезна, здравословна и ефективна рецепта от бабините тефтери е тази със зелени орехи и мед. Малките зелени орехи са склад на много витамини, минерали и микроелементи, както и на лесно усвоим йод, с които се борят десетки болести и се помага най-вече за болести на щитовидната жлеза. Те се препоръчват на хронично болни, на слаби и боледуващи деца и хора, страдащи от анемия.

Когато се смесят с мед, младите зелени орехи действат много благотворно при постоянна умора и помагат за пречистване на черния дроб и кръвта.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза
зелени орехчета с мед за очите

Направете си лесно и бързо рецепта със зелени орехи и мед за пречистване на кръвта и здрав черен дроб

Младите орехчета, потопени в мед, отделят полезните вещества, които се намират в тях, както и полезен и лесно усвоим от организма на хората йод, който е много полезен.
Рецептата за зелени орехи с мед е лесна и всеки може да си я направи сам вкъщи.

Взимат се 40 зелени орехи и килограм чист пчелен мед. Орехчетата се измиват добре, изсушават се и се разделят на четири части. Поставят се в голям стъклен буркан и върху тях се излива медът.

Прием

Така природното лекарство се оставя да престои цял месец на тъмно и хладно място. В края на месеца всичко вече е потъмняло и се получава прекрасен и много здравословен тъмен сироп от зелени орехи. От тази смес се хапва по една лъжица сутрин на гладно против кашлица, бронхит, анемия и като общо укрепващ лек.

Освен това малките зелени орехи, смесени с мед повишават имунитета и пречистват организма от токсините.

Тази прекрасна смес е полезна за работата на щитовидната жлеза, за болести на гърлото и белия дроб, за стимулиране на имунната система. Зелени орехи с мед помага и срещу затлъстяване и за тонизиране и възстановяване на физическата активност, тъй като подобрява хормоналния баланс на организма.

Видео

Enjoyed this post? Share it!

 

11 коментара по “Зелени орехчета с мед за очите и не само. Рецепти със зелени орехи

 1. Фигурин билки за отслабване
 2. Орехите се слагат заедно с кората ли или само ядките? Ако се слагат с кората след това само меда ли се консумира, или всичко?

 3. Прецежда се. Аз го направих и започнах да го приемам но веднага след като преглътна ми започват силни болки в стомаха и позиви за повръщане. И ми е така 30мин. После болките отшумяват. Явно на мен не ми понася

  • Moje da probvate , nqkolko dni sas malka kafqna laji4ka, i malo vodi4ka vatre.i posle , ako vi ponasq da uveli4ite na supena lajica

  • И при мен е така, а уж имам здрав стомах. Аз го смесвам 1:1 с настойката от водка и зелени орехчета която си направих и нещата са малко по-добре и задължително чашка с вода. Забелязах, че алкохолната настойка не действа така зле на стомаха както медената. Явно в меда се отделят по-сериозни неща от орехчетата.

  • След, като престоят 40бр орехчета с мед, за 1м,сместа прецежда ли се или се яде и парченца та орехи. Благодаря!

 4. Направихме си със съпруга ми този ‘лек’; по-отвратително нещо не сме приемали никога; имахме чувствтото, че в устата си имаме гума. На съпруга ми му беше дискомфортно на стомаха цяла сутрин и първия, и втория ден и в крайна сметка се отказа. Аз не можах да преглътна дори и една лъжица, а сока, който влезе през гърлото ми (преди да изплюя орехите) ми създаде и на мен неудобство на стомаха. Не знам кое може да е грешното в тази толкова проста рецепта: зелени орехи и мед; на тъмно; един месец…Равно на ‘невъзможно да се приеме’. Луда работа. ?

 5. И при мен се случи така.Повръщане и силни болки.Мислех да ги изхвърля ,но ги запазих и след като отлежаха няколко месеца забравени станаха чудесен ликьор ,който изпихме.Бях направила с ракия и с мед .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.