Зелени орехи с мед – идеална комбинация за чист черен дроб

Направете си лесно и бързо рецепта със зелени орехи и мед за пречистване на кръвта и здрав черен дроб

Една много полезна, здравословна и ефективна рецепта от бабините тефтери е тази със зелени орехи и мед. Малките зелени орехи са склад на много витамини, минерали и микроелементи, както и на лесно усвоим йод, с които се борят десетки болести и се помага най-вече за болести на щитовидната жлеза. Те се препоръчват на хронично болни, на слаби и боледуващи деца и хора, страдащи от анемия.

Когато се смесят с мед, младите зелени орехи действат много благотворно при постоянна умора и помагат за пречистване на черния дроб и кръвта.

зелени орехчета с мед за очите

Направете си лесно и бързо рецепта със зелени орехи и мед за пречистване на кръвта и здрав черен дроб

Младите орехчета, потопени в мед, отделят полезните вещества, които се намират в тях, както и полезен и лесно усвоим от организма на хората йод, който е много полезен.
Рецептата за зелени орехи с мед е лесна и всеки може да си я направи сам вкъщи.

Взимат се 40 зелени орехи и килограм чист пчелен мед. Орехчетата се измиват добре, изсушават се и се разделят на четири части. Поставят се в голям стъклен буркан и върху тях се излива медът.

Така природното лекарство се оставя да престои цял месец на тъмно и хладно място. В края на месеца всичко вече е потъмняло и се получава прекрасен и много здравословен тъмен сироп от зелени орехи. От тази смес се хапва по една лъжица сутрин на гладно против кашлица, бронхит, анемия и като общо укрепващ лек.

Освен това малките зелени орехи, смесени с мед повишават имунитета и пречистват организма от токсините.

Тази прекрасна смес е полезна за работата на щитовидната жлеза, за болести на гърлото и белия дроб, за стимулиране на имунната система. Зелени орехи с мед помага и срещу затлъстяване и за тонизиране и възстановяване на физическата активност, тъй като подобрява хормоналния баланс на организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Зелени орехи с мед – идеална комбинация за чист черен дроб

  1. Орехите се слагат заедно с кората ли или само ядките? Ако се слагат с кората след това само меда ли се консумира, или всичко?

  2. Прецежда се. Аз го направих и започнах да го приемам но веднага след като преглътна ми започват силни болки в стомаха и позиви за повръщане. И ми е така 30мин. После болките отшумяват. Явно на мен не ми понася

    • Moje da probvate , nqkolko dni sas malka kafqna laji4ka, i malo vodi4ka vatre.i posle , ako vi ponasq da uveli4ite na supena lajica

    • И при мен е така, а уж имам здрав стомах. Аз го смесвам 1:1 с настойката от водка и зелени орехчета която си направих и нещата са малко по-добре и задължително чашка с вода. Забелязах, че алкохолната настойка не действа така зле на стомаха както медената. Явно в меда се отделят по-сериозни неща от орехчетата.

  3. Направихме си със съпруга ми този ‘лек’; по-отвратително нещо не сме приемали никога; имахме чувствтото, че в устата си имаме гума. На съпруга ми му беше дискомфортно на стомаха цяла сутрин и първия, и втория ден и в крайна сметка се отказа. Аз не можах да преглътна дори и една лъжица, а сока, който влезе през гърлото ми (преди да изплюя орехите) ми създаде и на мен неудобство на стомаха. Не знам кое може да е грешното в тази толкова проста рецепта: зелени орехи и мед; на тъмно; един месец…Равно на ‘невъзможно да се приеме’. Луда работа. 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *