Паническо разстройство – как да се освободим от него?

При паническо разстройство помагат билки и храни

Напрежението в нашето ежедневие е една от главните причини за паническо разстройство. От него страдат около 1,5% от хората на света. То е съпроводено с пристъпи на паника. Както за всяка болест и при него трябва да се определят причините, за да се насочи вниманието за справяне с тях. Ако изпитвате често пристъпи на паническа атака, които са в основата на паническото разстройство, потърсете лекарска помощ за подходящо лечение.

За паническо разстройство се препоръчва билката Кава Кава, която има и други ползи за здравето

За паническо разстройство се препоръчва билката Кава Кава, която има и други ползи за здравето

Симптоми

При изпадане в паническо разстройство се изпитват симптомите на паническа атака. Те са забавено и учестено дишане, шум в ушите, главоболие, сърцебиене, клаустрофобия, сърбежи по тялото, изпотяване, сърцебиене, гадене, болки в корема, скованост и болки в мускулите и други.

Причини за паническо разстройство

Основната причина се явява стресът. Други възможни причини могат да са недостигът в храната на витамините от група В и на желязо. Ако в семейството имате някой, който да е получил паническа атака е напълно възможно и Вие да я получите. Ако имате починал човек в семейството или роднина, това също отключва състоянието.

Травмиращи преживявания като развод, промяна в местоживеенето, насилие, оставане без работа и други тежки емоционални преживявания са в състояние да предизвикат паническо разстройство. Беднотията и геноцидът, на които е подложен българския народ са в основата на това състояние и не само на него, а и на други. Според статистиката у нас се самоубиват всяка година над 1 000 души, дори около 1 500 от бедност и безпаричие. До това ни доведе криворазбраната демокрация и чуждите американски и турски интереси.

Демир бозан билки за бъбреци

Лечение

Лечението с лекарства се изписват от лекар. Едно от най-обикновените и често прилагани е деанксит. То е предназначено за справяне със симптомите и за общо успокоение и подобряване на съня. Други медицински средства за справяне със състоянието са психотерапия, спорт и други.

Билки

Билките, които са полезни за това състояние са Кава Кава, пасифлора, лайка, жълт кантарион, корени от валериана, маточина, женшен, глог и мента. Общо взето те имат успокояващо действие. Добри отзиви има и за билковата комбинация Демир бозан.

Добре действа спортът и пребиваването сред природата. Страдащият трябва да се освободи от натрупаната отрицателна енергия. За това помагат спортът и туризмът в планината. Отдаването на някакво хоби, полезни занимания, може да помогне с времето да се преодолеят последиците от състоянието и да се излекува страдащият. Много хора споделят, че са се освободили от подтискащото паническо разстройство.

Учените са правили наблюдения и са установили, че болни от различни болести оздравяват по-бързо, ако вярват в Бога и четат Библията.

Жълтият кантарион е най-препоръчваната билка за паническо разстройство и като антидепресант

Жълтият кантарион е най-препоръчваната билка за паническо разстройство и като антидепресант

Това се дължи на надеждата, която дава вярата за бъдещия живот и на свързването с източника на живота. Не случайно в миналото е имало много хора, които се посвещават на вярата, защото са намирали смисъл на живота и надежда в нея. С напредването на науката тази надежда сe потвърждава от фактите за нашия произход, които се публикуват сред научните среди и в нета също. Още по темата – ТУК, вижте и клиповете!

Цитати от Библията за вярата и надеждата

Цитати от Библията за вярата и надеждата

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *